naar Homepagina
  1. Wat is de minimum leeftijd om een reis te maken?

Overige vragen


Wat is de minimum leeftijd om een reis te maken?

Er geldt geen leeftijdsbeperking voor onze reizen. Jongeren t/m 17 jaar die zonder begeleiding van een volwassene reizen, dienen in het bezit te zijn van een verklaring ondertekend door hun ouders/verzorgers.
Uitzondering op deze regel is Londen. Hierbij mogen jongeren t/m 17 jaar enkel reizen onder begeleiding van een volwassene. Dit in verband met de strenge douane formaliteiten. Effeweg.nl en haar chauffeurs zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor het begeleiden van een minderjarige tijdens de reis. De verantwoordelijkheid ligt bij de ouder/verzorger.

Wanneer u reist met een kind waarover u gedeeltelijk of geen ouderlijk gezag heeft, dan moet u bij de grenscontrole kunnen aantonen dat de gezaghebbende ouder(s) toestemming hebben gegeven voor de reis. Dit is bijvoorbeeld van toepassing wanneer u alleen reist met een minderjarig kind of wanneer grootouders een kleinkind meenemen op reis.

U kunt dit formulier gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de ouder(s) om met het kind naar het buitenland te reizen. De Engelse versie van het formulier vindt u hier. U kunt zelf kiezen of het u het Nederlandse of het Engelse formulier meeneemt. Op beide formulieren staat dezelfde informatie. U kunt ook het Nederlandse formulier naast het Engelse formulier leggen, als dat het invullen van het Engelse formulier gemakkelijker maakt. Vanzelfsprekend is het Engelse formulier beter leesbaar voor buitenlandse grensbewakingsbeambten.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:18:12 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch