telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 10 dagen Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen

vanaf € 699,-
8,6 Zeer goed!
68 beoordelingen
Leuke en spannende reis naar en in een voor ons onbekende omgeving. Aanrader.
Lees de hele ervaring
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in diverse middenklasse hotels
 • Verblijf o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Ontdek Vilnius, Riga en Tallinn
 • Kasteel Trakai en Kruisberg Siauliai
 • Incl. bootovertocht Tallinn - Stockholm mét overnachting
 • Dagtocht Lahemaa Nationaal Park voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel aan de Duits-Poolse grens. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 2 Poznan

Na het ontbijt rijden we naar Poznan, een van de oudste steden van Polen. Het oude stadsdeel met de kathedraal en het centrum met de markt, het Renaissance stadhuis en het Koninklijk kasteel zijn de moeite waard. Via het noorden van Polen rijden we naar Olsztyn, de grootste stad van de regio Mazurië, voor het diner en de overnachting.

Dag 3 Meren van Mazurië

We verlaten Olsztyn en rijden naar Mazurië, het land vande duizend meren. De heldere meren, vaak door waterwegen met elkaar verbonden, behoren tot de grootste toeristische trekpleisters van Polen en hebben met de uitgestrekte bossen een grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers. In het gebied liggen meer dan 90 natuurreservaten waar herten, everzwijnen, vossen en otters leven. In de herfst komen wandelliefhebbers naar de bossen om paddenstoelen en bosbessen te plukken, een eeuwenoude gewoonte in Oost-Europa. Nadat we de grens tussen Polen en Litouwen zijn gepasseerd rijden we naar de Litouwse hoofdstad Vilnius waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dag 4 Vilnius en kasteel Trakai

We beginnen de dag met een stadsrondrit en wandeling door Vilnius o.l.v. een gids. De stad Vilnius heeft een rijke historie. We bezichtigen het sfeervolle historische centrum met talloze gotische en barokke gebouwen, diverse kerken, de kathedraal en de enige bewaarde stadspoort met een icoon van de Heilige Maagd. De Gediminastoren is het symbool van de stad. ’s Middags rijden we naar de stad Trakai. De stad heeft veel historische gebouwen en ligt in een mooi natuurgebied. U kunt het kasteel bezichtigen dat prachtig gelegen is op één van de vele eilandjes in het Galvemeer.

Dag 5 Kruisberg en Rundale

Na het ontbijt rijden we door een mooi heuvellandschap naar Letland met als einddoel de hoofdstad Riga. Onderweg brengen we een bezoek aan de beroemde 'Heuvel met de Kruizen' zo'n 12 km van de stad Siauliai. Op de top staan duizenden kruizen. Mensen uit de hele wereld trekken hierheen om bij de kruizen die er al staan hun kruis te hangen ter herdenking aan familie, vrienden, oorlogen of verzet. Vervolgens rijden we naar Rundale waar u het 18e eeuwse kasteel kunt bezichtigen. Het is het belangrijkste barokke paleis in Letland en gebouwd door de architect van De Hermitage, het winterpaleis in St. Petersburg. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Riga.

Dag 6 Riga

Vandaag maakt u kennis met de hoofdstad van Letland, Riga. O.l.v. een gids maken we een stadsrondrit en wandeling door deze middeleeuwse stad. Riga staat bekend om zijn Jugendstill en Art Nouveau architectuur. De huizen vormen een contrast met de overgebleven traditionele houten woningen. U ziet verder het Riga-kasteel, tegenwoordig de zetel van het parlement, het nationale operahuis en de Sint-Petrus kerk. U kunt een bezoek brengen aan de Dom, de grootste kathedraal in de Baltische Staten. Het imposante bouwwerk is een mengeling van diverse bouwstijlen. Aansluitend kunt op eigen gelegenheid heerlijk ronddwalen door het, grotendeels autovrije centrum van Riga. Later in de middag vervolgen we onze reis en steken we de grens met Estland over. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in Tallinn, waar we 2 nachten zullen verbljiven.

Dag 7 Tallinn

Tallinn heeft een middeleeuws centrum dat prachtig gerestaureerd is. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. O.l.v. een gids maken we een stadsrondrit door de oude boven- en benedenstad. U ziet de prachtig gekleurde Hanzehuizen, de Domkerk, het gotische stadhuis en de goed bewaard gebleven stadsmuur met meer dan 20 torens. Het uitzicht van de stad wordt bepaald door de Domberg, die overal boven uitsteekt. Hier bevindt zich ook de opvallende Russischorthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met zijn uivormige torenkoepeltjes en een wand met iconen. Op het Raadhuisplein vindt u vele terrasjes en restaurants.

Dag 8 Vrije dag Tallinn of excursie Nationaal Park Lahemaa

Deze dag kunt u zelf invullen. U kunt Tallinn op eigen gelegenheid bezichtigen of een excursie maken naar het Nationaal Park Lahemaa. Het park is sinds de jaren '70 een beschermd gebied. Het landschap bestaat uit ruwe kusten met schilderachtige baaien, kustplaatsjes met zandstranden, schiereilanden en rivieren. Een gids vertelt u alles over dit prachtige gebied. Op de heenreis bezoeken we het gerestaureerde Sagadi landhuis uit de 17e eeuw met een prachtig park. In de middag bezoeken we het landgoed met de Palmse Manoir. In het 18e eeuwse landhuis is nu een museum gehuisvest en u kunt deelnemen aan een rondleiding. Vervolgens rijden we terug naar Tallinn. Om 16.00 uur schepen we in aan boord van de luxe cruiseferry voor de overtocht naar Stockholm. Om circa 18.00 uur is de afvaart. U overnacht aan boord in comfortabele binnenhutten, voorzien van douche en toilet.

De dagtocht Nationaal Park Lahemaa dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 9 Stockholm - Kopenhagen

Na een goede nachtrust aan boord, varen we de haven van de Zweedse hoofdstad Stockholm binnen. Omstreeks 10.00 uur gaan we van boord, maar wij adviseren u desalniettemin bijtijds op te staan en te genieten van het fantastische uitzicht vanaf het dek! De kust bij Stockholm kenmerkt zich door talloze beboste rotseilandjes, met her en der de voor Zweden zo typerende kleurige houten huisjes. Dit prachtige uitzicht trekt als een film aan u voorbij terwijl u geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet aan boord. Vanuit Stockholm rijden we via Linköping, een gedeelte van het bekende Vätternmeer en Jönköping naar Kopenhagen. De overnachting en het diner vinden plaats in een hotel in de omgeving van Kopenhagen.

Dag 10 Terugreis

Na een vroeg ontbijt vervolgen we onze terugreis naar Nederland. We verlaten Denemarken met de veerboot van Rødbyhavn naar Puttgarden. Via Hamburg zetten we koers richting ons verzamelpunt waar u gebruik kunt maken van het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met de servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels Baltische Staten

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende middenklasse hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Alle hotels beschikken over een lift, een uitzondering hierop kunnen de overnachtingshotels in Duitsland op de heen- en terugreis zijn.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Excursiereis 10 dagen Baltische Staten: Estland, Letland en Litouwen

63 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
68 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer per touringcar 8,7
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8
 • Contact met Effeweg.nl 8,8
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:54:20 | 0,47 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch