telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:00 - 20:00 uur zaterdag : 08:30 - 17:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 5 dagen Canterbury Kent

vanaf € 299,-
vertrekdata en prijzen
 • Halfpension
 • Vervoer per Tourist Class touringcar
 • King Charles Hotel 3*
 • Canterbury
 • Sissinghurst Castle en Gardens
 • Stoomtrein Tenterden

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we door België naar Calais in Frankrijk. Hier gaan we aan boord voor de korte overtocht naar Dover. Bij aankomst in Dover ziet u de prachtige witte krijtrotsen uit de zee omhoog rijzen. We rijden door naar ons hotel in Gillingham. Bij aankomst wordt er een heerlijk diner geserveerd.

DAG 2 Rye, stoomtrein Tenderden en Sissinghurst

Na het ontbijtbuffet rijden we naar het vestingstadje Rye in het graafschap East Sussex. U kunt een wandeling maken door de smalle straatjes met pittoreske vakwerkhuisjes en winkeltjes. We rijden door naar Bodiam waar u aan boord kunt van de stoomtrein 'Tenderden Steam Railway'. De authenthieke stoomtrein voert 15 km door het prachtige glooiende landschap tussen Bodiam in East Sussex en Tenderden in Kent en Bodiam in East Sussex. Onderweg door Rother Valley ziet u prachtige gele koolzaadvelden. Heeft u geen interesse voor de trein, dan rijdt u gewoon met de chauffeur mee naar Tenterden. In de middag zullen we een bezoek brengen aan de tuinen van Sissinghurst. Tijdens een reis door Kent mag een bezoek aan de beroemdste tuin natuurlijk niet ontbreken. De tuinen van Sissinghurst liggen bij de resten van het Elizabethaanse landhuis. Beroemd om z’n rozen en vele kleine tuinen waaronder de kruiden- en boerentuinen. Vanaf de toren, die gedeeltelijk open is voor publiek, hebt u een prachtig uitzicht over de verschillende tuinen. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel, waar u kunt genieten van het diner.

De stoomtrein Tenterden dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 3 Haven Chatham en Rochester

Na het ontbijt rijden we naar de havenplaats Chatham, waar we de historische dokken en werf bezoeken. De complete werf uit de 18e eeuw is één groot museum. Tot de interessante bezienswaardigheden behoren drie oorlogsschepen, diverse tentoonstellingen, een touwslagerij en een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de werf. Vervolgens rijden we naar de historische stad Rochester die schrijver Charles Dickens inspireerde in vele van zijn boeken. Zijn leven, werk en het tijdperk waarin hij leefde, worden belicht in de Dickens Discovery Room in het Guildhallmuseum. Op veel gebouwen in de stad vindt u gedenkplaten van de schrijver en in het museum ziet u de bekende fi guren uit Oliver Twist en A Christmas Carol. Op loopafstand van het museum liggen het kasteel en de kathedraal van Rochester. In het historische shoppingcentrum Pantiles hebt u vrije tijd om te winkelen. Onderweg naar het hotel zien we bij de brouwerij in Paddockwood de traditionele “oasthouses”. De hop wordt hier gedroogd voor het Kentse bier. De kegelvormige schoorstenen en witte ‘neuzen’ vormen een markant silhouet in de omgeving. Veel van deze huisjes zijn tegenwoordig omgebouwd als woonhuis. Bij terugkomst in het hotel wordt een diner geserveerd.

Dag 4 Canterbury en Leeds Castle

In de ochtend rijden we naar de middeleeuwse stad Canterbury. U heeft heerlijk vrije tijd om rond te dwalen in de middeleeuwse steegjes met wevershuisjes van vroegere pelgrims. De beroemde kathedraal is zeker een bezoekje waard, indrukwekkend met prachtige glas in lood ramen en oude middeleeuwse schilderingen. Een leuke tip: maak een tochtje met Riverboat tours.  In een roeibootje met 6 personen vaar je in 40 minuten door Canterbury. De enthousiaste stuurman is uw gids onderweg die allerlei leuke wetenswaardigheidjes kan vertellen over het leven in de stad. In de middag brengen we een bezoek aan Leeds Castle. Prachtig gelegen op twee eilanden middenin een meer was dit een verblijfplaats voor de Engelse koninginnen. Het kasteel is mooi gerestaureerd en ingericht met stijlmeubelen, wandtapijten, schilderijen en andere huisraad. Een wandeling in het grote park met meren en watervallen is zeker de moeite waard.

Dag 5 Terugreis

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we in de richting van Dover voor de bootovertocht naar Calais. Via Frankrijk en België rijden we naar Nederland, waar u in Noord-Brabant de gelegenheid krijgt voor het afscheidsdiner alvorens u met de servicelijn wordt terug gebracht naar uw opstapplaats. De reizigers die in Breda uitstappen worden nog voor het afscheidsdiner teruggebracht naar Breda.

Engeland

Oppervlakte: 130.395 km² (ca. 3x Nederland)
Inwoners: 51.446.000
Hoofdstad: Londen
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: 72% Anglicaans, 8% Rooms Katholiek, 2,5% Islamitisch
Valuta: Britse pond sterling (GBP)
Elektriciteit: 240V, stekkers type G, u bent een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Engeland
Taal: Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland


Eten en drinken
Engeland staat bekend om het traditionele Engelse ontbijt, bestaande uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomaten saus en worstjes. Zoals dit ontbijt al doet vermoeden, zijn Engelsen stevige eters. Ook typisch Engels, en overal verkrijgbaar, is Fish & Chips. Dit is gefrituurde vis met aardappelslierten. Bier is een populaire drank in Engeland en dan met name de pint, een groot glas van iets meer dan een halve liter. Anders dan in Nederland wordt bier in Engeland zonder schuimkraag gedronken. Reden hiervoor is dat ze zoveel mogelijk bier voor hun geld willen. Toch is niet bier, maar thee de meest gedronken drank in Engeland. Engelsen drinken per jaar zo’n 4 kilo thee! Een kop echte English tea mag dus niet ontbreken tijdens een bezoek aan Engeland.

Flora en fauna
De flora in Engeland vertoond veel diversiteit. De gebieden hebben hun eigen kenmerken. Dover heeft bijvoorbeeld de krijtrotsen, Oost-Engeland biedt grote weidse vlakten en in East Anglia zijn lange, brede stranden te vinden. Drie kwart van Engeland wordt voor de landbouw gebruikt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er buiten de grote steden om veel groen is. Op het platteland staan nog veel traditionele boerderijen.

Het afwisselende landschap zorgt ook voor een diversiteit in fauna. Er leven veel knaagdieren en insecten, net als in Nederland. Maar op de vlaktes leven ook nog wilde paarden. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Engeland. Er zijn namelijk erg veel verschillende zang-, roof- en zeevogels.

Geschiedenis
De eerste inwoners kwamen met duizenden tegelijk naar het eiland, voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze mensen werden Angelen genoemd. Al snel werd de macht van Engeland uitgebreid, doordat het land kolonies veroverde. Een gevolg hiervan is dat Engels nu één van ’s werelds belangrijkste talen is. De afzondering van de Curch of England van de rooms-katholieke kerk is één van de redenen waardoor Engeland zich steeds verder afscheidde van de rest van Europa. Het land is wel lid van de Europese Unie, maar houdt zijn eigen karakter. Voorbeelden zijn het rijden aan de linkerkant, maar ook door de Euro niet in te voeren.

Prijsniveau
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
 • Anders dan in Nederland, is men er in Engeland van overtuigd dat een zwarte kat geluk brengt. Een witte kat zou juist ongeluk brengen.
 • Zoals bij iedereen bekend is, wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Toch geldt wel de regel dat rechts voorrang heeft.

King Charles Hotel 3*

King Charles Hotel ligt in het hart van Medway, op 10 minuten lopen van het stadscentrum van Gillingham. Het hotel beschikt o.a. over een restaurant, bar en een lift. Uw kamer is voorzien van o.a. TV en badkamer met douche en toilet.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route E
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route E
Leeuwarden*
Heerenveen*
Lemmer*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Breda > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route E
Tilburg
Den Bosch
Oss
Breda
Uden > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route E
Uden
Nijmegen
Den Haag > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route E
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route E
Rotterdam
Dordrecht
Arnhem
Tiel
Gorinchem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route E
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route E
Alkmaar*
Utrecht
Veenendaal
Zaandam > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route E
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route E
Nieuw-Dijk / Didam
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
06:21:12 | 1,95 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch