telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Devon en Cornwall

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in een prima 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Bezoek Bath, Cornwall en andere stadjes
  • Ontdek het Exmoor National Park
  • Dagtocht havenstadjes in Cornwall en entree Eden Project voordelig bij te boeken
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.

Let op: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig (identiteitskaart is dan niet meer geldig).
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via België naar Calais voor de overtocht per ferry naar Dover. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Dinsdag: Bath en aankomst Bideford

We rijden via verschillende graafschappen naar Bideford in het graafschap Devon. Natuurlijk mag een bezoek aan Bath niet ontbreken tijdens deze reis. De stad, gelegen aan de rivier de Avon, is na Londen de drukst bezochte toeristenplaats van Engeland. Bath is beroemd om haar geneeskrachtige bronnen. Een Romeinse tempel en thermen zijn hiervan deels bewaard gebleven. Veel gebouwen in de stad zijn opgetrokken uit een witte lokale steensoort, de zogeheten Bath stone. We maken een korte stadstour en daarna heeft u tijd om zelf de stad verder te verkennen. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Bideford, waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Kustlijn Cornwall

Vandaag beginnen we met een prachtige tocht langs de schilderachtige kustlijn van Cornwall. We bezoeken het National Trust dorp Boscastle, een pittoresk dorp met een vissershaventje. Aansluitend rijden we naar het charmante en authentieke dorpje Padstow. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of havenstadjes in Cornwall

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Als u het voordeelpakket heeft geboekt, gaat u mee op een prachtige rondrit door de graafschappen Cornwall en Devon. Eerst rijden we naar Mevagissey, een oud vissersplaatsje waar nog regelmatig delen van films worden opgenomen. Aansluitend rijden we verder naar het idyllische vissershaventje van Polperro. De smalle straatjes met mooie huisjes, de intacte vissershuizen en de prachtige kustlijn vormen hier het decor. We vervolgen onze route langs het indrukwekkende Dartmoor National Park. Op de grote onbeschutte heidevlakten grazen schapen en half wilde Dartmoor pony's. Het hoogste punt van dit nationale park is High Willhays, dat op 621 meter boven zeeniveau ligt. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij ons hotel.

Vrijdag: Exmoor National Park

Na het ontbijt beginnen we aan een schitterende tocht door het bos van Exmoor National Park, bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Via Barnstaple rijden we naar het afgelegen dorpje Simonsbath, waar we een korte stop houden. We vervolgen onze route door het afwisselende landschap van Exmoor, waar u kunt genieten van het landschap met heuvels en dalen. Met een beetje geluk zien we een kudde wilde geiten of Exmoor pony’s. We rijden aansluitend naar Dunster, één van de bekendste plaatsjes van het Exmoorpark. U krijgt hier de gelegenheid om dit stadje te bekijken en te lunchen. 's Middags bezoeken we de plaatsjes Lynmouth en Lynton die bekend staan om hun bijzondere liftverbinding, de Cliff railway. U krijgt de tijd om deze lift uit te proberen. Via de Victoriaanse badplaats Combe Martin rijden we weer terug naar Bideford.

Zaterdag: Jamaica Inn en Eden Project

Na het ontbijt vertrekken we naar het prachtige graafschap Cornwall. We rijden een mooie route langs o.a. de 'Jamaica Inn', bekend uit vroegere tijden toen Cornwall de belangrijkste route voor smokkelaars was. Hierna vervolgen we onze weg naar het Eden Project (voordeelpakket), 's werelds grootste overdekte regenwoud. De botanische tuinen van het Eden Project zijn te vinden in twee kassencomplexen in geodetische koepels. Samen met de omliggende koepels vormt het een bijzonder geheel. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten. Naast de planten leven in de kassen ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Deze dieren functioneren onder andere als biologische bestrijder van schadelijke insecten. Na het bezoek aan het Eden Project rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Vertrek Bideford en Windsor

Na het ontbijt nemen we afscheid van Bideford en vertrekken we uit Devon. We rijden naar Windsor, een gezellig toeristenstadje. Midden in het centrum staat de oudste Koninklijke residentie, Windsor Castle. Indien de tijd het toelaat kunt u dit kasteel bezoeken. Vanuit Windsor kunt u ook eenvoudig naar Eton lopen, bekend vanwege de particuliere kostschool. Vervolgens rijden we door naar de omgeving van Londen voor de laatste overnachting.

Maandag: Terugreis

Na het ontbijt rijden we naar Dover, waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Vandaar gaat de route door België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u weer huiswaarts wordt gebracht met één van onze servicelijnen, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Durrant House Hotel 3*, Bideford

Dit hotel ligt aan de rand van de historische haven van Bideford en biedt uitzicht over de rivier de Torridge. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, buitenzwembad en lift. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Engeland

Oppervlakte: 130.395 km² (ca. 3x Nederland)
Inwoners: 51.446.000
Hoofdstad: Londen
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: 72% Anglicaans, 8% Rooms Katholiek, 2,5% Islamitisch
Valuta: Britse pond sterling (GBP)
Elektriciteit: 240V, stekkers type G, u bent een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Engeland
Taal: Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur eerder dan in Nederland
Reisdocumenten: Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.


Eten en drinken
Engeland staat bekend om het traditionele Engelse ontbijt, bestaande uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomaten saus en worstjes. Zoals dit ontbijt al doet vermoeden, zijn Engelsen stevige eters. Ook typisch Engels, en overal verkrijgbaar, is Fish & Chips. Dit is gefrituurde vis met aardappelslierten. Bier is een populaire drank in Engeland en dan met name de pint, een groot glas van iets meer dan een halve liter. Anders dan in Nederland wordt bier in Engeland zonder schuimkraag gedronken. Reden hiervoor is dat ze zoveel mogelijk bier voor hun geld willen. Toch is niet bier, maar thee de meest gedronken drank in Engeland. Engelsen drinken per jaar zo’n 4 kilo thee! Een kop echte English tea mag dus niet ontbreken tijdens een bezoek aan Engeland.

Flora en fauna
De flora in Engeland vertoond veel diversiteit. De gebieden hebben hun eigen kenmerken. Dover heeft bijvoorbeeld de krijtrotsen, Oost-Engeland biedt grote weidse vlakten en in East Anglia zijn lange, brede stranden te vinden. Drie kwart van Engeland wordt voor de landbouw gebruikt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er buiten de grote steden om veel groen is. Op het platteland staan nog veel traditionele boerderijen.

Het afwisselende landschap zorgt ook voor een diversiteit in fauna. Er leven veel knaagdieren en insecten, net als in Nederland. Maar op de vlaktes leven ook nog wilde paarden. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Engeland. Er zijn namelijk erg veel verschillende zang-, roof- en zeevogels.

Geschiedenis
De eerste inwoners kwamen met duizenden tegelijk naar het eiland, voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze mensen werden Angelen genoemd. Al snel werd de macht van Engeland uitgebreid, doordat het land kolonies veroverde. Een gevolg hiervan is dat Engels nu één van ’s werelds belangrijkste talen is. De afzondering van de Curch of England van de rooms-katholieke kerk is één van de redenen waardoor Engeland zich steeds verder afscheidde van de rest van Europa. Het land is wel lid van de Europese Unie, maar houdt zijn eigen karakter. Voorbeelden zijn het rijden aan de linkerkant, maar ook door de Euro niet in te voeren.

Prijsniveau
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
  • Anders dan in Nederland, is men er in Engeland van overtuigd dat een zwarte kat geluk brengt. Een witte kat zou juist ongeluk brengen.
  • Zoals bij iedereen bekend is, wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Toch geldt wel de regel dat rechts voorrang heeft.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:18:50 | 0,33 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch