8 dagen winterreis 4* Hotel VAYA Resort Pfunds en Bernina Express

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Luxe 4* VAYA Hotel
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Bezoek Graun
 • Lechtal en Pitztal
 • Reschensee met het verzonken dorp Graun
 • Optionele treinreis Bernina Express
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen met verschillende stops naar ons hotel in Pfunds. Het diner gebruiken we onderweg in Duitsland.

Zondag: Lechtaler Alpen

Vandaag staat de eerste kennismaking met de overweldigende Alpenwereld op ons programma. We rijden naar het Lechtal. Dit dal wordt gevormd door de rivier de Lech, één van de weinige wildwaterrivieren, die hier door een brede rivierbedding met talloze zand- en grindbanken stroomt. Het dal wordt geflankeerd door beboste hellingen en imposante, grillige bergtoppen tot 3.000 meter hoog. Doordat het Lechtal vrij is gebleven van het massatoerisme, vindt u hier een tiental authentieke dorpjes. Houtsnijden heeft in het Lechtal een lange traditie, wat u duidelijk terug ziet in de talrijke kunstwerken en ontelbare houtsnijateliers. Natuurlijk brengen we een bezoekje aan het koninklijke skioord Lech.

Maandag: Serfaus en Fiss

Na een heerlijk ontbijt rijden we naar de nabijgelegen bekende plaatsen Serfaus en Fiss. Serfaus ligt op een hoogte van 1.427 meter op een zonnig plateau boven het Tiroolse Inntal. Het is het grootste dorp van het trio Serfaus, Fiss en Ladis. Het centrum is autovrij. De Romaanse klokkentoren zorgt voor het dorpse karakter in de verder moderne plaats. Het vormt een mooi contrast met het authentieke dorpje Fiss. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Pfunds. Een wandeling maken door de omgeving of een middagje heerlijk ontspannen.

Dinsdag: Reschensee met het verzonken dorp Graun

Na een vrije ochtend, steken we aan het begin van de middag de grens met Italië over en brengen we een bezoek aan de Reschensee, een stuwmeer dat is ontstaan na de bouw van een stuwdam tussen 1948 en 1950. Als gevolg van de dam kwam het oorspronkelijke dorp Graun onder water te staan. Er zijn omwille van dit stuwmeer 163 huizen afgebroken. Alleen de kerktoren is blijven staan en deze steekt deels nog boven het wateroppervlak uit. Deze kerktoren is het symbool van het gemeentewapen van Graun.

Woensdag: Zwitserland, Italië en Bernina Express

Genieten van een dag vol hoogtepunten! Als u het Voordeelpakket heeft geboekt gaat u mee via Martina, Susch en Zernez naar het in Zwitserland gelegen Pontresina. Hier gaan we een deel van de treinreis met de Bernina Express maken en wel het traject Pontresina-Tirano. Na aankomst in Tirano in Italië wordt u door uw chauffeur opgewacht en na een korte pauze rijden we via een prachtige route terug naar ons hotel.

Donderdag: Kaunertal

Vandaag maken we kennis met nabijgelegen Kaunertal. Dit ca. 25 km lange dal biedt panoramische uitzichten op de omliggende bergen. Een tocht door deze mooie natuur mag dus niet ontbreken in ons programma. Natuurlijk stoppen we regelmatig, zodat u volop van al het moois kunt genieten. Via de Gletscher-Panoramastrasse, ook wel de mooiste hooggebergteweg in de Alpen genoemd en langs het stuwmeer rijden we naar de Kaunertaler gletsjer met de eeuwige sneeuw. Onderweg geniet u van adembenemende uitzichten op de Alpen.
 

Vrijdag: Pitztal

Eén van de naburige dalen is het Pitztal. Dit 40 kmlange dal ontleent haar naam aan de Pitze, die haar oorsprong vindt op de Wildspitze, met 3.768 meter hoogte de hoogste berg van Noord-Tirol. Geniet u onderweg van de prachtige uitzichten op de omliggende bergwereld, de Tiroler dorpen en de watervallen die we passeren. Halverwege het Pitztal stoppen we bij het steenbokcentrum. Hier kunt u de steenbokken in hun meest natuurlijke omgeving zien. Aan het eind van het dal, aan de voet van de Wildspitze, ligt Mittelberg. Hier kunt u met de Gletsjerbahn naar grote hoogte, tot aan de gletsjer! We zijn op tijd terug in ons hotel.

Zaterdag: Terugreis

Vroeg in de ochtend vertrekken we uit Pfunds. Via de Duitse autobanen komen we aan het eind van de middag aan op ons centrale overstappunt. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert krijgt u de mogelijkheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. 

Landkaart: 4* Hotel VAYA Resort Pfunds en Bernina Express

N.B. In voorkomende (winterse) omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel VAYA Resort Pfunds 4*

Het luxe 4* VAYA hotel is gelegen in het centrum van Pfunds en beschikt over een restaurant, bar, terras, tuin met ligstoelen (zomer), lift en wellnesscenter met een Finse en bio-sauna, stoombad, ijsbron en binnenzwembad. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, zithoek, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk

Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.711.770
Hoofdstad: Wenen
Regeringsvorm: Federale Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In Oostenrijk wordt vaak simpel gegeten. Meestal wordt gestart met soep, gevolgd door een stuk vlees en een eenvoudige salade. Het meest bekende gerecht uit de Oostenrijkse keuken is natuurlijk de schnitzel. Ook typisch Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener Kaffee met Apfelstrüdel of Sachertorte. Wijn is ook populair in Oostenrijk. Er worden niet alleen internationale wijnen gemaakt, maar ook wijnen van eigen druiven.

Flora en Fauna
Oostenrijk behoort tot de meest bosrijke landen van Europa. De oppervlakte bestaat voor ongeveer 38% uit bebossing. De verschillen in hoogtes zorgen voor veel verschillende soorten begroeiing. Tot 800 meter hoogte zijn er vooral veel akkers en weiden. Op grotere hoogte, vanaf 800 meter, zijn voornamelijk loofbomen (in de lagere gebieden) en naaldbomen (in de hoger gelegen gebieden) te vinden. Vanaf 1.800 meter hoogte beginnen de alpenweiden, welke in de winter bedekt worden door een dikke laag sneeuw. In de lente ziet het er juist kleurrijk uit, want dan bloeien de felgekleurde bloemen.

In de Oostenrijkse bossen leven veel herten, zwijnen, reeën en dassen. Heel sporadisch wordt er een beer gezien, maar dat komt zelden voor. Op grotere hoogte leven steenbokken, gemzen, Alpenmarmotten en sneeuwhazen. De lammergier, Europa’s grootste roofvogel, leeft ook in dit gebied.

Geschiedenis
Gedurende de historie van Oostenrijk werd het land bewoond door een heel aantal verschillende volken, zoals de Romeinen, Hummen, Lombarden en Franken. In 1806 werd het Keizerrijk Oostenrijk opgezet, nadat het Roomse Rijk werd afgeschaft. Vanaf 1867 vormde Oostenrijk een dubbelmonarchie met Hongarije, welke bleef bestaan tot het eind van WO I. Toen werden Hongarije en Oostenrijk weer gescheiden. Na hun volk te hebben geraadpleegd sloten Vorarlberg, Burgenland en Karinthië zich aan bij Oostenrijk. Het huidige Oostenrijk was hiermee ontstaan. Oostenrijk verenigde zich in 1938 in het Derde Rijk. Nadat de Nazi’s zich overgaven, kwam Oostenrijk in handen van de geallieerden. Oostenrijk werd in 1955 weer een opzichzelfstaand land, voorwaarde hiervoor was dat het land in het vervolg neutraal bleef.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners.
 • Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen hoger dan 3000 meter. Van de oppervlakte van het land ligt slechts een derde deel lager dan 500 meter.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:57:17 | 0,69 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch