naar Homepagina
  1. Daarom Boedapest! 8 tips...

Daarom Boedapest! 8 tips...

Boedapest is met recht een verborgen parel te noemen! U vindt er prachtige historische gebouwen, indrukwekkende musea en  natuurlijk de typische badhuizen. Dit in combinatie met de heerlijke Hongaarse keuken en de vriendelijke bevolking maakt Boedapest een ware trekpleister! 

Oudste metro van Europa
Boedapest heeft de oudste metro van het Europese vasteland en een ritje hiermee is zeer de moeite waard. De gele lijn is al sinds 1896 in werking en ademt historie met zijn smalle wagonnetjes, kleine deurtjes en versleten leren hengsels. Ook de prachtig gedecoreerde ondergrondse stations zijn indrukwekkend te noemen. Daarnaast is het eenvoudigweg een hele snelle manier om te reizen door het centrum.
 
Het Hongaars parlementsgebouw
Dit gebouw is toch wel de eyecatcher van Boedapest! Meer dan honderd jaar geleden is het Parlementsgebouw gebouwd aan de rechteroever van de Donau. De imposante gotische torens, de indrukwekkende koepel en vooral de omvang van het gebouw maken dit de blikvanger van Boedapest.

Badhuizen
Boedapest staat bekend om haar warmwaterbronnen. In de stad zijn badhuizen nog steeds erg populair. U vindt er zowel oude als nieuwe badhuizen. Ook in de winter is dit zeker een aanrader gezien de aangename temperatuur van het water. Een van de populairste badhuizen is Szechenyi in het park.

The House of Terror Museum
Hongarije heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Hoewel dit museum angstaanjagend is , is het zeker een must wanneer u Boedapest bezoekt. Hier worden de slachtoffers van het communistische en naziregime herdacht en kunt u alles te weten komen over de bloederige geschiedenis van Hongarije.
 
De Burcht van Boeda

Deze burcht werd gebouwd in de dertiende eeuw, om de inwoners van de stad te beschermen tegen de Mongoolse aanvallen. Sinds die tijd is het gebouw talloze keren herbouwd. Het is waar cultureel en historisch hoogtepunt aan de westelijke oever van de Donau. Ook de historische steegjes en de pittoreske huisjes ten noorden van de burcht zijn een bezoekje waard.

De Grote Markthal
De Grote Markthal van Boedapest is aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd en vandaag de dag kunt u nog steeds op deze overdekte markt terecht. Ontdek de vele kraampjes en probeer eens een lángos, een heerlijk gefrituurd Hongaars broodje!

De Citadella
Dit fort is door de Oostenrijkers gebouw in 1854 op de Gellértberg en is eigenlijk een symbool van de lange Hongaarse historie van overheersing door andere landen. Vandaag de dag is het één van de bezienswaardigheden in Boedapest en zeer de moeite waard om te bezoeken.

De inwendige mens
Er moet natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht worden! Of u nu gaat voor streetfood, een lokaal restaurantje of een chique diner, er is voor iedereen wel iets lekkers te vinden in Boedapest. Een leuke bijkomstigheid is dat het over het algemeen zeer betaalbaar is. Probeer eens het traditionele Hongaarse gerecht Halászlé (Vissoep) of de typische Gulyás (Goulash). Daarnaast staat Boedapest bekend om haar koffiehuizen, deze behoren tot de beste van Europa. 
 
Wilt u ook zo graag deze stad ontdekken? Bekijk onze reizen naar Boedapest dan HIER!
   
Bron: Reiskrant Telegraaf | alletop10lijstjes.nl

 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:08:04 | 0,06 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch