Excursiereis 10 dagen Kroatië, Opatija, Plitvice en Postojna

8,6 Zeer goed!
189 beoordelingen
Geweldig. Zeer mooie reis, heel veel gezien en mooi geregeld. Fijn hotel met goed eten in de ochtend en avond. Schitterende excursies.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in hotel Kristal 3*
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Drankarrangement t.w.v. € 25,- cadeau
 • Ontdek Opatija en Moscenicka Draga
 • Voordeelpakket: dagtocht Rovinj en Porec, Postojna grotten, eiland Krk én Plitvice Meren
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vanaf hier rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat er een heerlijk diner voor u klaar.

Zondag: Aankomst Opatija Riviera

Na het ontbijt rijden we verder richting Kroatië. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel aan de Opatija Riviera waar we de komende 7 nachten verblijven. U wordt ontvangen met een welkomstdrankje.

Maandag: Rovinj en Poreč

In de ochtend brengen we een bezoek aan de oude romeinse havenplaats Rovinj (voordeelpakket). Het oude centrum met de kleine steegjes, historische gebouwen en de levendige haven maken deze plaats tot een toeristische trekpleister. Vanuit Rovinj kunt u een boottocht maken naar Poreč, één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. Onderweg passeert u de Limski fjord. In Poreč heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de Euphrasius basiliek. Deze prachtige basiliek stamt uit de 6e-eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan het eind van de dag keren we terug naar ons hotel voor het diner.

Dinsdag: Eiland Krk en wijnproeverij

Vandaag neemt de chauffeur u mee voor een bezoek aan het eiland Krk, ook wel het Gouden Eiland genoemd, vanwege zijn rijke cultuur en prachtige natuur. Per touringcar rijden we over de brug die Krk verbindt met het vaste land. We maken een mooie rondrit over het eiland waarbij we pittoreske vissersdorpjes passeren. Ook zal een bezoek aan de stad Krk niet ontbreken. In deze stad vindt u veel overblijfselen uit de Romeinse en Griekse tijd, zoals een deel van de oorspronkelijke stadsmuur en een oude kathedraal. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een wijnproeverij te bezoeken (voordeelpakket). Voor het diner keren we terug naar ons hotel.

Woensdag: Vrije dag

Vandaag heeft u de hele dag voor uzelf. Wilt u heerlijk een dagje aan het strand doorbrengen, op een terrasje zitten of een mooie wandeling maken? De keuze is aan u.

Donderdag: Plitvice Meren

Na het ontbijt maken we ons op voor een tour naar het oudste en mooiste merengebied van Europa: de Plitvice Meren (voordeelpakket). Dit Nationaal Park telt 16 kristalheldere meren die overgaan in meer dan 90 sierlijke watervallen. Plitvice is in 1949 verklaard tot nationaal park en sinds 1979 toe­gevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De dagtocht Plitvice Meren is minder geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn.

Vrijdag: Grotten van Postojna

Een bezoek aan één van de grootste en mooiste grottenstelsels ter wereld, de grotten van Postojna, staat vandaag op het programma (voordeelpakket). Het eerste deel van de tocht door de grotten gaat per trein, waarna u te voet verder gaat o.l.v. een gids. U ziet grillige rotsformaties, stalactieten- en stalagmietenvelden en andere druipsteenafzettingen. Na het bezoek aan de grotten rijden we via een mooie route terug naar ons hotel. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

Zaterdag: Moscenicka en Opatija

Vandaag bezoeken we de bekende toeristenplaats Opatija, ook wel de parel van de Kvarner Rivièra genoemd. We maken een korte stop in het middeleeuwse bergdorpje Moscenicka, een vroeger zeeroversnest hoog op een heuvel gelegen, met een mooi uitzicht over de zee. Vervolgens rijden we langs de kust naar Opatija. Deze stad was geliefd bij de Habsburgse adel als vakantieoord, waardoor er sierlijke villa’s en paleizen aan de boulevard prijken. In de loop van de middag keren wij terug naar ons hotel.

Zondag: Vertrek Opatija Riviera

Vandaag moeten we al weer afscheid nemen van Kroatië. Via een mooie route rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland voor een diner en overnachting.

Maandag: Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. U krijgt op ons verzamelpunt nog de gelegenheid iets te eten, voordat u door onze servicelijn weer naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

Landkaart: Kroatië, Opatija, Plitvice en Postojna

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Kristal Opatija 3*, Hotel Istra Opatija 3* of gelijkwaardig

Tijdens deze reis overnacht u in Hotel Kristal 3* of Hotel Istra 3*, beiden in Opatija, of in een gelijkwaardig hotel aan de Opatija Riviera. Op dit moment is de naam van het hotel nog niet bekend. De kamers in beide hotels beschikken over een eigen douche en toilet. Lift is aanwezig. In de reispapieren worden de adresgegevens van het hotel vermeld.
 

Kroatië

Oppervlakte: 56.538 km² (ca. 1,5x Nederland)
Inwoners: 4.489.460
Hoofdstad: Zagreb
Regeringsvorm: Parlementaire democratie
Religie: Rooms Katholiek
Valuta:
Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Kroatisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland

Eten en drinken
Kroatië kent een aantal traditionele gerechten die u geproefd moet hebben. Aanraders zijn: kalkoen met macaroni of mie, dalmatisch gerookte ham, salami met paprika en brodet en paticada. Laatstgenoemde, een heerlijke visschotel, is de meest bekende. Kroatië wordt niet bij uitstek gezien als een wijnland, maar biedt wel erg goede wijnen. Rode wijnen vindt u vooral aan de kust. Verder landinwaarts treft u meer witte wijnen aan.
 
Flora en Fauna
Wat betreft de plantenwereld is Kroatië zeer kleurrijk. In de bergen zijn onbeschrijflijk veel soorten bomen en planten. Vooral als alle bloemen in de zomer in bloei staan, geeft dit een kleurrijk aanzicht. Dankzij de vele verschillende dieren die in Kroatië leven, is het land populair bij jagers uit buurlanden. Herten, vossen en beren komen er veel voor. Verder leven er nog wolven in het wild in de binnenlanden.
 
Geschiedenis
In Kroatië zijn al een heel aantal oorlogen gevoerd. Omstreeks 200 v. Chr. verdreven de Romeinen de Illyriërs. De steden Porec, Pula, Rovinj, Trogir en Split stammen uit dit Romeinse tijdperk. De huidige Kroaten zijn afstammelingen van het Slavische volk, de bevolking van het gebied rond het jaar 100. In 500 komt Hongarije aan de macht, nadat Kroatië 400 jaar een onafhankelijke staat geweest was. Tot aan het einde van WO I in 1918 blijft dit het geval. Vanaf dan vormt Kroatië samen met Servië en Slovenië de Joegoslavische Republiek. Josip Tito leidde tijden WO II het communistische verzet. Bijna zonder hulp versloegen ze de Duitsers. Tot aan zijn dood in 1980 was Tito leider van Joegoslavië. Kroatië wordt onafhankelijk op 25 juni 1991. Dit leverde nog wel eens onrust op, want er leven nog veel Serven in Kroatië. In 1995 wordt de vrede getekend, maar deze periode heeft in heel Kroatië diepe sporen achtergelaten.

Leuke feitjes
 • ’s Werelds kleinste stad ligt in Istrië. In het stadje, Hum, staan slechts 12 huizen en wonen 30 mensen.
 • Kroatië telt maar liefst 1185 eilanden, daarvan zijn er 66 bewoond. De eilanden zijn allemaal gelegen in de Adriatische Zee, voor de kust van Kroatië.

Excursiereis 10 dagen Kroatië, Opatija, Plitvice en Postojna

182 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
189 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer per touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Effeweg.nl 8,6
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:59:44 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch