telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving
naar Homepagina
  1. Volg onze reisleider Frans in Andalusië

Volg onze reisleider Frans in Andalusië

De Nederlandse winter ontvluchten? Vlieg met ons mee naar de, ook in de winter, zonnige Costa del Sol!
 
Geniet van een 4* verblijf in een hotel in Fuengirola en ontdek de mooiste plekken. Tijdens deze reis nemen we u mee naar Córdoba, het witte dorp Mijas, Malaga, het fraaie plaatsje Ronda en Granada, waar u het beroemde Alhambra kunt bezoeken. Een bezoek aan Gibraltar mag tijdens de reis natuurlijk niet ontbreken.
 
Wie kunnen wij beter vragen voor prachtige reisverhalen dan onze chauffeur/reisleider? Maak kennis met Frans, onze reisleider vanuit Andalusië. Pak een kopje koffie, leun achterover en geniet van de zonnige verhalen van onze Frans.

 

Mijas, het witte dorp

“Vandaag staat er een bezoek gepland naar het plaatsje Mijas, beter bekend als "El pueblo blanco", oftewel het witte dorp. De witte dorpjes die zo karakteristiek zijn voor het landschap in Andalucia.

Maar voordat we naar Mijas rijden gooit onze lieve gids Francis er nog een extra verrassing in door een stop te maken in het mooie plaatsje Benalmadena. Onderweg komen we ook nog langs een boeddhistische Stupa die hoog boven Benalmádena uitsteekt. Het is de grootste stupa van de Westerse wereld. Hij is zo'n 33 meter hoog en behuisd een meditatieruimte van meer dan 100 m2. Het is een gedenkteken voor vrede, voorspoed en harmonie in de wereld.

Als we dan na alle extra's uiteindelijk Mijas binnenrijden is één van de eerste dingen die mij opvalt het vrolijke Mijas welkomstteken. De gebruikte kleuren weerspiegelen de bergen, de hemel, ezelskarren, zon en de Middellandse zee.

Ondanks de vele toeristen die dit plaatsje bezoeken behoudt het nog wel haar authentieke Spaanse sfeer wat ook terug te vinden is op het centrale plein en de smalle straatjes. De oude mannetjes die op een bankje kijken hoe het leven aan hen voorbijtrekt, de blauwe potten aan de muren, de was die in de straten te drogen hangt, de vele terrasjes op het dorpsplein, het oogverblindende wit van de huizen, de wereldwijd bekende ezel-taxi's en... niet te vergeten uw eigen gids Francis en chauffeur Frans.

Ja, het dorp heeft ook nog prachtige bezienswaardigheden:
  • Kerken: Het heeft een parochiekerk en maar liefst drie ‘ermitas‘ (kapellen en kerken), waarvan er één in  de rotsen is uitgehouwen aan het eind van de 17e eeuw.
  • Plaza de Toros: Een historisch monument. Deze arena werd gebouwd in 1900 en eigenaardig is de ovale vorm en niet rond zoals de meeste arena's. 
  • Plaza de la Constitución: Het plein van de grondwet met fontein.
  • Japanse Tuin:  Met o.a. kersenbomen.
  • Stadsmuren: Dit zijn resten van de vroegere vesting.
 
Wij besluiten echter samen met onze gids Francis een bezoek te brengen aan het CAC Museum. Een museum voor de hedendaagse kunst. Met de op één na grootste collectie keramiek van Pablo Picasso ter wereld. Na het bezoek aan het museum en een korte wandeling door het plaatsje geven we de gasten nog wat vrije tijd.

Al met al een geslaagde dag, die we later op de middag afsluiten met een spectaculaire paardenshow bij El Ranchito.

Gracias y nos vemos mañana

    


Het fraaie plaatsje Ronda

“Na een uitgebreid ontbijtbuffet in ons 4* hotel Las Palmeras in Fuengirola, mag ik vandaag als chauffeur samen met onze lokale gids "Juan" (Nederlandstalig) onze gasten meenemen voor een fantastische tocht naar de plaats Ronda. Vanuit Fuengirola rijden we richting Marbella. Ter hoogte van het plaatsje San Pedro verlaten wij de kustweg en rijden we een schitterend berglandschap binnen: de Sierra de la Nieve. Via deze route en het heldere weer van deze dag, genieten niet alleen onze passagiers, maar ook ik, van de prachtige natuur en de mooie vergezichten die zelfs reiken tot de kuststrook van Noord-Afrika (Marokko). Eenmaal in Ronda aangekomen verkennen we de stad met al zijn bezienswaardigheden ter voet onder leiding van onze gids "Juan". Eén van de hoogtepunten: Puento Nuevo (de nieuwe brug) voltooid in 1793. Vanaf deze brug hebben we een schitterend uitzicht over de adembenemende kloof "El Tajo", die de stad verdeeld in de oude en de nieuwe stad.

Ook een bezoek aan de stierenarena van Ronda mag hier niet ontbreken. Juan weet met veel passie uitleg te geven aan deze oudste arena's van Spanje (1758) en vertelt dat dit de wieg was van het moderne stierenvechten. Ook werden er sinds de 16e eeuw de paarden getraind (Escuela de Equitación) waar de ruiters gedurende het gevecht op zitten. De ring heeft een diameter van ongeveer 220 meter en heeft 68 bogen en twee niveaus met zitplaatsen. 

Na heel veel indrukken rijker en het genot van wat heerlijke tapas zijn we uiteindelijk weer richting ons hotel in Fuengirola gereden. Natuurlijk via een andere, wederom fantastische mooie route met o.a. de in bloei staande amandelbomen de citrusbomen, avocado's en de artisjokken. Al met al een super dag!”

    


Cultuur snuiven en winkelen in Malaga

“Vandaag een relaxte halve dagtocht met een bezoek aan de, qua grootte, 5e stad van Spanje: Malaga. 

De stad heeft een rijk verleden en telt vele bijzondere monumenten, zoals het Alcazaba (Moorse vesting). Het Alcazaba is tegen de Gibralfaroberg aangebouwd. Doordat dit monument hoger dan de stad zelf ligt, biedt het een mooi uitzicht over de stad. Ook de kathedraal van Malaga verdient zeker een bezoek. Verder is Malaga voorzien van diverse musea. 
 
Zelf besluit ik vandaag een bezoek te brengen aan het Picasso museum en aansluitend het geboortehuis van deze beroemde Spaanse schilder. Het geboortehuis is te vinden aan Plaza de la Merced, recht achter het standbeeld van Picasso. De woning is omgebouwd tot een klein museum waar spullen en kledingstukken van het gezin Picasso zijn te zien. Picasso is waarschijnlijk de meest bekende Malagueño, terwijl hij nog geen 10 jaar van zijn leven in Málaga heeft gewoond.

Al met al een dag waar de meeste van de gasten heel veel cultuur hebben gesnoven, maar ook de liefhebbers van shoppen ruimschoots aan hun trekken zijn gekomen.
 
Echter, een bezoek aan Malaga is niet compleet zonder tapas! Dus breng ik samen met een aantal van mijn gasten nog een bezoek aan de beroemde Bodega bar El Pimpi. Vele beroemdheden zijn ons hier al voor geweest. De muren hangen dan ook vol met foto’s van onder meer Picasso’s dochter Paloma, Tony Blair, de Spaanse koning Juan Carlos, Rafael Nadal en natuurlijk Antonio Banderas beter bekend als Zorro en zelf afkomstig uit Malaga. De meeste van hen signeerde één van de houten wijnvaten die als decoratie in het restaurant staan. Wij hebben in ieder geval genoten van de sfeer en de lekkere tapas.
  
In tegenstelling tot de grote steden zoals hier in Malaga, is het in de typische dorpjes in Andalucia nog steeds de gewoonte om bij iedere consumptie een gratis tapa te serveren. Deze mooie dag laat ik eindigen door terug te rijden via de kust naar ons hotel. Iedereen blij!”
 
Adiós a Andalucia

      

Aangestoken door de prachtige verhalen van reisleider Frans? Geen zorgen, ook u kunt mee naar Andalusië! Bekijk de 8 daagse vlieg-busreis Andalusië – Costa del Sol en laat u door Frans meenemen naar de mooiste plekken.

Ps: geniet in de tussentijd van de prachtige foto's die Frans geschoten heeft bij de Alhambra in Granada.
 
    
 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
00:21:01 | 0,06 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch