naar Homepagina
  1. De lekkerste Spaanse gerechten!

De lekkerste Spaanse gerechten!

Over smaak valt niet te twisten en dat is op vakantie natuurlijk niet anders. Elk land heeft zijn eigen specialiteiten en naast lekker, is het ook gewoon leuk om nieuwe gerechten te proberen tijdens de vakantie. Het vakantieland Spanje kent vele culinaire hoogstandjes. Speciaal voor u hebben wij daarom de lekkerste Spaanse gerechten op een rijtje gezet.

Paella
Paella is één van de bekendste Spaanse gerechten, welke zijn oorsprong kent in Valencia. Inmiddels is paella in heel Spanje een bekend en veel gegeten gerecht. Het is een typisch zondagsmaal voor de Spanjaarden traditioneel gemaakt door de man des huizes. De hoofdingrediënten zijn rijst, vis-en schaaldieren, snijbonen, saffraan, een tomatenbasis, stukjes kip en konijn, en witte bonen. Een heerlijk gevuld gerecht wat u zeker eens moet proberen!

Tortilla Española
Deze dikke omelet van ei, aardappels, olijfolie, zout en peper komt uit de binnenlanden  van Spanje, het is een echt uithangbord van de Spaanse keuken. Vaak wordt hieraan ook ui en knoflook toegevoegd. Het is zowel koud als warm te eten en echt een aanrader als u in Spanje op vakantie bent!

Tapas
Tapas is een verzamelnaam van diverse kleine hapjes voor bij de borrel. Het kan werkelijk van alles zijn. ‘Tapa’ betekent letterlijk vertaald ‘deksel’. Voornamelijk in Zuid-Spanje is het gebruikelijk om tapas te serveren wanneer men een aperitiefje drinkt. De populairste tapas zijn patatas bravas, chorizo, calamares en gemarineerde olijven. Zeker iets om te proberen!

Gazpacho
Deze koude soep (u leest het goed) vindt zijn oorsprong in Andalusië,  traditioneel bestaat deze soep uit rauwe groenten, kruiden en tomaat. Heerlijk om te nuttigen op een hete zomerdag!

Gambas al ajillo
Oftewel garnalen met knoflook. Dit gerecht van garnalen, olijfolie, citroen en natuurlijk knoflook is eenvoudig te maken en ook nog eens lekker ook. Echt een aanrader!

Crema Catalana
Dit lekkere nagerecht is het paradepaardje van de Catalaanse keuken. Crema Catalana oftewel ‘Catalaanse room’ wordt gemaakt van custard, een mengsel van eieren en melk, verdikt door het te verwarmen tot maar liefst 80 graden Celsius. Een smakelijk dessert!

Queso Manchego
Dit is een beroemde Spaanse schapenkaas uit de regio La Mancha. De smaak van deze kaas is licht pikant en een tikkeltje zout.  Het rijpingsproces kan variëren van 60 dagen tot maar liefst 2 jaar! Zeker het proeven waard! 

Allioli
Deze Catalaanse variant van de knoflooksaus Aioli is erg smaakvol bij salades, koud vlees, vis, pasta’s en bij tapas met brood.

Pata negra
Pata negra  oftewel ‘zwarte poot’ is een befaamde Spaanse Ibérico ham. De bijnaam ‘pata negra’ verwijst naar de zwarte poten van het Ibérico varken. Er zijn verschillende gradaties in kwaliteit, wanneer je kiest voor het betere gastronomische werk, eet je het best de Jamón Ibérico de Bellota (achterpoot) en de Paleta Ibérica de Bellota (voorpoot). Zeker het proberen waard!

Gegrilde vis op het strand
U hoeft niet altijd naar een restaurant te gaan om te proeven van Spaanse culinaire hoogtepunten. Dit kan ook gewoon op het strand. Op veel plekken aan de Middellandse zee kunt u tussen het zwemmen en zonnebaden door genieten van heerlijke gegrilde vis. Een zeer smakelijke lunch!

Goede redenen dus om een Spanje, en de Spaanse keuken, te verkennen! Bekijk HIER onze reizen naar dit 'heerlijke' land.

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:00:26 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch