Kies uw reistype
U bent hier: Home » Busreizen » Excursiereis 22 dagen Rondreis Adriatische kust » Excursiereis 22 dagen Rondreis Adriatische kust
 

Excursiereis 22 dagen Rondreis Adriatische kust

Kroatië - Kroatie
vanaf
€ 1.259,-
  Deze prijs geldt voor:
 • 09-10-2017
 • 22 dagen
 • Halfpension
Een complete landentour rondom de Adriatische Zee! Tijdens deze 22-daagse busreis nemen wij u mee naar Kroatië, Bosnië, Montenegro, Albanië, Griekenland en Italië. Een afwisselende reis vol met cultuur, natuur en de highlights van de meest bekende plaatsen langs de Adriatische kuststrook.

 • Accommodatie
 • Programma
 • Data & prijzen
 • Opstapplaatsen
 • Bestemming
 • Foto's

Programma

DAG 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg worden de nodige stops gemaakt.


DAG 2 Meer van Bled en aankomst Kroatië

We rijden via het meer van Bled in Slovenië naar Kroatië . Bijzonder is, behalve het fraai gekleurde meer en haar sprookjesachtige landschap, de charme van het bosrijke eilandje. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Crikvenica, waar we 4 nachten verblijven.


DAG 3 Opatija en Moscenicka Draga

Vanochtend bezoeken we de bekende toeristenplaats Opatija. Deze stad was geliefd bij de Habsburgse adel als vakantieoord, waardoorer sierlijke villa’s en paleizen aan de boulevard prijken. We rijden nog iets verder langs de kust naar het vissersplaatsje Moscenicka Draga.


DAG 4 Rovinj en Porec

In de ochtend brengen we een bezoek aan de oude Romeinse havenplaats Rovinj. Het oude centrum met de kleine steegjes, historische gebouwen en de levendige haven maken deze plaats tot een toeristische trekpleister. Vanuit Rovinj kunt u een boottocht maken naar Porec, één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. Onderweg passeert u de Limski fjord. In Porec heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de Euphrasius basiliek. Deze prachtige basiliek stamt uit de 6e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


DAG 5 Plitvice Meren

De Plitvice Meren behoren tot de oudste meren van Europa. Dit Nationaal Park telt zestien blauw en groen gekleurde meren die overgaan in meer dan 90 sierlijke watervallen. Plitvice is in 1949 verklaard tot Nationaal Park en sinds 1979 toegevoegd aan de lijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO. Tijdens uw bezoek aan Plitvice hebt u de mogelijkheid een boottocht te maken door een deel van het park.

De dagtocht ‘Plitvice Meren’ dient bij boeking te worden doorgegeven (niet geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn).


DAG 6 Sibenik en aankomst Gradac

We verlaten Crikvenica en rijden langs de kust zuidwaarts. De prachtige stad Sibenik ligt halverwege de Adriatische kust in een pittoreske, grillig gevormde baai. In de oude binnenstad wemelt het van de nauwe, sfeervolle steegjesen straatjes van natuursteen die omringd zijn door eigenaardige mediterrane bouwwerken. Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Gradac, waar we 4 nachten verblijven.


DAG 7 Medugorje, Neretvakloof en Mostar

Vandaag steken we de grens met Bosnië Herzegovina over. We maken een stop in het bedevaartsoord Medugorje en rijden via een prachtige route door de beroemde Neretvakloof naar Mostar. De oude stad heeft veel te lijden gehad tijdens de burgeroorlog, maar is met veel voortvarendheid gerestaureerd. De oude Turkse burg staat symbool voor de vrede en wederopbouw van het land.


DAG 8 Split en Trogir

De stad Split ligt fraai op een schiereiland en is één van de grootste havenplaatsen aan de Adriatische Zee. U kunt de stad verkennen tijdens een stadswandeling onder leiding van een gids. In de middag bezoeken we Trogir. Het oude stadscentrum, omsloten door vestingmuren en rijk aan paleizen en kerken, lijkt op een openluchtmuseum. De goed bewaarde historische stadskern is op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

De stadswandeling Split dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 9 Eilandencruise Hvar en Brac

U kunt vandaag deelnemen aan de eilandencruise Hvar en Brac. Na een prachtige boottocht komen we aan op het eiland Hvar. Het eiland kenmerkt zich door haar uitgestrekte pijnboombossen en vruchtbare dalen met wijngaarden. Vanuit Hvar varen we door naar het eiland Brac dat bekend staat om haar lavendelvelden en aangename mediterrane klimaat. Aan boord kunt u genieten van een lekkere lunch. Aan het begin van de avond keren we terug naar het vaste land.

De eilandencruise Hvar en Brac dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 10 Dubrovnik en aankomst Montenegro

Op onze doorreis naar Montenegro, maken we een stop in Dubrovnik, ook wel bekend als ‘de parel van de Adriatische Zee’. De oude vestingstad is in zijn geheel omgeven door een stadsmuur en bezit vele monumenten, kloosters en kerken. U kunt deelnemen aan destadswandeling onder leiding van een gids. Halverwege de middag trekken we verder naar het toeristische plaatsje Budva, waar we 3 nachten overnachten.

De stadswandeling Dubrovnik dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 11 Budva

Budva is de populairste badplaats van Montenegro gelegen aan de Adriatische kust. Budva is een prachtige, oude stad met een fraaie jachthaven, een schitterende kustlijn, nauwe straatjes, terrasjes, winkeltjes en een prachtig middeleeuws centrum. In de zomer vinden er veel muziekconcerten plaats in de open lucht.


DAG 12 Cetinje, Njegusi en Kotor

Cetinje ligt aan de voet van de berg Lovcen, dat voor vele bewoners heilig is. Vanaf Cetinje rijden we door het Nationaal Park Lovcen naar het authentieke bergdorpje Njegusi. We maken een indrukwekkende rit naar de oude havenstad Kotor. Hier heeft u kort de tijd om de stad te bezichtigen of een boottocht te maken door de enige fjord van Zuid-Europa naar Perast.


DAG 13 Skutari meer, Shkodër en Kruja

We verlaten Montenegro en rijden naar de stad Shkodër. Deze stad ligt aan de Albanese kant van het Skutari meer. Onder leiding van een gids maken we een rondleiding door de stad waarbij we eindigen bij het Rozafa kasteel. Dit imposante kasteel staat op een rotsachtige berg aan de rand van het centrum. Dan rijden we verder voor een bezoek aan het toeristische stadje Kruja. Aan het begin van de avond berei-ken we ons hotel in Durres, waar u 2 nachten verblijft.


DAG 14 Krujë en Tirana

Vanochtend brengen we een bezoek aan het bergstadje Krujë. Het hele stadje ademt nog de sfeer van de middeleeuwen. Even flaneren over de bazaar is een absolute must! Vanuit de burcht boven de stad leidde nationale held Skanderbeg in de 15e eeuw de revolutie tegen de Osmaanse belegering waarna Albanië onafhankelijk werd. In de middag brengen we een kort bezoek aan de hoofdstad Tirana.


DAG 15 Berat en aankomst Vlorë

Vandaag bezoeken we Berat, ‘de stad met 1000 vensters’. Blikvanger is de wijk Kalaja met steegjes, witgeschilderde huisjes, kerken en moskeeën. Andere bezienswaardigheden zijn het fort, de 18e-eeuwse stenen brug en het Onufri Museum met een collectie iconen en andere religieuze objecten. Aan het begin komt u aan in Vlorë, waar we één nacht verblijven.


DAG 16 Adriatische kust

We rijden verder zuidwaarts richting Sarandë. De route die we vandaag rijden is adembenemend en volgens velen de mooiste kust van Europa. Het laat zich het best vergelijken met de Amalfikust in Zuid-Italië. Het bergachtige landschap, verscholen dorpen en stadjes, zandstranden en een azuurblauwe zee zorgen voor prachtige vergezichten. De kusttour eindigt in de badplaats Sarandë, waar we drie nachten Sarandë verblijven.


DAG 17 Gjirokastër

Het stadje Gjirokastër staat is tegen de berg gebouwd en staat bekend als ‘de stad vande 1000 trappen’. Het geldt als één van de meest traditionele plaatsen van het land. In het centrum vindt u smalle straten, geplaveid met kinderkopjes, middeleeuwse huizen en een imposant kasteel, strategisch geplaatst op een doorgangsroute van de Ionische Zee naar Griekenland. Blikvanger van de stad is het klokkentorentje op het kasteel op de berg, dat vanaf alle kanten zichtbaar is.


DAG 18 Vrije dag of dagtocht Corfu

Vandaag heeft u de mogelijkheid om mee te gaan naar het Griekse eiland Corfu. Je vindt op Corfu nog talloze gezellige oude dorpjes waar nog steeds een typisch Griekse sfeer hangt. Corfu-Stad, ook wel Kerkyra genoemd, is de hoofdstad van het eiland. Deze mooie stad is gebouwd tijdens de Venetiaanse overheersing en heeft nog een echte vestingmuur. De stad staat bekend om de gezellige boulevards en vele kleine straatjes met winkeltjes, restaurants en terrassen en is dan ook zeker een bezoekje waard.

De dagtocht Corfu dient bij boeking te worden doorgegeven.


DAG 19 Butrint

Vanochtend maken we een uitstapje naar één van de belangrijkste archeologische vondsten van de Balkan: Butrint. Gelegen op een schiereiland in de Lagune was Butrint in de oudheid een belangrijk kuuroord in tijden van diverse overheersers. Bezienswaardig zijn de resten van het Griekse theater, een Romeins huis, de thermale baden, de tempel van Asklepios en de Byzantijnse doopkapel met mooie mozaïeken op de vloeren. In de middag steken we de grens met Griekenland over en rijden we naar dehavenstad Igoumenitsa, waar we in de avond aan boord gaan van de ferry, die ons naar het Italiaanse Ancona zal brengen. U overnacht in een 2-persoonsbinnenhut.


DAG 20 Aankomst Ancona en Rimini

Omstreeks 14.00 uur arriveren we in de haven van Ancona. Na de ontscheping vervolgen we de reis naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Rimini. Met een strand van meer dan 15 kilometer is Rimini een bekende badplaats.


DAG 21 Vertrek Rimini

Na het ontbijt rijden we naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.


DAG 22 Terugreis

Helaas alweer de laatste dag van een onvergetelijk reis. Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland waar u kunt deelnemen aan het afscheidsdiner. Daarna wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats.

Inclusief

 • 20 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • 1 overnachting in een 2-persoonbinnenhut tijdens de bootovertocht Igoumenitsa – Ancona
 • 21 maal ontbijt
 • 21 maal diner
 • Engelssprekende gids vanaf dag 13 t/m 19
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Koffie of thee op het verzamelpunt op dag 1
 • Vervoer per Comfort Class touringcar voorzien van airco en toilet

Exclusief

 • Overige verzorging
 • Afscheidsdiner
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Opties

 • Dagtocht Corfu - €75,00
 • Dagtocht Plitvice Meren - €35,00
 • incl. overtocht veerpont
 • Eilandencruise Hvar en Brac incl. lunch - €32,00
 • Stadswandeling Dubrovnik - €7,50
 • Stadswandeling Split - €7,00

Meer informatie

 • Toeslag 1-persoonskamer € 365,-

In verband met de lengte van de reis vindt er tijdens de reis een chaufeurswissel plaats.

In een aantal gevallen kunnen wij een reis vrijblijvend voor u in optie zetten. U heeft dan de tijd om even (kort) te overleggen met de medereiziger en voorkomt zo, dat de reis is volgeboekt. Indien u een optie wenst, kunt u dit telefonisch aanvragen op 0529-469667. Onze medewerkers kunnen u adviseren of een optie voor de gewenste reis mogelijk is en bespreken de duur van de optie met u.

Wij gebruiken cookies. Akkoord