naar Homepagina
  1. Ontdek een van de meest geliefde en bekende vakantiegebieden!

Ontdek een van de meest geliefde en bekende vakantiegebieden!

De Côte d'Azur is één van de meest geliefde en bekende vakantiegebieden ter wereld. Het gebied tussen Saint Tropez en de Italiaanse grens bestaat uit witte stranden, rotspartijen, pittoreske vissersdorpjes en mondaine badplaatsen. Er is veel te doen en te beleven. De mooiste, leukste en mooiste plekken in dit gebied? Wij hebben en lijstje!

1. Nice
Nice is de grootste stad aan de Côte d’Azur. Bezoek hier de beroemde bloemenmarkt of wandel door de vele kleine winkelstraatjes. Ook het museumaanbod in deze stad is behoorlijk uitgebreid. Vanaf de kasteelheuvel heeft u een panoramisch uitzicht over de stad.

2. Monaco 
Het prinsdom Monaco mag natuurlijk niet ontbreken wanneer u de Côte d’Azur bezoekt. Bezoek het prinselijk paleis tijdens de wisseling van de wacht, de kathedraal met het graf van Prinses Grace en Prins Rainier en de botanische tuinen. De oude bovenstad met leuke en gezellige winkelstraatjes is ook zeer de moeite waard. In de benedenstad vindt u het mondaine Monte Carlo met de jachthaven en het racecircuit van de Formule 1.

3. Cannes
Deze stad is natuurlijk bekend om het filmfestival, maar er is zoveel meer te beleven. De stad heeft een gezellige binnenstad vol leuke winkelstraten. Flaneer over de befaamde boulevard La Croisette met zijn mooie palmbomen en luxe winkels. Bekijk de miljoenenjachten in de jachthaven of maak een boottochtje naar één van de prachtige eilandjes voor de kust van Cannes.
 
4. Saint Tropez
Saint-Tropez, het symbool van het mondaine leven aan de Côte d’Azur. Het is sinds de jaren 20 een trefpunt voor kunstenaars en internationale sterren. U vindt er talloze bezitters van dure auto’s, motoren en jachten. Ontdek het prachtige goudgele strand, de sfeervolle jachthaven en de pittoreske straatjes en pleintjes rondom La Citadelle daterend uit 1592.

5. Antibes
Na Saint-Tropez, Monaco en Cannes is Antibes de meest bezochte stad aan de Côte d’Azur. Ontdek de prachtige oude binnenstad, het schitterende strand en peperdure jachthaven Port Vauban. Bezichtig ook  ‘Quai des Milliardaires’, de kade waar de grootste jachten ter wereld liggen afgemeerd. Het Picasso museum in Château Grimaldi mag zeker niet ontbreken op het programma. Al met al een aantrekkelijke stad die een bezoek meer dan waard is.

6. Grasse en parfummuseum
Grasse is prachtig gelegen in de heuvels en omringd door lavendelvelden. De stad is het wereldwijde centrum van de parfumindustrie. Breng een bezoek aan één van de parfumfabrieken waar u alles te weten komt over de productie van parfum. Ook hier vindt u talloze winkeltjes!  

7. Gorges du Verdon
De Gorges du Verdon wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd!  De rivier de Verdon heeft een diepe kloof uitgesleten. Met een lengte van 25 kilometer is het de grootste kloof van Europa. Geniet van adembenemende uitzichten en een wonderschone natuur. De aparte kleur blauw van het stuwmeer van Saint Croix en het paars van de uitgestrekte lavendelvelden vergeet u niet snel!

Nog nooit in de Côte d'Azur geweest? U kunt dit gebied samen met ons ontdekken! Bekijk onze reizen HIER
   
Bron: ANWB | Take a Trip

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:30:40 | 0,03 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch