telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Spanje en Portugal

 • Gegarandeerd vertrek
 • Nederlands sprekende reisleider
 • Overnachtingen in 3* en 4* hotels
 • 7 maal een heerlijk ontbijtbuffet en diner
 • Vlucht vanaf Amsterdam met Transavia
 • Incl. dagtocht Fatima en Tomar
 • Optioneel: dagtocht Ronda en dagtocht Lissabon
 • Bezoek het prachtige Sevilla
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Vlieg-busreis Spanje en Portugal

Effeweg.nl neemt u mee naar Andalusië in Spanje met de kleurrijke stad Sevilla en het prachtig gelegen Ronda. Via de Algarve rijden we naar Portugal, waar we de heerlijke stad Lissabon afwisselen met de mooie plaatsen aan de Costa Lisboa. The best of both worlds: in 8 dagen een afwisselend programma vol met hoogtepunten in Spanje en Portugal. Uiteraard met de begeleiding van onze Effeweg.nl reisleiding.

Dag 1 Amsterdam - Sevilla en bezoek Carmona

Met Transavia vliegt u comfortabel vanaf Amsterdam naar de Spaanse stad Sevilla. Onze Effeweg.nl reisleider staat u al op te wachten op de luchthaven en zal u deze gehele week begeleiden. Niet ver van Sevilla ligt het historische Carmona. De strategische ligging op een kruispunt van handelswegen bracht veel welvaart naar het stadje. Het kende door de eeuwen heen vele overheersers, die hun sporen duidelijk hebben achtergelaten. Het stadje is meedere malen ommuurd en versterkt. Met name de Sevilla-poort is hier een stille getuige van. In het centrum vindt u o.a. de 15e eeuwse Santa Maria kerk, de imposante klokkentoren van de Iglesia dan Pedro en het paleis Alcazar dat meerdere keren is verbouwd. De Romeinse en Arabische invloeden zijn duidelijk zichtbaar. Daarnaast proeft u in Carmona meteen de Andalusische sfeer op de gezellige pleinen en straatjes. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel net buiten Sevilla, waar we 3 nachten verblijven.

Dag 2 Sevilla

Vandaag staat in het teken van de stad Sevilla. Na het ontbijt rijden we naar het centrum van de stad en zien we tijdens de stadstour, o.l.v. een gids de belangrijkste bezienswaardigheden. De kathedraal is de grootste gotische kerk ter wereld. Naast de kathedraal staat de beroemde klokkentoren, de Giralda. Vervolgens kunt u het Alcázar bezoeken. Dit paleis is in de 14e eeuw helemaal in Arabische stijl gebouwd. Een sprookjesachtig mooi bouwwerk met een prachtige tuin. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in deze schittende stad. In de wijk Santa Cruz met zijn nauwe steegjes en gezellige pleinen wachten de vele terrassen en barretjes op u. 

Dag 3 Vrije dag of dagtocht Ronda

U heeft vandaag de keuze. Blijft u nog een heerlijk dagje in Sevilla of gaat u mee naar Ronda, één van de mooiste en oudste stadjes van Spanje. Ronda is spectaculair gelegen op een 165 meter hoog rotsplateau en wordt in tweeën gespleten door een diepe kloof. De brug Puente Nuevo verbindt het oude en nieuwe gedeelte. Bezienswaardig zijn de stadspaleizen, het Arabische badcomplex, de stierenvechtersarena en de kerk aan het mooie plein met palmen en laurierbomen.

Dag 4 Portugal met Albufeira, Algarve

We steken de grens over naar Portugal en maken onderweg een stop in Albufeira, één van de meest toeristische plaatsen aan de Algarve. Ieder jaar komen miljoenen toeristen hier vakantie vieren. In oud Albufeira is de sfeer van het oude vissersplaatsje nog goed voelbaar. Kleine straatjes, oude huizen en gezellige toeristenwinkeltjes, restaurants en bars. Vooral op het centrale plein is het altijd erg druk. Vanaf de oude stad loopt u zo het strand op. Bovenop de kliffen vindt u vele restaurantjes die een mooi uitzicht op de zee bieden. Na onze stop rijden we verder naar ons hotel in Peniche waar we 4 nachten verblijven.

Dag 5 Alcobaca en Obidos

Vlakbij Peniche vinden we twee van de zeven ‘Portugese Wonderen’. In de ochtend rijden we naar Alcobaca, waar u een bezoek kunt brengen aan het immense klooster Santa Maria, het grootste en oudste klooster van Portugal. De omvang in combinatie met het oog voor detail maken van dit klooster een architectonisch meesterwerk. In het even verderop gelegen vestingstadje Obidos lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Het volledig ommuurde middeleeuwse dorp is één groot openluchtmuseum met een doolhof aan kleine straatjes en steegjes rondom het 12e eeuwse fort. Aan het eind van de middag keren we terug in ons hotel. Wandelt u vooral nog even naar het strand of het centrum van Peniche.

Dag 6 Fatima en Tomar

Tomar ligt in een glooiend rivierlandschap. Het plaatsje biedt vele historische monumenten en een enorme burcht en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Fatima is één van de belangrijkste Mariabedevaart-plaatsen in de katholieke wereld en wordt jaarlijks door ruim anderhalf miljoen pelgrims bezocht. U kunt onder andere een bezoek brengen aan de basiliek en de kapel van de verschijningen.

Dag 7 Vrije dag of dagtocht Lissabon

Blijft u vandaag in Peniche dan kunt een bezoek brengen aan het historisch centrum met het Forte de Peniche of bij mooi weer naar het strand gaan. Of gaat u mee met de dagtocht naar Lissabon, dat door haar ligging tot één van de mooiste Europese steden behoort. We bekijken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Jerónimos klooster, het São Jorge kasteel, het 100 meter hoge Christusmonument en uiteraard de Toren van Belèm. De beroemde Gotische verdedigingstoren aan de monding van de Taag. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Lissabon. Erg leuk is de wijk Alfama met zijn smalle straatjes, kleurige gevels en romantische pleintjes. Een opvallend bouwwerk is de metalen lift die de benedenstad met de bovenstad verbindt.

Dag 8 Sintra en terugreis naar Amsterdam

Op onze laatste dag in Portugal zullen we nog een Wonder van Portugal bezoeken. Even ten noordwesten van Lissabon ligt het schitterende Sintra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het Palácio de Pena, het Castelo dos Mouros en het Palácio Nacional laten zien dat dit terecht is! Sintra ligt in een zeer groene, bosrijke en heuvelachtige omgeving. In het authentieke centrum kunt u in een toeristentreintje stappen en zo de vele smalle, hellende trapstraatjes vermijden. Na dit bezoek zal uw Effeweg.nl reisleider u begeleiden u naar de luchthaven van Lissabon. Comfortabel vliegt u met Transavia terug naar Amsterdam. Hier eindigt uw Spaans-Portugese avontuur.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Bekijk onze sfeerimpressie van deze reis:


Hotel Star Inn Peniche 3*

Het recentelijk gerenoveerde Hotel Star Inn 3* ligt op ca. 500 meter van het centrum van Peniche. Uw ruime kamer is voorzien van tv, airco en badkamer. Gratis wifi in het hotel. 

Hotel Yit Vereda Real 4*

Hotel Yit Vereda Real 4* is rustig gelegen tussen de olijfbomen, even buiten Sevilla. Het is gevestigd in een typisch Andalusisch landhuis met binnenplaats/tuin, buitenzwembad, restaurant en bar. Het hotel beschikt over een lift en gratis wifi. Uw sfeervol ingerichte kamer is voorzien van tv en badkamer.

Vluchtinformatie

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Alle vertrekdata (behalve 26 augustus)
Amsterdam - Sevilla              06.40 - 09.35 uur
Lissabon - Amsterdam          19.20 - 23.15 uur

Vertrek 26 augustus
Amsterdam - Sevilla              09.00 - 11.55 uur
Lissabon - Amsterdam          19.20 - 23.15 uur

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Spanje en Portugal

  Spanje   Portugal
Oppervlakte: 505.992 km2   92.212 km²
Inwoners: 46.754.784   10.833.816
Hoofdstad: Madrid   Lissabon
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie   Republiek
Religie: Rooms-Katholiek   Rooms-katholiek
Valuta: Euro   Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers C en F, geen verloopstekker nodig   220V, stekkers C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Spaans (Castellano)   Portugees
Tijdzone: UTC +1, net als in Nederland   UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland


Eten en drinken
Spanje kent een uitgebreide keuken, met per streek verschillende specialiteiten. Allerlei soorten peulvruchten, kazen en worsten (zoals chorizo en jámon serrano) worden in de Spaanse keuken veel gebruikt. Een beroemd Spaans gerecht is tapas. Zoals iedereen weet, zijn dit kleine, simpele verse hapjes. Een bekende Spaanse drank is sangria. Deze rode wijn met vruchten is gewild bij buitenlandse toeristen. Daarnaast worden er verscheidene soorten wijnen geschonken.
 
Eten is een belangrijke sociale aangelegenheid in Portugal. Portugezen eten dan ook uitgebreid, vooral in de minder toeristische regio’s. De porties zijn hierop berekend, want deze zijn erg groot. Voor de ‘normale’ trek kunt u beter een half portie bestellen of met 2 personen een hele portie. Naast het bestelde eten worden er vaak hapjes geserveerd. Bent u in Portugal, dan kunt u het proeven van een glaasje port niet overslaan. Deze Portugese drank is over de hele wereld bekend en wordt in Porto geproduceerd. Daarnaast zijn de wijnen uit Portugal ook zeer goed.

Flora en Fauna
De Spaanse flora is typisch mediterraans. Door de grote afwisseling in het klimaat, de hoogte en bodemeigenschappen kent de flora met zo’n 8.000 soorten veel variëteit. De fauna is Zuid-Europees-mediterraans met een aantal Afrikaanse diersoorten, zoals de kameleon, genetkat en mangoeste.
 
De flora in het noorden en zuiden van Portugal verschilt. In het noorden geldt een redelijk nat klimaat, wat voor veel groen zorgt. Hoe zuidelijker u komt, hoe minder groen het wordt. De dierenwereld van Portugal vertoond een mix van Europese en Noord-Afrikaanse dieren. Trekvogels zijn veel te zien, deze trekken over Portugal.

Geschiedenis
Spanje was rond de Middeleeuwen een sterk land, met veel macht. In de 16e en 17e eeuw nam deze machtige positie af, doordat Spanje de controle over de koloniën verloor. Het land werd in 1931 een republiek. Tijdens WO II bleef Spanje neutraal. De economie in Spanje bloeide snel weer op, dankzij de snelle economische vooruitgang, het massatoerisme en de modernisatie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie.
 
De geschiedenis van Portugal loopt ver terug. De Portugezen behoren tot Europa’s oudste volken. Portugal werd in de 12e eeuw zelfstandig. De Portugezen staan er vooral bekend om dat ze in de 14e, 15e en 16e eeuw als eerste Europeanen naar Afrika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten gevaren hebben. In 1640 werd Portugal, na een periode in de macht van Spanje te zijn geweest, opnieuw zelfstandig. De Portugese monarchie werd in de 19e eeuw onder druk gezet. Als gevolg hiervan werd Portugal in 1910 een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Spanje zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. De prijzen in Portugal zijn over het algemeen iets lager.

Leuke feitjes
 • Volgens de World Health Organisations heeft Spanje het meest gezonde klimaat van de wereld. Vooral de droge lucht geeft een aangenaam gevoel en heeft een positieve invloed op uw gezondheid.
 • In Spanje kun je volop kiezen uit mooie stranden. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer. 
 • Portugal is niet alleen één van de oudste landen ter wereld, maar de hoofdstad Lissabon is zelfs de oudste Europese stad na Athene. Er wordt gezegd dat deze stad ouder is dan het Romeinse Rijk en dat de oprichting plaats vond 400 jaar voor het Romeinse tijdperk.
 • Het oorspronkelijke Portugese alfabet kent 23 letters. Dit alfabet is hetzelfde als in Nederland, maar mist de letters K, W en Y.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:05:04 | 0,42 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch