naar Homepagina
  1. Groepsreis Praag

Groepsreis PraagVertel ons wat uw wensen zijn en het is mogelijk in het veelzijdige Praag. Van een stadswandeling langs alle Praagse bezienswaardigheden tot een excursie naar het Boheems Paradijs, wij helpen u overal mee. Al maakt het niet uit wat u in deze Tsjechische hoofdstad doet, deze stad zal u altijd een onvergetelijke groepsreis bezorgen. Wij zorgen op onze beurt dat het uw groepsreis voorspoedig en comfortabel verloopt. U wordt daarom vervoert in een luxe touringcar die aan de hoogste eisen voldoet en u voorziet van diverse moderne gemakken. Daarnaast zoeken wij ook fijne accommodaties uit die aan uw wensen voldoen. 

Het Astronomisch Uurwerk
Deze klok op het Oude Stadsplein is misschien wel de bekendste attractie van Praag. Het Astronomisch Uurwerk is een middeleeuws uurwerk bestaande uit drie klokken. Naast de plaatselijke tijd is ook de stand van de zon en de maan af te lezen. Het visualiseren van de baan die de zon en de maan rond de aarde afleggen is namelijk het voornaamste doel van het Astronomisch Uurwerk. Ieder uur op het hele uur kun je kijken naar het schouwspel dat nog geen minuut duurt.
 
De Praagse Burcht
Een van de grootste paleizencomplexen ter wereld! Alleen de voorzijde is al een halve kilometer lang. De wisseling van de wacht bij de hoofdingang gebeurt ieder uur, maar om 12.00 uur gaat dat met wat meer ceremonieel en muziek gepaard. Een must see!
 
Joodse Wijk
Aan de noordzijde van het Oude Stadsplein ligt de Joodse wijk Josefov, de voormalige Joodse getto van Praag. De overblijfselen van deze periode zijn nog goed te zien en daarom interessant om te bekijken. In de smalle straatjes die vanaf het oude stadsplein naar deze wijk lopen, herbergen nu moderne restaurants en hippe boetieks. In de wijk vindt u een aantal unieke synagoges en de Joodse begraafplaats. In Josefov ligt ook de duurste winkelstraat van de stad, Pařížská. 
 
Gouden Straatje
Wie de Tsjechische benaming kan uitspreken krijgt van ons een prijs: Zlatáulička. Desalniettemin is dit een echte toeristische trekpleister met de bijzonder kleine huisjes. Ze werden ooit gebruikt door goudsmeden, vandaar de naam, maar er wordt gefluisterd dat er ook tovenaars en alchemisten werkzaam waren, die probeerden uit het niets goud te maken. Ontdek het zelf!
 
 
Boheems Paradijs
Een prachtig natuurgebied dat behoort tot de Europese Geoparken van UNESCO. Zon, water en vorst hebben de grillige en bizar gevormde rotsformaties gevormd. Als een markant oriëntatiepunt is de burcht ruïne Trosky overal te zien. Het Boheems Paradijs ligt op ongeveer 80 kilometer ten noorden van Praag. 

Stadswandeling Bovenstad van Praag
Onder begeleiding van een Nederlandstalige gids ontdekt u wat dit prachtige gedeelte van Praag te bieden heeft. Vanaf een afstand kunt u al genieten van het prachtige uitzicht dat dit deel biedt: op de top van de heuvel prijken vele kerken en kloosters. In de Bovenstad zelf vindt u onder andere de Praagse parels als het paleizencomplex de Burcht met het Koninklijk Paleis, het Gouden Straatje en de St. Vituskathedraal. Garantie voor prachtige foto’s! 
 
Stadswandeling Benedenstad van Praag
Via de wereldberoemde en tevens prachtige Karelsbrug komt u van de Boven- naar de Benedenstad. Vanaf deze brug heeft u een fenomenaal uitzicht op de Benedenstad. Samen met een Nederlandstalige gids ontdekt u dit minder bekende, maar zeker niet minder mooie gedeelte van Praag.  
 
Boottocht op de Moldau
Ontdek Praag van een andere kant, vanaf het water! En dat op de rivier die Praag in een Boven- en Benedenstad splitst: de Moldau. Vaar onder de Karelsbrug door, passeer het Kampa eiland, de Praagse Burcht, het Dansende Huis, het Rudolfinum, het Nationaal Theater, de Vysehrad (tweede burcht van Praag) en nog veel meer schitterende gebouwen en historische monumenten.
 
Hotel ILF 3* 
Dit hotel is in de relatief rustige 'Zone 4' gelegen. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Er is gratis WiFi in openbare ruimtes en op de kamers en een lift aanwezig in het hotel. Alle kamers in dit hotel zijn voorzien van douche en toilet, telefoon en tv. Metrostation Budejovicka ligt op 100 meter afstand en vanuit hier bent u binnen 10 minuten rijden in het centrum.
.
Hotel Globus 3* 
Dit hotel ligt aan de rand van een prachtig park en 15 minuten met de metro van het centrum van Praag af. In het hotel vindt u een restaurant, bar, lift, wisselkantoor, autoverhuur en souvenirwinkel en Wi-Fi tegen betaling. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, telefoon en tv. Enkele kamers beschikken over een balkon.
 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:15:02 | 0,06 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch