naar Homepagina
  1. Top 10 steden in Spanje!

Top 10 steden in Spanje!

Spanje is het land van de paella, flamenco en het heerlijke klimaat. Het land heeft tal van prachtige natuur- en cultuurschatten en schitterende stranden te bieden. Daarnaast vindt u er ook prachtige steden zoals Madrid en Barcelona. In deze blog 10 steden die u zeker eens bezocht moet hebben in Spanje.
 
1. Madrid
De Spaanse hoofdstad staat bol van de bezienswaardigheden. Wat dacht u van Paseo del Prado met het Prado museum, de Koninklijke Spaanse Academie en de botanische tuinen. Het Prado Museum is het grootste en belangrijkste museum. Nergens zijn zoveel werken van grote Spaanse schilders samengebracht als hier. Bekijk ook het Koninklijk Paleis en geniet van de sfeervolle parken, gezellige tapasbars, trendy winkelstraten en de vele musea die deze stad rijk is!

2. Barcelona
Deze Catalaanse stad is het bezoeken meer dan waard! Een levendige stad, ideaal voor kunst – en architectuurliefhebbers. U vindt er prachtige werken van Gaudí en Pablo Picasso. Ook vindt u er leuke winkelstraten, gezellige restaurants en een heerlijk strand. De ultieme combinatie!

3. Valencia
Het centrum van Valencia is één groot openluchtmuseum is. Het meest unieke gebouw is de Zijdebeurs dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Het paleisgebouw en de kathedraal vindt u aan een mooi plein. Deze historische pareltjes vormen een groot contrast met de eveneens prachtige, maar futuristische gebouwen van de Ciudad de las Artes y Ciencias.

4. Granada
Deze historische stad is jarenlang het middelpunt geweest van een niet aflatende oorlog tussen christelijke en Moorse vorsten. Hierdoor vindt u in Granada een diversiteit aan architectuur. Het hoogtepunt van de stad is het paleizencomplex Alhambra, de residentie van de vroegere Moorse vorsten. Het enorme paleizencomplex met schitterende tuinen is het drukst bezochte monument van Spanje.

5. Sevilla
Sevilla is de stad voor levensgenieters! Bijna het hele jaar is de temperatuur hier aangenaam en dat ziet u terug in de levensstijl van veel lokale mensen. Het sociaal leven speelt zich voornamelijk buiten af. Een lekker wijntje op een terras of een bezoekje aan één van de vele tapasbars, allemaal in de stralende zon of de zwoele avondlucht.
 
6. Bilbao
Het Guggenheimmuseum in Bilbao is wereldberoemd. Het futuristische gebouw, dat een schip voorstelt, is zeer kenmerkend door zijn unieke architectuur. Ook de binnenkant van het gebouw en de collecties zijn een lust voor het oog. Daarnaast zijn het stadhuis en de Santiago kathedraal zeer de moeite waard in Bilbao.
 
7. Toledo
De middeleeuwse stad Toledo wordt ook wel de meest interessante stad van Spanje genoemd. Honderden monumentale gebouwen waaronder de Joodse wijk, paleizen en kloosters liggen binnen een goed bewaarde stadsmuur. Bezoek het Alcázar van Toledo en de kathedraal. Het centrum van Toledo staat sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

8. Salamanca
Salamanca is een van de oudste universiteitssteden ter wereld. De stad wordt gesierd door paleizen, kloosters, twee kathedralen en verschillende universiteiten. Het gezellige Plaza Mayor wordt door velen beschouwd als het mooiste plein van Spanje.

9. San Sebastian
De Baskische stad is verkozen tot culturele hoofdstad van Europa in 2016. Daarnaast wordt San Sebastian geroemd om zijn gastronomische kwaliteiten. Bezoek het imposante strand genaamd Playa de la Concha, het oude stadsdeel van San Sebastian Parte Vieja, het paleis Miramar en hét plein van San Sebastian, Plaza de Constitución. De stad is een heerlijke combinatie van stad en strand! 

10. Malaga 
Malaga is de op één na grootste stad van Andalusië en de op vijf na grootste stad van Spanje. Deze charmante en kosmopolitische stad, geboorteplaats van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso, ligt aan een prachtige baai in zuidelijk Andalusië en is gezegend met veel zonneschijn en een bijzondere lichtval. De stad kenmerkt zich door zijn brede lanen omzoomd door palmbomen, zijn levendige nachtleven, belangrijke musea en uitstekende visrestaurants. Breng een bezoek aan het Romeinse theater, Gibralfaro kasteel, de kathedraal of het Picasso museum of geniet op een van de vele terrasjes van overheerlijke Tapas! 

Welke stad gaat u ontdekken? Bekijk HIER onze reizen naar Spanje!
 
Bron: Take-A-Trip | 27vakantiedagen.nl

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:21:20 | 0,06 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch