telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Rondreis Roemenië

 • Vlucht Amsterdam - Boekarest v.v.
 • Nederlandssprekende reisleider
 • Inclusief 23 kg ruim- en 10 kg handbagage
 • Bezoek Boekarest en kloosters Humor en Voronet
 • Excursie Turda en bezoek Sighisoara
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Rondreis Roemenië

Roemenië, gelegen in het zuidoosten van Europa, is een land vol bezienswaardigheden en misschien wel het mooiste land van Oost-Europa. Een land dat voor veel toeristen nog een vrij onbekende bestemming is. In 2007 werd het land lid van de Europese Unie. Tijdens deze vlieg-bus rondreis Roemenië ziet u de Turkse, Byzantijnse en Romeinse invloeden uit het verleden, de houten huizen en kerken in de traditionele streek Maramures en de overweldigende natuur van de Karpaten en de Donau Delta. We rijden over het platteland, waar we kennismaken met de Roemeense dorpen en de gastvrije bevolking. Maar we zien ook indrukwekkende steden en de schitterende natuur, waarbij we o.a. de Oituz pas, de pas van het Rode Meer en de spectaculaire rotswanden in de Bicaz kloof passeren. Roemenië is ook bekend vanwege Graaf Dracula; u zult de geschiedenis horen en de burcht zien. We eindigen deze reis natuurlijk met een bezoek aan Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, een stad met een roerig verleden. Boek deze indrukwekkende vlieg-bus rondreis Roemenië bij Effeweg.nl, een reis die u niet snel zult vergeten!​

Dinsdag: Amsterdam - Boekarest

U vliegt van Amsterdam naar Boekarest. Hier wordt u verwelkomd door uw reisleider en staat de touringcar gereed. We rijden naar ons hotel in Predeal voor diner (dinerpakket) en overnachting.

Woensdag: Predeal - Oituz pas - Agapia - Gura Humorului

We verlaten Transilvanië via Târgu Secuiesc en rijden over de Oituz pas. Hier waren tijdens de Eerste Wereldoorlog zware gevechten tussen het Oosterrijk-Hongaarse leger en de Roemenen. We bereiken vervolgens de derde Roemeense provincie Moldavië en rijden langs de stad Onești, waar de bekende turnster Nadia Comăneci geboren is. Zij won 5 gouden medailles tijdens de Olympische spelen. In de namiddag bezoeken we Agapia, een klein plattelandsdorp met een prachtig klooster, dat u kunt bezoeken. Hierna rijden we naar ons hotel in Gura Humorului. 

Donderdag: Kloosters Humor en Voronet

Na het ontbijt rijden we naar de kloosters Humor en Voronet. De fresco’s in deze Moldauer kloosters zijn meesterwerken van Byzantijnse kunst en uniek in Europa. De fresco’s stellen taferelen voor uit de Bijbel, het leven van Jezus en tonen beelden van heiligen, profeten, engelen en duivels, de hemel en de aarde. ‘s Morgens kunt u het klooster Humor en aansluitend het klooster Voronet bezoeken. De fresco’s van deze kloosterkerk hebben een niet na te maken blauwe achtergrond, dat als het 'Blauw van Voronet' ver over de grenzen van Roemenië bekend werd. Tot op heden is het een raadsel uit welke planten die kleur gemaakt is. Hierna rijden we door naar Târgu Mures, waar we 3 nachten verblijven.

Vrijdag: Târgu Mures en Sighisoara

‘s Morgens maken we een stadswandeling door Târgu Mures en kunt u de kathedraal en het Rozenplein bezichtigen. Vervolgens staat Sighisoara op het programma. Sighisoara wordt beschouwd als mooiste en best bewaarde middeleeuwse stad van Europa. Het oude centrum, met zeven verdedigingstorens en met ruim 150 woningen, is een uniek overgebleven complex en werd daarom in 1999 tot UNESCO Werelderfgoed benoemd. U kunt hier o.a. de bergkerk en het bekende geboortehuis van Graaf Dracula bezichtigen. Aansluitend gaan we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Turda

We rijden ‘s morgens naar Turda, een stad die door talrijke zoutbergen omringd is. We bezoeken eerst de groentemarkt van de stad, waar de boeren uit de omgeving hun producten verkopen. 's Middags heeft u vrije tijd om te lunchen en daarna bezoeken we één van de modernste zoutmijnen van Europa. Van oudsher wordt bij Turda al zout gedolven; een logische plaats, omdat hier een enorme Zechstein-zoutpijler omhoog komt. De zoutmijn van Turda is gedeeltelijk opengesteld voor publiek. De lucht in de mijn is zeer heilzaam voor astmapatiënten. Aansluitend rijden we terug naar Târgu Mures.

Zondag: Târgu Mures - Sovata - Gheorgheni - Bicaz kloof - Lacu Rosu

We vertrekken uit Târgu Mures en beginnen de dag met een wandeling in Sovata, één van de oudste kuuroorden in Roemenië met het Ursu meer. Dit 'berenmeer' is een meer van zout water, dat voorzien wordt van warm water via warmwaterbronnen in de bodem. We vervolgen onze route door het Szeklerland en bereiken de stad Gheorgheni. Het grootste deel van de inwoners is Hongaars, omdat de stad in het verleden tot Hongarije behoorde. Via de pas van het Rode Meer bereiken we vervolgens de spectaculaire Bicaz kloof. De meer dan 300 meter hoge rotswanden staan vlak langs de weg, loodrecht omhoog. In Lacu Rosu zullen we vandaag overnachten.

Maandag: Lacu Rosu - Brașov - Bran - Predeal

's Ochtends rijden we na het ontbijt naar Brașov , dat ook nu nog als één van de belangrijkste Saksische steden geldt. In de directe nabijheid staat het in de 14e-eeuw gebouwde raadhuis, dat karakteristiek is voor Brașov. Ook de Orthodoxe Schuilkerk staat ergens verborgen op het Raadhuisplein en kunt u bezichtigen. Aansluitend rijden we door naar Bran, waar u het kasteel van Graaf Dracula kunt bezoeken en dat gebouwd is op een 60 meter hoge steile rots. Later in de middag bereiken we ons hotel in Predeal voor de laatste overnachting.

Dinsdag: Boekarest - Amsterdam

Vandaag brengen we, voordat we de terugreis aanvaarden, een bezoek aan Boekarest. We maken een stadsrondrit door het centrum en zien de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad. Deze stad werd ooit het 'Parijs van het Oosten' genoemd. Tijdens het bewind van Ceausescu onderging de stad een gedaantewisseling. De dictator veranderde het stadsbeeld dramatisch. Kerken en pittoreske wijken moesten plaatsmaken voor grote boulevards en protserige overheidsgebouwen. Sinds 1989 is men druk bezig de stad te renoveren. Tijdens de stadsrondrit ziet u onder meer de Arcul de Triumf, het Casa Presei Libere, het Plein van de Revolutie en het Casa Poporului. U kunt in Boekarest het Palatul Primaverii, waar de dictatorfamilie Ceausescu 24 jaar woonde, en de Patriarchenkerk bezichtigen. Aansluitend rijden we naar de luchthaven, waar we afscheid nemen van onze reisleider en chauffeur. In Amsterdam eindigt deze schitterende reis naar Roemenië weer.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in 3* of 4* hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift. 

Vluchtinformatie

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Tarom. 

Amsterdam - Boekarest      11.40 - 15.25 uur
Boekarest - Amsterdam      16.50 - 18.55 uur 

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Roemenië

Oppervlakte: 238.391 km²
Inwoners: 21.904.551
Hoofdstad: Boekarest
Regeringsvorm: Parlementaire Republiek
Religie: Romeens-orthodox
Valuta: Roemeense leu (RON)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Roemeens
Tijdzone: UTC +2, 1 uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In de Roemeense keuken zijn Hongaarse, Oostenrijkse, Slavische, Turkse en Griekse invloeden te herkennen. Vlees is vaak het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Schapen- en varkensvlees wordt veel gegeten, maar iedere regio heeft ook zijn eigen specialiteiten. Typisch Roemeense gerechten zijn Mititei (van gekruid gehakt gemaakte, scherpe saucijsjes), Ciorba (zure soep), Piftea (vlees in gelatine), Sarmale met Smântãnã (met gehakt, kruiden en rijst gevulde koolrolletjes), Mãmãligã (een soort maïsbrij) en pastrami (vaak van schapenvlees). De meest populaire, traditionele drank is þuicã (pruimenjenever). Daarnaast wordt wijn en bier ook veel gedronken. Echte Roemeense wijn is een witte wijn, maar ook nu heeft elke streek zijn eigen wijnsoort.

Flora en Fauna
De plantenwereld van Roemenië kent heel veel verschillende soorten planten: zo’n 600 soorten cultuurplanten en meer dan 3100 soorten wilde planten. Qua bebossing zijn er vooral beukenbossen te vinden, welke bijzonder zijn voor Europa. Dankzij de pure natuur kent de dierenwereld van Roemenië diersoorten waarvan er maar weinig zijn in Europa. Bruine beren, gemzen, wolven, marters, lynxen en steenarenden leven in de Karpaten. Op het platteland zijn vaak broedende ooievaars te zien. De zeldzame zwarte ooievaar leeft ook in Roemenië. Verder zijn er veel dassen te vinden en leven zowel forellen, otters als ijsvogeltjes in de bergriviertjes.

Geschiedenis
In de prehistorie bewoonden de eerste bewoners Roemenië. De oudste vondsten van menselijke overblijfselen zijn zo’n 34.000 jaar oud. Er hebben veel verschillende stammen in Roemenië gewoond. Vanaf 1881 was het land een koninkrijk. Aan het eind van het koninkrijk stond Ceaucescu aan het hoofd van Roemenië. Samen met zijn vrouw leefden zij zeer luxe. Hij wilde Roemenië industrialiseren, maar slaagde hier niet in. In 1989 verloor hij de macht. De banden met het westen werden beter en Roemenië verwesterde langzaam. In 1992 werden uiteindelijk de eerste vrije verkiezingen gehouden. Roemenië kreeg een president en werd een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Roemenië liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • Het gerucht gaat dat graaf Dracula jaren in burcht Bran heeft gewoond. Dit kasteel is gebouwd in 1377 en staat op de grens van Transsylvanië en Walachije. Het is echter niet zeker of dit gerucht waar is. Historici vermoeden dat Dracula er hooguit een paar dagen gevangen heeft gezeten. 
 • Het is de gewoonte in Roemenië om aan het einde van de maaltijd wat eten op het bord te laten liggen. Dit is het teken dat u genoeg gehad heeft. Als u uw bord leeg eet, wordt gedacht dat u nog honger heeft.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:00:35 | 0,32 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch