Vlieg-busreis 8 dagen Werelderfgoed Adriatische kust en Dubrovnik

vanaf € 699,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,6 Zeer goed!
34 beoordelingen
Prachtige reis met mooie excursies, goede chauffeur, een zeer bevlogen reisbegeleider en een fijn hotel.
Lees alle ervaringen
 • Verblijf in een heerlijk 4* hotel
 • Vlucht vanaf Rotterdam met Transavia
 • Bezoek Dubrovnik en Mostar
 • Ontdek Trogir, Split en Makarska
 • Dagtocht Ston en Korčula inclusief boottocht bij te boeken
Let op: Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen).. Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Werelderfgoed Adriatische kust en Dubrovnik

Wanneer u aan de Adriatische Kust denkt, denkt u aan zon, de heldere azuurblauwe zee en mooie stranden. Toch liggen er langs deze kustlijn ook nog andere, zeer unieke plaatsen, die zeker niet mogen ontbreken tijdens een vakantie aan de Adriatische Kust. Tijdens deze vlieg-bus excursiereis staat een aantal bezienswaardigheden van de Werelderfgoedlijst van UNESCO centraal, zoals bijvoorbeeld de prachtige stad Dubrovnik. Volgens de bewoners is het de mooiste stad ter wereld. Ook kunt u het grootste eiland van de archipel, Korčula, bezoeken en ontbreken Split en het Bosnische Mostar natuurlijk niet in het programma. We verblijven tijdens deze reis in het comfortabele Grand Hotel Neum 4* of Hotel Vapore 4*. Een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan deze kustlijn, waar veel Werelderfgoed te bewonderen valt.​

Dag 1: Rotterdam - Dubrovnik

Vanaf Rotterdam Airport vliegt u met Transavia naar Dubrovnik. Bij aankomst in Dubrovnik wordt u welkom geheten door uw reisleid(st)er. Aansluitend rijden wij naar ons hotel, waar we de komende zeven nachten zullen verblijven.

Dag 2: Dubrovnik

Na het ontbijt rijden we naar Dubrovnik, de ‘parel van de Adriatische Zee’, een hoogtepunt van deze rondreis. Het hele oude centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is eigenlijk één groot museum met vele kerken en monumenten, waaronder de oudste apotheek ter wereld. De stad wordt nog steeds volledig omringd door de oorspronkelijke stadsmuren van soms wel 10 meter dik en 20 meter hoog. Na de stadstour heeft u vrije tijd om nog op eigen gelegenheid van deze prachtige stad te genieten, alvorens we terug rijden naar Neum.

Dag 3: Trogir en Split

Vandaag beginnen we de dag met een bezoek aan het middeleeuwse stadje Trogir. Trogir is eigenlijk een eilandje dat door bruggen met het vasteland is verbonden en waarvan veel gebouwen nog stammen uit de periode van de 10e- tot de 16e-eeuw. Vervolgens rijden we langs de kust verder naar de 'witte stad' Split. Split heeft een bijzonder historisch centrum met prachtige gebouwen zoals het Paleis van Diocletianus en de kathedraal van St. Domnius. U krijgt hier ook voldoende vrije tijd om zelf op verkenning te gaan, te winkelen, over de Riva boulevard te wandelen of op één van de gezellige terrasjes een drankje te nuttigen. In de loop van de middag rijden wij terug naar ons hotel.

Dag 4: Vrije dag of Ston en Korčula

Vandaag heeft u nog een vrije dag of gaat u mee op excursie als u het voordeelpakket geboekt heeft. Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1.000 eilanden en vandaag gaan we naar het grootste eiland van de archipel Korčula, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We rijden eerst naar Ston op het schiereiland Pelješac, dat vooral bekend is vanwege de 5,5 km lange verdedigingsmuur, met 40 torens en vijf forten. Ooit gebouwd om de Republiek Dubrovnik tegen de vijand Venetië te beschermen. Ston is nu een klein aangenaam stadje met een pleintje met gezellige terrasjes. Vervolgens steken we met de boot over naar het eiland Korčula, ooit Venetiaans grondgebied en de vermeende geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het eiland met haar prachtige baaien, stranden, olijfboomgaarden, grotten en dichte bossen wordt ook vaak genoemd in de top 10 van mooiste eilanden ter wereld. Langs de 19e-eeuwse haven bevinden zich vele terrasjes om even te genieten van een koud drankje of lokaal wijntje.

Dag 5: Mostar, Kravica en Počitelj

Na het ontbijt steken we de grens met Bosnië en Herzegovina over voor een bezoek aan Mostar, beroemd om de boogvormige brug. Mostar is de hoofdstad van het kanton Herzegovina-Neretva en is de grootste en belangrijkste stad van de streek. De stad staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na het bezoek aan Mostar rijden wij door naar de Kravica waterval, die zo'n 25 meter hoog en 120 meter breed is. 's Middags bezoeken wij het Turkse dorp Počitelj. Počitelj is een historische nederzetting. Het meest opvallende object in dit dorp is de Sahat Kula, een silovormige toren, die vanaf de top van de heuvel uitkijkt over het gehele dorp. Via een mooie route rijden we in de loop van de middag terug naar ons hotel.

Dag 6: Vrije dag of Čilipi en Cavtat

U kunt vandaag genieten van een vrije dag. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee op excursie naar Čilipi. Het dorp staat bekend om zijn zorgvuldig bewaard gebleven volksgebruiken, rijke volkskostuums en beroemd borduurwerk. Op de Sunday Fair kunt u originele souvenirs kopen, zoals borduurwerk van zijde. Ook kunt u de heilige mis bij de St. Nikolaaskerk bijwonen en de dorpelingen zien in hun traditionele volkskostuums. Na de mis zal er een folklore dansvoorstelling zijn voor de kerk, welke wordt uitgevoerd door de inwoners van Čilipi. Vervolgens rijden we naar de stad Cavtat. Dit is de zuidelijkst gelegen stad van Kroatië en behoort tot de oudste steden aan de Dalmatische kust. Het was ooit een belangrijke Romeinse kolonie die in de 7e-eeuw door de invallen van de Avaren en Slavische volkeren verwoest werd. In de 15e-eeuw is Cavtat herbouwd, waarbij kosten nog moeite gespaard werden om de stad in haar oude glorie te herstellen. Er zijn prachtige patriciërshuizen, pittoreske kerken en met overvloed versierde buitenverblijven gebouwd. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7: Makarska

Vandaag staat Makarska op het programma. Dit is een van de populairste bestemmingen aan de Kroatische kust. De stad staat bekend om haar boulevard met palmbomen, moderne cafés en uitzicht op de haven waar vaak plezierjachten aangemeerd liggen. Makarska is het centrum van de Makarska Rivièra en ligt aan de voet van de berg Biokovo. Het centrum van de oude stad heeft nauwe straatjes, een kerkplein met een bloemen- en fruitmarkt en een Franciscaans klooster. 's Middags heeft u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, voordat we weer vertrekken uit Makarska.

Dag 8: Dubrovnik - Rotterdam

Deze ochtend kunt u rustig opstarten en genieten van het ontbijt. De rest van de dag kunt u zelf indelen. In de loop van de dag nemen we afscheid van Neum en gaan we op weg naar de luchthaven van Dubrovnik voor de terugvlucht naar Nederland, waar deze prachtige reis in Rotterdam weer eindigt.

Landkaart: Werelderfgoed Adriatische kust en Dubrovnik

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Vapore 4* , Neum

Hotel Vapore is een nieuw hotel, dat is geopend in mei 2019. Het hotel ligt direct aan zee en beschikt over diverse restaurants, een buitenzwembad, terras, lift, souvenirwinkel en wisselkantoor. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, airconditioning, televisie, kluisje en balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Grand Hotel Neum 4*

Dit hotel heeft een prachtig uitzicht op zee en biedt veel comfort, met o.a. een binnen- en buitenzwembad en wellness & spa afdeling. Verder beschikt het hotel over een receptie, bar, lift en diverse restaurants. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, airconditioning, televisie en balkon met uitzicht op zee. Wifi is in het hotel gratis.

Vluchtinformatie

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia. 

Rotterdam - Dubrovnik     17.20 - 19.30 uur
Dubrovnik - Rotterdam     20.15 - 22.40 uur

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Cabinebagage
Het bagagebeleid in de cabine voor Transavia is gewijzigd en van toepassing op al onze reizen met Transavia vanaf vertrekdatum 1-11-2024. Het meenemen van handbagage (voorheen accessoire) blijft gratis. Dit betekent dat een kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) altijd mee mag in de cabine, mits deze past onder de stoel voor u.  Een trolley of elk ander item, valt niet onder de nieuwe voorwaarden van de gratis handbagage.

Wilt u wel uw een trolley of groter item meenemen in de cabine in de bagagebakken boven uw hoofd, dan kunt u deze tegen betaling bijboeken wanneer u online gaat inchecken via de website van Transavia. Er is plek voor 70 stuks cabinebagage in de cabine, reservering is afhankelijk van beschikbaarheid.

Ruimbagage
Ruimbagage (max 20 kg) kunt u bij ons boeken tijdens het boekingsproces.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • Dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt betaald met de Euro (€) en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Vlieg-busreis 8 dagen Werelderfgoed Adriatische kust en Dubrovnik

32 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
34 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer per touringcar 9
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:46:19 | 0,13 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch