8 dagen voorjaarsreis Hoogtepunten van Toscane

 • Vervoer per luxe Comfort Class Touringcar
 • Verblijf in een 4* hotel
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Florence en Siena o.l.v. een Nederlandssprekende gids
 • Ontdek Pisa en Lucca
 • Optioneel: dagexcursie Pistoia en Vinci
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Nadat u met één van onze servicelijnen bent aangekomen op ons centrale overstappunt, beginnen we na een kopje koffie of thee aan onze reis naar de Toscane. We rijden via de Duitse autosnelwegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Aankomst Montecatini Terme

Via een mooie route door de Oostenrijkse Alpen, de Dolomieten en de Apennijnen rijden we naar ons hotel in Montecatini Terme, waar we de komende 5 nachten zullen verblijven.

Dag 3: Florence

We maken vandaag uitgebreid kennis met de kunststad Florence, waar we u langs de stille getuigen uit het verleden voeren. Allereerst rijden we naar het meest strategische punt: het Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Aansluitend wandelt u door het historische centrum o.l.v een Nederlandssprekende gids, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bewonderen zoals de Dom met de enorme koepel, het Baptisterium met schitterende mozaïeken, Piazza della Signoria en Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. ‘s Middags heeft u de gelegenheid om Florence op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 4: Vrije dag of dagtocht Pistoia en Vinci

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag of gaat u mee naar Pistoia en Vinci als u het voordeelpakket heeft bijgeboekt. 's Morgens rijden we naar Pistoia en zien we de prachtige kerken van deze stad, zoals San Domenico, San Francesco en San Giovanni Fuorcivitas. U heeft de mogelijkheid het indrukwekkende Piazza del Duomo te bezoeken, het centrale punt van Pistoia. 's Middags rijden we door naar het vestingstadje Vinci, dat aan de voet van de Montalbano ligt en omringd wordt door een groen heuvellandschap. Op 15 april 1452 werd Leonardo da Vinci hier geboren. In de omgeving van Vinci gaan we naar Villa Dianella voor een heerlijke wijnproeverij.

Dag 5: Siena

We gaan vandaag genieten van het prachtige Toscaanse heuvellandschap, dat bezaaid is met cypressen, olijfbomen en wijngaarden. Hier ligt het beeldschone Siena. In deze 'parel van Toscane' vindt u o.a. één van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde schelpvormige Piazza del Campo, dat tweemaal per jaar het toneel is van de traditionele paardenrace de 'Palio'. De andere trots van de stad is de Dom. In deze middeleeuwse stad met haar kronkelige straatjes maken we o.l.v. een gids een prachtige stadswandeling, waarbij u kunt genieten van adembenemende vergezichten. Aansluitend heeft u vrije tijd en in de loop van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Dag 6: Pisa en Lucca

We rijden eerst naar Pisa vandaag, waar meer te zien is dan alleen de beroemde scheve toren. U stapt vlakbij het Veld der Wonderen uit de bus om de verschillende monumenten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carrara-marmer, werkelijk een oogverblindend schouwspel. Na dit bezoek vertrekken we naar het dromerige stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die gesticht is in het jaar 180 voor Christus. Een wandeling door het autenthieke middeleeuwse centrum en over de 17e-eeuwse stadswallen die Lucca omringen, is zeker aan te bevelen.

Dag 7: Vertrek Italië

Helaas moeten we vandaag afscheid nemen van de Toscane. We rijden via Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en de laatste overnachting.

Dag 8: Terugreis

De laatste reisdag gaat via de Duitse autobanen naar ons centrale overstappunt, waar u ter afsluiting van deze indrukwekkende excursiereis van een goed verzorgd afscheidsbuffet kunt genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Tot slot keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Hoogtepunten van Toscane

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Grand Hotel du Park et Regina 4*

Het hotel is rustig gelegen op loopafstand van het centrum van Montecatini Terme. Het beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar met terras en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:34:14 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch