Kerstmarkt Rijncruise 3 dagen Düsseldorf - volpension

 • 4* superior cruiseship MS Swiss Diamond
 • Inclusief ontbijt, lunch en diner
 • Lounge/bar, restaurant dansvloer en bibliotheek aan boord
 • Varen over de Rijn!
 • 5 kerstmarkten in Düsseldorf!
Deze reis wordt niet meer aangeboden dit jaar. Bekijk hier al onze kerstmarkt reizen >>
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
Let op: in de prijsberekening zijn de kosten van €40,- p.p. voor een busretour standaard meegerekend (vanaf uw opstapplaats naar de aanlegplaats van de boot in Arnhem). Deze kosten worden in mindering gebracht wanneer u 'Arnhem, Rijnkade' selecteert als opstapplaats in de volgende stap van het boekingsproces. U betaalt dus gewoon €139,- p.p. voor deze cruise (excl. reserveringskosten en calamiteitenfonds). Mocht u er niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op.
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Vaardag op de Rijn

U kunt vandaag op eigen gelegenheid naar het startpunt van deze reis, de aanlegplaats in Arnhem, of gebruik maken van onze servicelijnen per touringcar. Heeft u gereserveerd voor de servicelijnen dan vertrekt de touringcar tussen 11.00 en 14.00 uur vanaf diverse opstapplaatsen in Nederland. Rond 14.30 uur kunt u aan boord van het cruiseschip MS Swiss Diamond in Arnhem. De bemanning staat al voor u klaar om u een onvergetelijke cruise te bezorgen. Het schip zal rond 16.00 uur afvaren. Geniet van de prachtige omgeving langs de Rijn aan boord van het gezellige schip. Het schip beschikt over een panoramalounge, restaurant, bar, zonnedek, bibliotheek en een souvenirshop. Lekker ontspannen kunt u in het zwembad, de whirlpool of sauna aan boord. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen diner. Na een drankje in de bar kunt u genieten van uw nachtrust in de compleet uitgeruste hutten. Alle hutten beschikken over 2-persoonsbedden, radio, tv, minibar, kluisje, haardroger, airconditioning en aparte douche met toilet.

De exacte vertrektijden vanaf uw opstaplaats (indien gereserveerd) ontvangt u een week voor vertrek in uw reispapieren.

Dag 2 Düsseldorf

Vroeg in de ochtend meert het schip aan in Düsseldorf. Na het uitgebreide ontbijt kunt u vanaf het schip te voet de stad Düsseldorf verkennen. Deze stad staat bekend als een echte winkelstad en tijdens de kerst kunt u hier één van de grootste kerstmarkten van Europa bezoeken Op maar liefst 5 locaties in de stad vindt u verschillende kerstmarkten. De gehele stad is versierd en u kunt hier genieten van de smalle straatjes vol lichtjes en gezelligheid. Struin langs alle kraampjes met cadeautjes en lekkernijen als kaneelkoekjes (Zimsterne) en een appelbol (Bratäpfel). Of maak een wandeling langs de winkels over de bekende Köningsallee. De kastanjebomen hangen vol met duizenden lichtjes en zorgen voor een echt kerstgevoel. Wilt u liever wat cultuur opsnuiven? Ook dat kan in Düsseldorf, want hier vindt u veel kunst, architectuur en bijzondere musea zoals het Goethemuseum en het Kunst Palast. Rond het middaguur kunt u gebruik maken van een lunch aan boord van het schip. De kerstmarkten in Düsseldorf zijn geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag en zaterdagavond zelfs tot 21.00 uur. De vele bars, restaurants en typische Duitse Brauhausen nodigen uit voor een gezellig drankje. Laat op de avond (circa 22.00 uur) zal het schip het ruime sop kiezen richting Nederland.

Dag 3 Terugkomst in Nederland

Vanmorgen komen we weer terug in de haven van Arnhem. Na een goed verzorgd ontbijt nemen we afscheid van de bemanning en gaan rond 9.00 uur van boord. U krijgt een lunchpakket mee. Heeft u gereserveerd voor de servicelijnen, dan wordt u per touringcar teruggebracht naar uw opstapplaats.

BELANGRIJK:

Vanwege de beperkte mobiliteit aan boord en de veiligheidsvoorschriften zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
 • Het is niet mogelijk een scootmobiel of elektrische rolstoel mee te nemen aan boord. Vanwege de veiligheidsvoorschriften zal de toegang aan boord hiervoor helaas geweigerd worden.
 • Vanwege de beperkte ruimte kunnen per reis max. 5 rollators worden meegenomen. De rollators worden geplaatst in de bibliotheek op het bovendek en kunt u gebruiken indien u van boord gaat. Tijdens de vaart, in de salon, restaurant, in uw hut kan geen gebruik worden gemaakt van de rollator.
 • U dient bij boeking een rollator aan te melden en ontvangt daarvoor ook een voucher in uw reispapieren. Zonder aanmelding vooraf en een voucher is het helaas niet mogelijk een rollator mee te nemen.
Reizigers met een rollator worden aangeraden om een hut op het bovendek te reserveren.

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 088-1030800. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.​
 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

MS Swiss Diamond 4*

U verblijft tijdens deze reis op het 4* cruiseschip de MS Swiss Diamond. Het schip beschikt over een elegante salon met Panorama bar en dansvloer, een restaurant en gezellige bibliotheek. De kleine boutique heeft een aantal leuke souvenirs. De hutten bevinden zich op het Emeralddeck (beneden) en Rubydeck (boven) en zijn per trap te bereiken. Er is geen lift aan boord. Alle hutten zijn aan de buitenzijde van het schip en beschikken over 2 aparte bedden naast elkaar, raam met uitzicht naar buiten, radio, tv, mini-bar, kluisje, haardroger, airconditioning en een aparte badkamer met douche en toilet. Het restaurant bevindt zich op het benedendek. De Panorama lounge bevindt zich op het Rubydeck (bovendek). 

BELANGRIJK:

Vanwege de beperkte mobiliteit aan boord en de veiligheidsvoorschriften zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Het is niet mogelijk een scootmobiel of elektrische rolstoel mee te nemen aan boord. Vanwege de veiligheidsvoorschriften zal de toegang aan boord hiervoor helaas geweigerd worden.
 • Vanwege de beperkte ruimte kunnen per reis max. 5 rollators worden meegenomen. De rollators worden geplaatst in de bibliotheek op het bovendek en kunt u gebruiken indien u van boord gaat. Tijdens de vaart, in de salon, restaurant, in uw hut kan geen gebruik worden gemaakt van de rollator.
 • U dient bij boeking een rollator aan te melden en ontvangt daarvoor ook een voucher in uw reispapieren. Zonder aanmelding vooraf en een voucher is het helaas niet mogelijk een rollator mee te nemen.
Reizigers met een rollator worden aangeraden om een hut op het bovendek te reserveren.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

​Opstapplaatsen en vertrektijden

Indien u niet rechtstreeks met het eigen vervoer naar Arnhem reist en dus gebruik maakt van de servicelijn die u naar Arnhem brengt, rekenen wij EUR 40,- toeslag per persoon. Dit betreft een busretour van uw opstapplaats naar Arnhem. Onderstaand zijn enkel de opstapplaatsen weergegeven. De tijd waarop de servicelijn bij een opstapplaats arriveert wordt weergegeven op uw reisbescheiden die u ongeveer een week voor vertrek ontvangt.

U kunt op eigen gelegenheid naar Arnhem waar u rond 14:45 uur aan boord kunt van het cruiseschip MS Swiss Diamond 4*. U kunt ook gebruik maken van onze servicelijnen.
Opstaplocatie Opstaptijd
Route Rijncruise
Almelo
Amersfoort
Amsterdam Zuid
Apeldoorn
Assen
Breda
Den Bosch
Den Haag
Deventer
Dordrecht
Ede
Eindhoven
Enschede
Gorinchem
Hengelo
Hoogeveen
Oegstgeest
Meppel
Nijmegen
Rotterdam Capelse Brug
Tiel
Tilburg
Utrecht
Zutphen
Zwolle
Uden
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:17:23 | 0,47 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch