naar Homepagina
  1. Top 5 leukste kerstmarkten

Top 5 leukste kerstmarkten

De dagen worden korter, het wordt weer kouder en dat betekent dat kerst steeds dichterbij komt. De leukste manier om in de kerstsferen te komen is het bezoeken van kerstmarkten. Het is daarnaast ook nog eens de perfecte gelegenheid om leuke kerstcadeaus te kopen. Het enige probleem, er zijn zóveel kerstmarkten dat kiezen? Wij helpen u een handje met onze favorieten!
 
Keulen: mooiste kerstmarkt van Europa
Onze absolute favoriet is de kerstmarkt in Keulen. Keulen is van zichzelf al een schitterende stad, maar met kerst is het echt een betoverende stad. Daar denken overigens niet alleen wij zo over. De kerstmarkt voor de Dom in Keulen is namelijk door de pers gekozen tot mooiste kerstmarkt van Europa. In de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio staan ca. 160 standjes met vooral decoratieartikelen, handwerk en kunst. De kerstmarkt op de “Alter Markt” wordt volgens de legende elk jaar weer opgebouwd door de Keulse kabouters, die er nog steeds voor zorgen dat deze kerstmarkt zijn historische sfeer niet verliest.
 
Düsseldorf: grootste van heel Europa
Düsseldorf organiseert één van de grootste kerstmarkten van heel Europa. Er worden op verschillende locaties in het centrum kerstmarkten georganiseerd. Omdat deze allemaal te bereiken zijn op loopafstand, wordt het ook wel gezien als één grote kerstmarkt. Slenter door de smalle, verlichte straatjes in de Altstadt, proef heerlijke lekkernijen zoals Glühwein, kaneelkoekjes en warme chocolademelk. Het “dorp van peperkoekhuisjes” biedt één en al sfeer en gezelligheid!
 
Essen: internationale kerstmarkt
In Essen vindt ook een heel bijzondere kerstmarkt plaats. U vindt er buitengewone ideeën voor kerstgeschenken zoals sculpturen uit Afrika, kunsthandwerk uit Rusland en kerstgeschenken uit Amerika. Daarnaast kunt u ook verschillende culinaire specialiteiten van over de hele wereld proeven. Deze internationale kerstmarkt is met haar 250 kraampjes ook nog eens één van de grootste kerstmarkten van Europa. Grote kans dat u met een uniek kerstcadeau thuis komt!
 
Kassel: sprookjeskerstmarkt
In de maand december wordt het centrum van Kassel helemaal omgetoverd in kerstsfeer. Ieder jaar staat er een sprookje centraal tijdens de kerstmarkt. Dit jaar is dat het sprookje 'Vrouw Holle' van de gebroeders Grimm. Bij de vele culinaire kraampjes heeft u de keuze uit vele lekkernijen. Kijk toe hoe de verschillende ambachtslieden uw kerstgeschenken ter plekke vervaardigen of neem een kijkje in het winkelcentrum City Point. Met meer dan 60 verschillende winkels wordt de kans van slagen hier wel erg groot!
 
Brugge: doe mee aan de workshops
De gehele binnenstad van Brugge is omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. U vindt hier gezellige kerststallen met Glühwein, wafels en andere lekkernijen. Maar het leuke van deze kerstmarkt is de Kersthappening waar u veel inspiratie op kunt doen voor de allernieuwste feesttrends. U kunt u hier zelfs deelnemen aan prachtige workshops, bloemschikdemonstraties en decoraties.
 
Welke gaat u kiezen?

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
14:24:33 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch