telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Hoe gaat het met Sabine? Reisleidster Spanje

Sabine is normaal uw reisleidster bij de winterreizen naar de Costa del Sol in Andalusië en in de zomer uw gids voor bijna alle rondreizen door Spanje en Portugal. We vroegen Sabine hoe het met haar gaat.

Hola reislustige Effeweg vrienden,

Hier een berichtje uit zonnig, heel zonnig Zuid-Spanje van Sabine. De reden dat de stranden hier niet vol liggen is natuurlijk de coronacrisis.... Nog nooit was de maand juni zo stil als nu in 2020. Mijn job als gidse is mijn grootste passie en deze periode de grootste straf die me ooit aangedaan is. Geen toeristen hier, geen excursies of rondreizen nu: ons hoogseizoen. Te triest voor woorden....

We hebben hier een strenge lockdown gehad gedurende twee lange maanden, waar echt door de politie en leger is gecontroleerd en waar fikse boetes zijn uitgedeeld! Het is doodstil op straat geweest. Moeilijke periode voor veel mensen hier in Andalusië, waar een groot deel van de bevolking van toerisme leeft.

Het resultaat mag er zijn nu, praktisch geen besmettingen meer en tot 1 juli draagt iedereen braaf zijn mondkapje buiten waar het druk is en in de winkels. Spanje heeft het goed aangepakt!

Ik begeleid normaal gesproken de winterreizen van Effeweg.nl aan de Costa del Sol met excursies naar Ronda, de prachtige witte stad in de bergen achter Málaga en Córdoba, de betoverende stad met vele Moorse invloeden... De wijdse, steeds verschillende landschappen waar je doorheen rijdt om er te komen, een waar genoegen voor iedereen. Ik heb nog gewerkt op 14 maart met een groep Effeweg reizigers van de winterreis Costa del Sol in Ronda, dat was de laatste dag, de volgende dag begon de lockdown.

In het zomerseizoen begeleid ik praktisch alle rondreizen Spanje en Portugal, waaronder de combireis waar je zowel Andalusië als Portugal ziet met prachtige excursies in beide landen! Ik mis dit alles verschrikkelijk. Het indrukwekkende Lissabon, het heilige Fátima waar Maria verschenen is, en het sprookjesachtige Obidos, het is ook voor mij een genot om het onze mensen te laten zien.

Op dit moment hebben wij gidsen/reisleiders geen werk, de musea zijn open, maar er zijn geen bezoekers. Ik hoop dat vanaf 1 juli het leven weer op gang komt met het nieuwe normaal. Gelukkig zijn ze hier in Andalusië wel verantwoordelijk geweest in deze periode en dat merken we nu: al één week geen enkele persoon overleden.

Ik zou iedereen willen oproepen om Spanje weer te bezoeken, het mag weer in juli en laten we die prachtige Spanje Portugal reizen weer beginnen in september! Ik verheug mij er op, u ook?

CTA_Blog.png

Hasta la vista!
Sabine
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:54:12 | 0,1 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch