naar Homepagina
  1. Oostenrijk is het vakantieland bij uitstek!

Oostenrijk is het vakantieland bij uitstek!

Een natuurvakantie, cultuurvakantie, sportieve vakantie of  luilekkervakantie, het kan allemaal in Oostenrijk! Het land kent prachtige steden, natuurgebieden en indrukwekkende berglandschappen. Maar wat maakt Oostenrijk nu zo'n populair vakantieland?

Wenen
De romantische oude keizerstad aan de Donau is zeer de moeite waard! Ontdek de prachtige keizerlijke paleizen, schitterende parken, de Stephansdom, de exclusieve winkelstraten en het Prater met het reuzenrad. De gezellige binnenstad is daarnaast ideaal voor liefhebbers van winkelen. Op één van de vele terrasjes kunt u heerlijk genieten van een drankje met iets lekkers. Wanneer u Wenen bezoek mag een bezoek aan Schloss Schönbrunn zeker niet ontbreken. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde keizer Frans Jozef en keizerin Maria Theresia.

Grossglockner
Met  een hoogte van 3798 meter is de Grossglockner  de hoogste berg van Oostenrijk. De berg wordt gekenmerkt door  diverse gletsjers en natuurlijk de eeuwige sneeuw. De berg is onder andere bereikbaar via de Grossglockner Hochalpenstrasse, die vanaf Zell am See via Bruck richting Heiligenblut loopt. Langs de 48 km lange tolweg zijn diverse uitzicht- en informatiepunten. Bij de Franz Jozef Höhe heeft u een perfect uitzicht over de gletsjer. Zeer de moeite waard!

Abdij in Melk
Bezoek zeker een van de mooiste barokabdijen van Oostenrijk, de benedictijnenstift in Melk. Vele eeuwen was het stift een belangrijk religieus en cultureel centrum. Mozart heeft het stift tweemaal bezocht gedurende zijn leven. De bibliotheek en de kloosterkerk met zijn vele fresco’s, zijn het bezichtigen waard. Keizer Franz Jozef I verbleef hier regelmatig in de Stift als hij op doorreis was. Een interessante bezienswaardigheid!

Krimmler watervallen
De Krimmler watervallen zijn de hoogste watervallen van Europa en zijn gelegen in het natuurgebied Hohe Tauern. De totale hoogte is maar liefst 380 meter en de watervallen storten in drie etappes omlaag. Een indrukwekkend stukje natuur!

Salzburg
De stad Salzburg is de geboorteplaats van de beroemde componist Mozart en veel dingen in de stad herinneren hieraan. Zo vindt u er natuurlijk het geboortehuis van Mozart en diverse standbeelden van zijn persoon. Salzburg staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewonder de vele bezienswaardigheden zoals de Dom, de Residenz, de vesting Hohensalzburg en de talrijke barokke kerken en paleizen. Een bezoek meer dan waard!

Kunt u nu niet wachten om dit prachtige land te bezoeken? Bekijk dan snel onze reizen naar Oostenrijk HIER!

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:33:09 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch