naar Homepagina
  1. 5 redenen om Noorwegen te bezoeken...

5 redenen om Noorwegen te bezoeken...

Noorwegen wordt door velen gezien als een van de mooiste landen ter wereld en dat is natuurlijk niet voor niets! Het land van de Vikingen staat bekend om de ongerepte natuur, de adembenemende fjorden en besneeuwde hoogvlaktes. Lees verder voor vijf redenen om Noorwegen te bezoeken…..

Fjorden
Noorwegen is hét land van de fjorden. Een fjord is een inham in een bergachtige kust, gekenmerkt door steile wanden uitgesleten na gletsjerwerking. Dit heeft werkelijk een adembenemend resultaat! De hoge bergwanden, het diepblauwe water en de intense stilte  is een combinatie die u niet snel zult vergeten. De Geirangerfjord en de Nærøyfjord staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en zijn werkelijk adembenemend!

Middernachtzon
De middernachtzon is het verschijnsel waarbij de zon ’s nachts niet onder gaat. Het licht van de middernachtzon geeft werkelijk een magische aanblik over het landschap. U heeft ten tijde van de middernachtzon geen idee hoe laat het is als u niet op uw horloge kijkt. Het wordt namelijk niet echt donker, hooguit een beetje schemerig. Uniek om een keer mee te maken!

Noorderlicht
Dit indrukwekkende fenomeen is de noordelijke variant van het poollicht. Aurora Borealis oftewel het noorderlicht laat zich voornamelijk in de wintermaanden aanschouwen. Aanschouw de kleurrijke lichte gloed, bewegende bogen en soms zelfs vlammen aan de hemel. Een unieke ervaring!

Noordkaap
De Noordkaap is het uiterste noorden van het vasteland van Europa. Een 307 meter hoge klif duikt loodrecht in de IJszee en symboliseert ‘het eindpunt van Europa’. Bij helder weer heeft u hier een spectaculair uitzicht!

Oslo
Naast prachtige ongerepte natuur kent Noorwegen ook interessante steden, zoals de Noorse hoofdstad Oslo. De stad kent vele hoogtepunten zoals het kasteel Åkershus, het koninklijk paleis en het raadhuis, dat jaarlijks het decor vormt voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Ook het immense beeldenpark van Gustav Vigeland is een bezoekje meer dan waard. Oslo is prachtig gelegen op de beboste hellingen op het gelijknamige fjord. De stad is een unieke combinatie van stadsleven en natuur. Zeker de moeite waard dus!

Bekijk snel onze reizen naar dit prachtige land HIER!
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:35:48 | 0,04 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch