naar Homepagina
  1. 7 bezienswaardigheden in Berlijn

7 bezienswaardigheden in Berlijn

De hoofdstad van Duitsland met zijn indrukwekkende geschiedenis heeft enorm veel te bieden. Hieronder vindt u een zevental bezienswaardigheden die u bij uw eerste bezoek aan Berlijn zeker moet zien!

1. Bezoek het herinneringsmonument van de Berlijnse Muur
Dit monument gelegen aan de ‘Bernauer Strasse’ is dé manier om meer te weten te komen over de Berlijnse Muur en de grens die Duitsland in de 20ste eeuw in tweeën scheidde. De grens liep letterlijk langs de voordeuren van huizen. In het informatiecentrum bij het monument kunt u een film bekijken die de bouw van de muur laat zien. Daarnaast staat er een uitkijktoren waar u in kunt om over de Berlijnse muur heen te kijken.

2. Bezoek de Reichstag
U heeft er ongetwijfeld een keer over gehoord, de Reichstag. De Reichstag is het Duitse parlementsgebouw en is gratis te bezoeken. U moet zich hier wel een paar dagen van te voren voor aanmelden (in verband met de veiligheid). Dit historische gebouw geeft u de mogelijkheid om te genieten van een fenomenaal uitzicht over de stad Berlijn. Om het uitzicht te bewonderen loopt u via een schuinoplopende vloer naar de top van de koepel.

3. Bekijk de Brandenburger Tor
De Brandenburger Tor is hét symbool voor de val van de Berlijnse Muur in 1989. Voor 1989 was het ook al een bijzondere poort omdat de poort zowel het Pruisische Rijk als het Derde Rijk heeft meegemaakt. Dit monument stond na de oorlog achter de vier meter hoge Berlijnse Muur in de DDR (Duitse Democratische Republiek). Tot op de dag van vandaag is het bijzonder dat men onder de Brandenburger Tor kan doorlopen. Helemaal wanneer u zich beseft dat dit niet mogelijk was tussen 1961 en 1989. De Brandenburger Tor is te vinden op de Pariser Platz.

4. Bekijk het indrukwekkende Holocaust Monument
Het ‘Denkmal für die ermordeten Juden Europas’,  hoe het Holocaust Monument ook wel wordt genoemd is een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Dit monument is bedacht voor zowel een plek ter nagedachtenis van de slachtoffers als een speelplaats om foto’s te maken, verstoppertje te spelen of even op te zitten. Staan op de blokken is niet toegestaan, houd hier rekening mee. Dit monument is te vinden aan de Cora Berliner Straße. 1.

5. Potsdamer Platz
De Potsdamer Platz was van oorsprong een belangrijk verkeersknooppunt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is dit verkeersknooppunt volledig met de grond gelijk gemaakt. Aan de wegen stonden de meest chique warenhuizen, luxe hotels en extravagante casino’s. Zij vormden samen het bruisende Berlijn van de ‘roerige’ jaren 20 van de 20ste eeuw. In 1992 begon de wederopbouw. Na 20 jaar is het af, de Potsdamer Platz heeft een ware metamorfose ondergaan. Het is wel een hypermodern stukje Berlijn vol hoogbouw en wolkenkrabbers. De enige herinneringen van vroeger die nu nog te zien zijn op de Potsdamer Platz zijn een oud verkeerslicht en een oud bord van de S-Bahn. Dit plein is zeker de moeite waard om te bekijken. 
 
6. Struin over Alexanderplatz
Het plein is gebouwd met de gedachte dat dit hét culturele centrum van Oost-Berlijn moest worden. Dit is het helaas nooit geworden. Alexanderplatz is een groot betonnen plein omgeven door winkels. Het is er vaak gezellig met zijn leuke markten, evenementen en zijn lekkere bratwürste! Wanneer u er toch bent, is het zeker de moeite waard om de prachtige kleurrijke fontein te bekijken. Tevens is er een Primark te vinden, ideaal voor shoppers!

7. Bekijk Berlijn vanaf boven in de Fernsehnturm
De Fernsehnturm ontgaat u niet bij een bezoek aan Berlijn. De 368-meter hoge toren is in 1965 gebouwd. Van oorsprong fungeerde de toren als televisietoren, waarmee inwoners van Berlijn televisie via antenne konden ontvangen. Vandaag de dag is de toren een toeristische trekpleister. U kunt met één van de twee liften naar ongekende hoogte stijgen om te genieten van het indrukwekkende uitzicht vanaf het platform.. Bij helder weer kunt u maar liefst 40 km ver kijken. De Fernsehnturm is te vinden aan de Panoramastraße 1A, nabij Alexanderplatz.
 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:09:40 | 0,09 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch