naar Homepagina
  1. Tip van de week! Krakau

Tip van de week! Krakau

De website Zoover.nl heeft de Poolse stad Krakau voor de vierde maal uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa. Het gemiddelde waarderingscijfer was maar liefst een 9,1.

Van alle Europese stedentripbestemmingen werd gekeken naar de cultuur, het uitgaansleven, de omgeving en natuurlijk de sfeer. Uit ruim 200.000 beoordelingen is Krakau als winnaar uit de bus gekomen en dat is natuurlijk niet voor niets! Wilt u weten wat Krakau zo speciaal maakt? En waarom u Krakau zeker eens bezocht moet hebben?

Krakau is na Warschau en Lodz, de grootste stad van Polen. De stad is één van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa en wordt ook wel het “Florence van Polen” genoemd. Het oude stadscentrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Krakau is één van de steden die ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog is gekomen, daarom zijn vele bezienswaardigheden bewaard gebleven. Krakau is rond de natuurlijke bergheuvel Wawel ontstaan op een kruispunt van oude handelsroutes. Daarnaast is Krakau een echte koningsstad, gedurende 5 eeuwen was de stad de Poolse koninklijke hoofdstad. De pracht en praal van die tijd is nog steeds terug te vinden in de stad. 

Geniet van de vele historische bezienswaardigheden die in de stad te vinden zijn. Bezoek bijvoorbeeld Rynek Główny, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Hier vindt u ook de Mariakerk, deze wordt beschouwd als één van opmerkelijkste gebouwen van dit plein. De gotische bouwstijl in combinatie met de 2 torens is werkelijk indrukwekkend te noemen. 

De Lakenhal is ook zeer de moeite waard, dit is een markt waar kooplieden diverse producten verkopen zoals sieraden, truien en meer. Neemt u een souvenir mee? De kathedraal van Wawel en de Burcht van Wawel mag u zeker niet missen tijdens uw bezoek aan Krakau. Beide zijn ze gelegen op de bergheuvel Wawel. 

Wilt u graag deze stad bezoeken? Dat kan met Effeweg.nl! Bekijk de mogelijkheden HIER!

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:02:17 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch