naar Homepagina
  1. Onbezorgd op vakantie? Zo doet u dat!

Onbezorgd op vakantie? Zo doet u dat!

Een onbezorgde vakantie willen we natuurlijk allemaal. Maar waar moet u dan echt aan denken? Effeweg.nl heeft speciaal voor u enkele tips op een rijtje gezet om uw vakantie zo goed mogelijk te beginnen! Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

De post
Ook als u op vakantie bent gaat de post gewoon door. Vraag uw buurvrouw, een vriend, familielid of kennis om iedere dag even de post weg wil halen voor de deur, op deze manier komt er geen grote bult met post voor de deur te liggen waaraan inbrekers kunnen zien dat u een tijdje niet thuis bent.
 
Huisdieren en planten
Indien u een huisdier heeft en die buurvrouw, vriend of familielid al de post komt weghalen, vraag dan ook gelijk even of hij/zij er op wil letten dat de kat en konijnen ook nog wat te eten hebben (wanneer u een hond heeft, is het verstandiger om hiervoor een logeeradres te zoeken). En wellicht wil ze de planten ook even water geven?
 
Lichten, gordijnen etc.
De lichten aan of uit? En de gordijnen dichtdoen of juist open? Hoe zorgt u er nou voor dat je de indruk wekt voor inbrekers dat er nog iemand thuis is? Door wellicht, die lieve buurvrouw, vriend of familielid, die toch voor de post en de kat zorgt, even te vragen of ze elke avond de gordijnen dicht wil doen en de lichten aan wil zetten. Als ze ’s ochtends de gordijnen weer open en de lichten weer uit wil doen is het helemaal mooi. Indien dit niet mogelijk is, kunt u ook timers kopen voor de verlichting, zodat de lichten aan en uit gaan op tijden die u heeft ingesteld voor vertrek.
 
Social media
Ook raden wij u aan om op te passen met wat u (en eventueel kinderen) op social media plaatsen. Het is niet echt handig om te zeggen dat u lekker 3 weken van de Spaanse zon gaat genieten met het gehele gezin en dat er dus niemand thuis is. Op deze manier weten de ‘verkeerde’ mensen ook dat het huis 3 weken leegstaat en ze ongestoord hun gang kunnen gaan.
 
Werk
Om tijdens uw vakantie geheel tot rust te komen, raden wij u aan om uw werk niet mee te nemen op vakantie. Zorg ervoor dat u de belangrijkste taken heeft overgedragen aan een collega en dat uw cliënten weten bij wie ze terecht kunnen met vragen. Zo hoeft u zich niet druk hoeft te maken over dat ene project op het werk.

Een schoon huis en een lege wasmand
Als laatst willen wij u graag nog één tip meegeven die we waarschijnlijk allemaal wel kennen, maar altijd achterwegen laten: ‘Ruim uw huis op voordat u op vakantie gaat!’ En zorg dat de wasmand leeg is voor vertrek.’ Er is niets vervelender als thuiskomen in een rommelig huis. U weet zelf waarschijnlijk ook wel dat u na een lange terugreis geen zin meer heeft om het huis op te ruimen. En wat de was betreft; Na een lange vakantie heeft u genoeg nieuwe was om te doen, dus gun uzelf iets meer rust en zorg dat de wasmand leeg is voor vertrek.
 
Met deze bovenstaande tips hopen wij dat u met iets minder stress op vakantie gaat en u volledig kunt ontspannen op vakantie. Heeft u meer tips? Wij horen het graag! 
 
Bron: Zoover Weblog

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:34:28 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch