Tips voor Toscane

De Italiaanse regio Toscane is enorm populair bij vakantiegangers en dat is natuurlijk niet voor niets! Naast de grote cultuursteden vindt u er vele kleine stadjes met vele historische gebouwen en typische Toscaanse charme! Hier vindt u een lijstje van de plaatsen die u niet mag missen. 

Florence
De hoofdstad en tevens meest bezochte stad van Toscane mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De stad ademt cultureel erfgoed. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten in Florence. Bezoek de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio, de 14e eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes en de vele andere historische monumenten die deze stad rijk is!

Siena
Siena is ook één van de topbestemmingen van Toscane! U vindt er schitterende historische gebouwen. Het hart van de stad is het plein Piazza del Campo met zijn imposante toren. Dit waaiervormige plein ligt in het hart van de 17 wijken die Siena telt en wordt omgeven door straatjes met gezellige winkeltjes, cafés en restaurants. Ook de Dom van Siena mag u niet missen, deze wordt gezien als één van de mooiste kerken van Italië.

Lucca
Lucca is lang niet zo populair als Siena en Florence, maar het bezoeken meer dan waard! U vindt er namelijk een paar van de mooiste plekjes van Toscane. De historische stadsmuren zijn enorm goed bewaard gebleven en vanaf deze stadsmuren heeft u een prachtig uitzicht over de stad en haar omgeving.

Pisa
De Scheve Toren van Pisa, wie kent hem niet? De toren is één van de bekendste bezienswaardigheden van Italië. In het jaar 1173 is de toren begonnen met overhellen en is in diverse periodes verder gebouwd. Als men direct verder was gegaan met de bouw dan was het bijna zeker geweest dat deze was omgevallen. De Toren is 56 meter hoog en de helling is ongeveer 10%. Naast de bekende toren zijn ook de botanische tuin en de Camposanto interessante bezienswaardigheden in Pisa.

Montepulciano
Onder wijnliefhebbers is de stad Montepulciano zeker bekend! Dit stadje heeft echter nog veel meer te bieden. U vindt er schitterende renaissance-architectuur. De paleizen welke opgetrokken zijn in renaissancestijl zijn werkelijk indrukwekkend te noemen!

San Gimignano
Wanneer u naar San Gimignano toe rijdt, merkt u meteen waarom dit plaatsje zo bekend is! De veertien wolkenkrabbers die dit prachtige Romeinse dorpje domineren zijn in de 12e en 13e eeuw gebouwd. In die tijd was San Gimignano door haar ligging aan de pelgrimsroute zeer welvarend. Geniet van de mooie architectuur en het schitterende uitzicht over de omgeving.

Pienza
Ontdek in Pienza de bouwkunst van de renaissance. In de vijftiende eeuw werd dit stadje geheel opnieuw opgetrokken in de renaissancestijl. Pienza onderscheidt zich door een evenwichtig grondplan en sierlijke architectuur. Ontdek de rust en de schoonheid die dit unieke stadje uitstraalt.

Pitligliano
Pitligliano betekent `Klein Jeruzalem´ en dankt zijn naam aan zijn Joods erfgoed. Vandaag de dag is de Joodse gemeenschap echter zeer klein, maar de Joodse cultuur leeft voort in de architectuur van dit stadje. Bezoek in Pitligliano zeker de fraaie synagoge. Het stadje is daarnaast gebouwd op steile kliffen, hierdoor heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving.

Volterra
De Etruskische stad Volterra is gelegen op een plateau. De Etrusken hebben hun stempel gedrukt op Volterra. De stadsmuren uit de vierde eeuw voor onze tijdsrekening zijn nog grotendeels intact, net zoals de stadspoort, het amfitheater en de thermen.

Cortona
Deze stad is een interessante mix van stijlen! De Etruskische stadsmuren zijn meer dan 3000 jaar oud en in de stad vindt u vele middeleeuwse bouwwerken. Een bezoek meer dan waard!

Wilt u ook zo graag deze regio ontdekken? Bekijk onze reizen dan HIER.

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
05:25:08 | 0,11 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch