Zorgeloos op reis?

U wilt er even lekker tussenuit. Lekker een weekje relaxen op een zonnige vakantiebestemming. Tijdens deze heerlijke week overkomt u iets. U bent gevallen tijdens een wandeling en moet helaas  naar het ziekenhuis. Wat gaat dat kosten? Wordt dit vergoed? Hoe verder? Zorg dat u altijd goed voorbereid op reis gaat, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
 
Zorg altijd dat u uw zorgverzekeringspas meeneemt als u op reis gaat. Op de achterzijde van de meeste Nederlandse zorgpassen staan de European Health Insurance Card-gegevens, ook wel afgekort tot EHIC. Zo kan men in het buitenland zien dat u verzekerd bent en kunnen ze uw gegevens snel opzoeken. 

Zorg dat u een reisverzekering afsluit. De keuze om een reisverzekering af te sluiten ligt volledig bij u. Maar wij raden het wel aan. Spoedeisende medische zorg in het buitenland wordt namelijk vanuit de basisverzekering, tot maximaal het Nederlandse tarief, gedekt. U zult misschien denken: ‘Maar waarom zou ik dan een reisverzekering afsluiten?’.  Dit is verstandig omdat spoedeisende medische zorg in het buitenland wel drie keer zo duur kan zijn als in Nederland. Daarnaast kunt u met een reisverzekering ook uw eigen risico afdekken. Er is een groot voordeel bij het afsluiten van een extra module in een reisverzekering ten opzichte van een aanvullende zorgverzekering. Een extra module voor uw reisverzekering kunt u het hele jaar door aanvragen. Een aanvulling op uw zorgverzekering is bij de meeste verzekeraars niet af te sluiten na 1 januari.

Zorg dat u op de hoogte bent van de aanvullende verzekeringen. Gaat u op een vakantie waarbij veel fysieke inspanning verricht moet worden? Dan is het verstandig om uzelf aanvullend te verzekeren. Het komt helaas voor dat vakantiegangers noodzakelijk naar huis moeten als gevolg van een ongeluk(je).  Wanneer u met medisch noodzakelijk vervoer naar huis moet, bent u gedekt door een aanvullende verzekering. Wilt u op eigen gelegenheid naar huis? Dit omdat u geen zin meer heeft in het vervolg van de vakantie met bijvoorbeeld een gebroken been? Dan is een aanvullende verzekering niet genoeg, een reisverzekering kan dit mogelijk vergoeden.

Kortom: bekijk altijd goed van te voren hoe u verzekerd bent. Kom niet voor onaangename verrassingen te staan tijdens uw vakantie. Dit kan een hoop kosten en stress besparen. Desalniettemin hopen wij dat u een heerlijke vakantie heeft zonder stress en ongelukken!

Bron: Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:17:55 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch