naar Homepagina
  1. Wat is de favoriete bestemming van onze productmanager?

Wat is de favoriete bestemming van onze productmanager?

Ons reisaanbod zit boordevol met reizen naar alle hoeken van Europa: van Griekenland naar Schotland en van Spanje tot aan de Noordkaap. Elke reis wordt zorgvuldig samengesteld door onze productmanager Marcel. Marcel is onze geografische Einstein. U weet wel, zo’n iemand die met zijn ogen dicht u de weg kan wijzen door heel Europa. Maar wat is volgens iemand die elke plek in Europa kent dan de mooiste plek op ons continent?
 
Dus productmanager Marcel, wat is jouw favoriete bestemming in Europa?
 
De Baltische Staten!
 
Vaak worden de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen in één adem genoemd. En meestal rijst de vraag welke nu de ‘bovenste, middelste en onderste’ is. Maar sinds de onafhankelijkheid in 1991 hebben de drie landen zich in rap tempo ontwikkeld. Elk op hun eigen manier, waardoor de drie landen hun typische eigen karakter hebben. Vooral Estland verschilt ten opzichte van de andere twee. Waar Litouwen en Letland een Oost-Europees karakter hebben, voelt Estland vooral Scandinavisch aan. Je begeeft je echt op een kruispunt van West-, Oost- en Noord-Europa. De hoofdsteden zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in de drie landen. Het compacte, gezellige Vilnius in Litouwen, met even buiten de stad de waterburcht van Trakai als absolute ‘must-see’. De Letse hoofdstad Riga is de grootste van de drie en wordt, door haar architectuur, wel eens ‘het Parijs van het Noorden’ genoemd.

 

Mijn persoonlijke favoriet is Tallinn, de hoofdstad van Estland. Nergens anders is de mix van Noord- en Oost-Europa zo duidelijk voelbaar als hier. In het volledig ommuurde oude centrum kunt u urenlang ronddwalen. U waant zich hier nog in het rijke Hanzeverleden door de vele koopmanshuizen en met kinderkopjes geplaveide straatjes en steegjes. De Esten doen er ook alles aan om het historische karakter te behouden. Maar ook buiten het oude centrum hebben de Esten oog voor het behoud van hun oude gebouwen. In de wijken Rotermanni en vooral Telliskivi, die direct aan de oude stad grenzen, hebben zich in oude verlaten fabriekspanden hippe winkeltjes en trendy restaurants gevestigd, zonder dat het oorspronkelijke karakter verloren is gegaan. Voeg daar de vele terrasjes, het uitgebreide en zeer goede aanbod aan restaurants en de vriendelijkheid van de Esten aan toe: Tallinn is historisch, traditioneel en tegelijkertijd hip, trendy en vriendelijk. In mijn ogen absoluut één van de leukste steden van Europa.”



Ook nieuwsgierig geworden naar deze onontdekte landen? Bekijk dan eens onze reis Estland, Letland en Litouwen!
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:51:12 | 0,03 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch