naar Homepagina
  1. Voorkom zakkenrollen! Lees de tips...

Voorkom zakkenrollen! Lees de tips...

Zakkenrollers zijn overal, dus ook op uw vakantiebestemming. Daarom hebben wij voor u een aantal tips geselecteerd om situaties te signaleren en te voorkomen dat u een makkelijk slachtoffer bent van zakkenrollers.

1. Allereerst, zakkenrollers hebben diverse technieken:  
  • Zo werken ze vaak in duo’s, de ene persoon leidt u af en de andere grist snel uw portemonnee uit uw tas.
  • Daarnaast zijn straatartiesten en optredens goede afleiders, wees dus extra alert tijdens deze situaties.
  • Ook kunnen zakkenrollers gemakkelijk uw tas opensnijden met een mesje. Zorg dus voor een goede, stevige tas met een degelijke sluiting.
  • Zakkenrollers zijn het meest actief op drukke plekken zoals stations, markten en grote toeristische attracties. Probeer daarom extra alert te zijn op deze plekken. 
  • Zakkenrollers maken gebruik van hun charme, dus hoe vriendelijk iemand er ook uitziet, wees op uw hoede! 

2. Probeer uw waardevolle spullen te bewaren op plekken waar het vrijwel onmogelijk is voor zakkenrollers om deze afhandig te maken. Bijvoorbeeld in de binnenzak van uw jas, in een moneybelt of in een heuptasje. Of probeer uw waardevolle spullen te bewaren op een plek welke niet zichtbaar is voor een zakkenroller. 

3. Als u op een terrasje plaatsneemt, controleer dan even waar uw portemonnee zich bevindt. Zit deze nog in uw jas die u net over de stoel heeft gehangen, zit hij in de tas die u net op de grond heeft gezet of ligt deze op de tafel waarvandaan hij gemakkelijk weggegrist kan worden? 

4. Heerlijk in het zonnetje op het strand! Voor u het weet, heeft u uw ogen dicht. Leg dan altijd uw tas onder uw hoofd of tegen uw lichaam,  zodat een zakkenroller niet gemakkelijk bij uw waardevolle spullen kan. 

5. Even lekker winkelen op plaats van bestemming! Laat nooit uw tas met waardevolle spullen achter in het pashokje als u even gaat kijken of er ook maatje kleiner is van dat leuke shirtje welke u heeft uitgezocht. 

6. Wanneer u geld opneemt, wees dan ook altijd alert. Zakkenrollers kunnen op een afstandje staan kijken waar u uw geld wegstopt om vervolgens even later toe te slaan. 

7. Niet zo’n zin op constant op uw hoede te zijn? Maak dan gebruik van een kluisje in uw hotel. Laat uw waardevolle spullen hier achter en neem alleen het noodzakelijke mee.

Meer tips? Deel deze met ons!
 
Bron: Zoover Weblog

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:05:17 | 0,04 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch