naar Homepagina
  1. Populairste wijken en buurten in Londen

Populairste wijken en buurten in Londen

De wereldstad Londen is de ideale bestemming voor een leuke stedentrip. De stad kent diverse wijken en buurten, wellicht klinkt  ‘Camden Town’, ‘Westminster’ of ‘City Of London’ u bekend in de oren, maar weet u ook wat er in deze wijken te doen is? En waar staat eigenlijk de Tower Bridge, waar zijn de leukste pubs te vinden en waar vindt u de mooiste musea? Lees het hier!
 
Camden Town
In het noordwesten van Londen is de wijk Camden Town te vinden. Camden Town is het centrum van de alternatieve jongerencultuur. U vindt hier onder andere de Camden Market, een enorme openluchtmarkt die met name bij jongeren erg in trek is. U kunt hier tweedehandskleding, vintage spulletjes, schoenen, sieraden en tal van andere artikelen kopen. Daarnaast is het goed te vermelden dat deze wijk een levendig uitgaansleven kent, met veel gezellige pubs en eettentjes.

Westminster
Westminster staat te boek als een historische buurt in het hartje van Londen. U vindt hier onder andere het Britse parlement, het Palace of Westminster met zijn welbekende klokkentoren de Big Ben. Tevens vindt u in deze buurt de indrukwekkende gotische kerk Westminster Abbey, waar vrijwel alle Engelse vorsten gekroond zijn. Daarnaast is deze Gotische kerk de laatste rustplaats van tal van belangrijke Britten.

City Of London
Beter bekend als ‘The City’ is het historische hart van de stad. Deze wijk van Londen lag oorspronkelijk binnen de oude stadsmuren. In dit historische stukje stad vindt u belangrijke bezienswaardigheden als: St. Paul’s Cathedral, de Tower Bridge, Tower of London en de Bank of England. De City Of London is niet alleen het historische hart, maar ook het financiële centrum van de stad.

West End
Bent u fan van avondjes uit? Dan kunt u terecht in West End. Hier vindt u wereldberoemde theaters waar musicals en theatervoorstellingen plaatsvinden. Aan de Leicester Square, één van de bekendste pleinen van de stad, liggen tal van bioscopen. Naast theaters en bioscopen zijn er heel wat pubs en clubs in West End te vinden.

Bloomsbury
Bloomsbury is naast Westminster ook een historisch stadsdeel van Londen. Het is de thuisbasis van de University of Londen. Wordt u enthousiast van musea? Dan bent u hier op de juiste locatie. U vindt hier onder andere het British Museum. Naast musea vindt u hier tal van historische huizen en verschillende mooie parken.

Covent Garden
Gek op winkelen en entertainment? Bezoek de buurt Covent Garden. In het weekend is het hier ontzettend druk vanwege de vele winkels, bars en restaurants. De Covent Garden Market is één van de meest bezochte plekken van deze buurt. Deze Market is een historische hal met tal van restaurantjes en terrassen. Vlakbij deze buurt vindt u het Royal Opera House, één van de belangrijkste operahuizen ter wereld.

South Bank
Dit stadsdeel wordt ook wel het culturele hart van Londen genoemd vanwege zijn toonaangevende musea, waaronder het Tate Modern en het Design museum. Hier vindt u tevens de London Eye, het kenmerkende grote reuzenrad van Londen. De South Bank is te vinden aan de zuidelijke oever van de Thames.

Bekijk HIER onze stedentrips naar Londen!

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
14:16:10 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch