telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Devon en Cornwall

vanaf € 499,-
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf in een prima 3* hotel o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
  • Bezoek Bath, Cornwall en andere stadjes
  • Ontdek het Exmoor National Park
  • Incl. heerlijk afscheidsbuffet
  • Dagtocht havenstadjes in Cornwall voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via België naar Calais voor de overtocht per ferry naar Dover. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Londen, Bath en Bideford

We rijden via verschillende graafschappen naar Bideford in het graafschap Devon. Natuurlijk mag een bezoek aan Bath niet ontbreken tijdens deze reis. De stad, gelegen aan de rivier de Avon, is na Londen de drukst bezochte toeristenplaats van Engeland. Bath is beroemd om haar geneeskrachtige bronnen. Een Romeinse tempel en thermen zijn hiervan deels bewaard gebleven. Veel gebouwen in de stad zijn opgetrokken uit een witte lokale steensoort, de zogeheten Bath stone. We maken een korte stadstour en daarna heeft u tijd om zelf de stad verder te verkennen. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Bideford, waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Kustlijn Cornwall

Vandaag beginnen we met een prachtige tocht langs de schilderachtige kustlijn van Cornwall. We bezoeken het National Trust dorp Boscastle, een pittoresk dorp met een vissershaventje. Aansluitend rijden we naar het charmante en authentieke dorpje Padstow. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Vrije dag of havenstadjes in Cornwall

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Als u het voordeelpakket heeft geboekt, gaat u mee op een prachtige rondrit door de graafschappen Cornwall en Devon. Eerst rijden we naar Mevagissey, een oud vissersplaatsje waar nog regelmatig delen van films worden opgenomen. Aansluitend rijden we verder naar het idyllische vissershaventje van Polperro. De smalle straatjes met mooie huisjes, de intacte vissershuizen en de prachtige kustlijn vormen hier het decor. We vervolgen onze route langs het indrukwekkende Dartmoor National Park. Op de grote onbeschutte heidevlakten grazen schapen en half wilde Dartmoor pony's. Het hoogste punt van dit nationale park is High Willhays, dat op 621 meter boven zeeniveau ligt. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij ons hotel.

Vrijdag: Exmoor National Park

Na het ontbijt beginnen we aan een schitterende tocht door het bos van Exmoor National Park, bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Via Barnstaple rijden we naar het afgelegen dorpje Simonsbath, waar we een korte stop houden. We vervolgen onze route door het afwisselende landschap van Exmoor, waar u kunt genieten van het landschap met heuvels en dalen. Met een beetje geluk zien we een kudde wilde geiten of Exmoor pony’s. We rijden aansluitend naar Dunster, één van de bekendste plaatsjes van het Exmoorpark. U krijgt hier de gelegenheid om dit stadje te bekijken en te lunchen. 's Middags bezoeken we de plaatsjes Lynmouth en Lynton die bekend staan om hun bijzondere liftverbinding, de Cliff railway. U krijgt de tijd om deze lift uit te proberen. Via de Victoriaanse badplaats Combe Martin rijden we weer terug naar Bideford.

Zaterdag: Jamaica Inn en Eden Project

Na het ontbijt vertrekken we naar het prachtige graafschap Cornwall. We rijden een mooie route langs o.a. de 'Jamaica Inn', bekend uit vroegere tijden toen Cornwall de belangrijkste route voor smokkelaars was. Hierna vervolgen we onze weg naar het Eden Project (voordeelpakket), 's werelds grootste overdekte regenwoud. De botanische tuinen van het Eden Project zijn te vinden in twee kassencomplexen in geodetische koepels. Samen met de omliggende koepels vormt het een bijzonder geheel. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten. Naast de planten leven in de kassen ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Deze dieren functioneren onder andere als biologische bestrijder van schadelijke insecten. Na het bezoek aan het Eden Project rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Bideford, Windsor en omgeving Londen

Na het ontbijt nemen we afscheid van Bideford en vertrekken we uit Devon. We rijden naar Windsor, een gezellig toeristenstadje. Midden in het centrum staat de oudste Koninklijke residentie, Windsor Castle. Indien de tijd het toelaat kunt u dit kasteel bezoeken. Vanuit Windsor kunt u ook eenvoudig naar Eton lopen, bekend vanwege de particuliere kostschool. Vervolgens rijden we door naar de omgeving van Londen voor de laatste overnachting.

Maandag: Terugreis

Na het ontbijt rijden we naar Dover, waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Vandaar gaat de route door België naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u, voordat u weer huiswaarts wordt gebracht met één van onze servicelijnen, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman

Durrant House Hotel 3*, Bideford

Dit hotel ligt aan de rand van de historische haven van Bideford en biedt uitzicht over de rivier de Torridge. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant, buitenzwembad en lift. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Engeland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:15:09 | 0,28 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch