telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving
naar Homepagina
  1. Hoe gaat het met Rob? Chauffeur en reisleider Zwitserland & Baltische Staten

Hoe gaat het met Rob? Chauffeur en reisleider Zwitserland & Baltische Staten

Normaal neemt Rob u mee op reis naar de mooiste plekjes van Zwitserland & de Baltische Staten, maar vanwege het coronavirus is dat helaas nu (nog) niet mogelijk. We vroegen Rob hoe het met hem gaat en stelden hem wat andere vragen.

Hoe gaat het met je en hoe beleef je deze roerige periode?
Gelukkig gaat het qua gezondheid met mij en mijn omgeving goed. Dat is in deze rare periode waarin wij leven natuurlijk al een heel belangrijk iets. En daar ben ik dan ook erg blij mee. We hebben allen de ellende van corona kunnen zien via de beelden en verhalen die dagelijks via de media tot ons komen, of erger, ons persoonlijk geraakt hebben.
 
We beleven deze roerige periode allen op onze eigen manier. De één werkt gewoon, hetzij thuis of op kantoor. De ander heeft nog nooit zo hard gewerkt als in deze periode, denk daarbij aan de gezondheidszorg. Ik, of beter gezegd, wij touringcarchauffeurs, zaten eigenlijk van de één op de andere dag thuis. Na 15 maart stond ineens alles stil. Ik zou 14 maart, met nog twee bussen, vertrekken naar één van onze reistoppers: de 8 daagse trein- en busreis naar de Zwitserse Alpen, de wintereditie.

De map met de daarbij behorende papieren heb ik nog op mijn bureau liggen. Nu ongeveer drie maanden later zitten wij helaas nog steeds thuis. Een internationale touringcarchauffeur/reisleider zolang thuis is niet wat hij/zij gewend is. Maar het is zoals het is en het mazzeltje wat wij hebben bij deze rot periode is het mooie weer.

Wat doe je momenteel, nu reizen (nog) niet mogelijk is?
Samen met enkele collega’s heb ik de laatste tijd veel ritten op de motor gemaakt, veel in de tuin doorgebracht en veel oude koeien uit de sloot gehaald. Maar het blijft voor mij persoonlijk een vreemde tijd. Ik mis het reizen, het contact met onze Effeweg.nl reizigers, het laten zien van de mooie plekjes tijdens onze reizen. Het contact met de hotels, het personeel van deze hotels en de reisleiders. Kortom, we kunnen niet wachten om u weer mee te nemen op één van onze reizen.

Bij welke reizen ben je chauffeur/reisleider?
Éen van de reizen die ik vaak begeleid, of zoals wij chauffeurs dat onder elkaar noemen, die ik vaak rijd, is de reis naar de Zwitserse Alpen met bus en trein. Zowel de zomer- als de wintereditie. Dit is een reis waar ik trots op ben om te mogen rijden voor Effeweg. De schoonheid van de Walliser Alpen, de prachtige trein- en gondelritten die bij deze reis te genieten zijn. De Matterhorn, De Aletschgletsjer, de prachtige tocht over de Simplonpas, het Lotschental….. ik kan nog wel even doorgaan.

Zwitserland ligt mij aan het hart, ik kwam altijd al in dit mooie land als kind met mijn ouders en nu mag ik daar weer een aantal keren per jaar komen voor mijn werk. Dat is zeker geen straf en ik geniet dan zelf ook telkens weer als ik met mijn passagiers door dat mooie bergachtige gebied trek. En ook veel belangrijker, ik zie ook mijn passagiers in de bus genieten. Telkens weer, of dit nou tijdens de winter- of de zomerreis is. Want ook dat is het mooie aan deze reis. Zomers is die anders dan in de winter en in het voorjaar is die anders dan in het najaar. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de natuur, de sneeuw enzovoorts. Een reis met elke dag wel weer een hoogtepunt die je niet mag missen. 
 
Een andere reis die ik ook vaak uitvoer is de reis door de Baltische Staten. Een geheel andere reis, een reis langs prachtige steden, een reis waarin je ontdekkingen doet waarvan je niet altijd wist dat het was gebeurd. Een reis met daarin zelfs een soort minicruise van Tallinn over de Baltische Zee (Oostzee) naar Stockholm. We varen dan in de nacht (18.00 uur tot ongeveer 10.00 uur) met een prachtige boot en heerlijk eten en voldoende entertainment. Een drukke en volle reis, maar één om nooit te vergeten.

Wat zijn de bezienswaardigheden die je echt niet moet missen als je op deze bestemming(en) bent?
Wat je zeker niet mag missen op deze reis zijn de bezoeken aan de verschillende prachtige steden zoals Vilnius, Riga en Tallinn. Het bezoek aan het Laheema park met zijn prachtige kust en mooie Manorhuizen in Noord Estland mag je niet vergeten. Het bezoek aan de indrukwekkende kruisberg in Litouwen of het bezoek aan het paleis Rundale in Letland is ook zeker aan te raden. Geniet tijdens deze reis ook van de dunbevolktheid van deze drie landen. Aanschouw het verschil tussen de mensen van het platteland en de mensen in de mooie, oude, statige steden.

Zou je nog iets willen zeggen tegen onze reizigers?               
Het zijn vreemde tijden, tijden waarin je vooral in het begin van deze coronacrisis echt niet aan reizen dacht. Dat is logisch, we hadden wel wat anders aan ons hoofd. Maar nu we langzaam maar zeker weer een beetje in ons oude doen komen, denken we ook misschien wel weer voorzichtig aan reizen. Ik als chauffeur/reisleider zijnde bij Effeweg.nl doe dat zeker. Daarbij weet ik zeker dat we niet eerder vertrekken dan dat dit op een veilige manier en volgens de op dat moment geldende regels kan. Wanneer en hoe weet ik ook nog niet, maar ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat mijn collega’s en ik u snel weer kunnen en mogen begroeten op één van onze reizen.

Wij zijn er weer helemaal klaar voor om u en onszelf weer te laten genieten onderweg naar bijvoorbeeld één van de bovengenoemde bestemmingen. Ik verwacht dat niet alle bestemmingen in 2020 aangedaan kunnen worden, maar ook heel veel wel verwacht ik in de loop der tijd. En dan staan wij weer vol enthousiasme voor u klaar. We missen ons prachtige werk wat we zonder u niet uit kunnen voeren. We hopen u snel weer te zien in één van onze touringcars naar onze verschillende, prachtige bestemmingen.

Blijf gezond en reislustig en hopelijk tot snel naar bijvoorbeeld de Zwitserse Alpen of een andere mooie bestemming.
CTA_Zwitserland.png

Groet,
Rob

Rob-op-de-bus.jpg
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:56:06 | 0,11 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch