naar Homepagina
  1. Prachtige Alpensteden...

Prachtige Alpensteden...

Ontdek de wonderschone steden in de Alpen. De Alpen staan natuurlijk bekend om haar prachtige berglandschappen, maar er nog veel meer! U vindt er schitterende historische steden.Speciaal voor u hebben wij een selectie gemaakt. 

Innsbruck
De hoofdstad van Tirol alias ‘de hoofdstad van de Alpen’ is een schitterende historische stad vol bezienswaardigheden. Het prachtige centrum met vele middeleeuwse huizen is een bezoek meer dan waard. Via de Herzog-Friedrich-Straße met de mooie loofbomen en arcades komt u bij het symbool van Innsbruck, het ‘Gouden Dak’. Keizer Maximiliaan liet deze prachtige erker met maar liefst 2657 vuurvergulde koperen dakspanen bouwen. Daarnaast kunt u prima winkelen in Innsbruck en ontbreekt het er niet aan gezellige terrasjes en lekker eten.

Montreux
Een ware parel van de Alpen! Montreux is schitterend gelegen aan het meer van Genève met een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte Alpen. De stad heeft een mooie boulevard, een haven waar de nostalgische stoomraderboten aanmeren en talrijke cafés en terrasjes.  Voor een lekker diner of heerlijke lunch bent u Montreux ook op uw plaats!

Salzburg
Salzburg staat natuurlijk bekend om het geboorte- en woonhuis van Mozart. In het oude stadscentrum vindt u echter nog veel meer bezienswaardigheden zoals de Dom, de Residenz, de vesting Hohensalzburg en talrijke barokke kerken en paleizen. Daarnaast kunt u er heerlijk winkelen en eten in één van de vele restaurants.

Graz
De tweede stad van Oostenrijk is gelegen aan de rivier de Mur en staat bekend om zijn historische binnenstad. Dit is de grootste middeleeuwse binnenstad in Midden- Europa. De klokkentoren op de Schlossberg is het symbool van de stad. Graz is sinds 1999 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en dat is natuurlijk niet voor niets!  Ontdek het zelf!

Luzern
Luzern, gelegen aan de voet van de Alpen,  is een ideale stad voor winkelliefhebbers en cultuurliefhebbers. U vindt er vele bezienswaardigheden. Een must-see is  de Kapelbrücke, na de brand van een aantal jaren geleden is deze weer in zijn oude glorie hersteld. De ligging van deze stad is prachtig, direct aan de Vierwaldstättersee.  Het bezoeken waard dus!

Wij kunnen begrijpen dat u deze wonderschone steden in de Alpen wilt ontdekken. Bekijk de mogelijkheden HIER!

Bron: Telegraaf Reiskrant

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:23:47 | 0,04 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch