Onze partners

Onze Partners
Effeweg Groepsreizen (Viabus GmbH) wil u zo veel mogelijk garanties geven op het gebied van veiligheid en zekerheid, daarom zijn wij aangesloten bij 4 partners die dit waarborgen.
 
1. Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) 
Afbeelding1.jpg
Effeweg Groepsreizen (Viabus GmbH)  is lid van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR behartigt de belangen van de aangesloten reiswinkels, touroperators en websites. De strenge toelatingsvoorwaarden en kwaliteitseisen hebben er toe geleid dat het ANVR-logo een kwaliteitskeurmerk is geworden voor consumenten. Voor u als opdrachtgever maakt dat logo dus een groot verschil! De groepsreizen in onze offertes worden aangeboden onder de ANVR-reizigersvoorwaarden (bij een gekoppeld reisarrangement de GRA-voorwaarden). Deze ANVR-reizigersvoorwaarden kunt u hier lezen.

Of een reisorganisatie bij de ANVR is aangesloten, kunt u controleren via www.anvr.nl, klik op controleer lidmaatschap.

2. Stichting Garantiefonds Reisgelden (Zakelijk) – SGR & SGRZ
Afbeelding2.png                   
Effeweg Groepsreizen (Viabus GmbH / CHE-223.999.894) is aangesloten bij SGR/SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgr.nl en www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGR en/of SGRZ garantieregelingen vallen de door touroperator aangeboden reizen onder de garantie van SGR (particuliere consumenten) of de SGRZ (zakelijke consumenten – rechtspersonen als o.a. scholen, bedrijven en stichtingen). Deze SGR(Z)-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.
 
Voor alle boekingen vanaf 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. De SGRZ rekent een bijdrage van € 1,25 per 9 personen. Dit bedrag wordt door Effeweg.nl bij de reiziger in rekening gebracht en afgedragen aan de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Om het fonds ook voor de toekomst te behouden is door het SGR(Z) besloten een verplichte bijdrage op alle pakketreizen in rekening te brengen. U vindt deze bijdrage terug op het moment dat u gaat boeken. In geval van annulering van de reis door de klant of door de reisorganisator blijft de bijdrage verschuldigd.


3. Stichting Calamiteitenfonds Reizen                                                      
0.png
Effeweg Groepsreizen (Viabus GmbH) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde groepsreizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
(een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.
Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

4. Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB)                                        
Afbeelding4.jpg
Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR bustouroperators, dus ook Effeweg Groepsreizen (Viabus GmbH), werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met een keurmerk. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd.

ANVR Touringcarclassificatie
ANVR organisatoren van busreizen hebben ten behoeve van de duidelijkheid voor hun reizigers afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Daarbij is een onderscheid gemaakt tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Touringcars hebben voor alle drie de categorieën dubbele beglazing, toilet aan boord, koelkast en koffiezetapparaat, voetsteun, 2 passagiersdeuren aan rechterzijde, luchtvering, stereo geluidsinstallatie en airconditioning. Klik hier voor de specifieke verschillen.

Roken in de bus
ANVR reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.

Voor meer informatie zie: www.sktb.nl.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:49:06 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch