telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Rondreis Noord-Griekenland

 • Nederlandssprekende reisleider
 • Vluchten vanaf Amsterdam met Transavia
 • Bezoek Thessaloniki o.l.v. een gids en bezoek Metsovo
 • Excursie Meteora kloosters
 • Bootcruise schiereiland Athos bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Verrassend Noord-Griekenland

Deze prachtige vlieg-bus rondreis neemt u mee naar het noorden van Griekenland. Een uniek programma laat u de vele schoonheden van dit deel van Griekenland ontdekken, zoals de prachtige stad Thessaloniki, de Meteora kloosters, de traditionele stad Metsovo op de Pindos berg en de stad Kastoria met een meer waar o.a. pelikanen leven. De rondreis eindigt op het schiereiland Chalkidiki, waar u 3 nachten in een resorthotel verblijft. U kunt hier heerlijk genieten van de zon en de zee. Voor de liefhebbers is er nog een cruise rond het schiereiland Athos, ook wel de 'Heilige Berg' genoemd. Ontdek Noord-Griekenland met deze 8-daagse vlieg-bus rondreis, die u niet snel zult vergeten!

Donderdag: Amsterdam - Thessaloniki

Vanaf Amsterdam-Schiphol vliegt u naar de hoofdstad van Noord-Griekenland, Thessaloniki. Op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw hotel in Agia Triada gebracht, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Thessaloniki

Vandaag gaan we onder leiding van een lokale gids naar de Byzantijnse stad Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, met een unieke promenade langs de Thermaikos Golf. Uw gids neemt u mee langs de belangrijkste monumenten van het Byzantijnse tijdperk. Een van de meest representatieve voorbeelden is de kerk van Saint Demetrius, gewijd aan de beschermheilige van de stad. Tijdens de rondleiding heeft u ook de mogelijkheid om de Witte Toren te bewonderen, het monumentale symbool van Thessaloniki, die trots aan de waterkant staat. In de Witte Toren is het Museum van de Byzantijnse cultuurtentoonstelling gevestigd, die de geschiedenis van de stad beschrijft. Na deze mooie dag rijden we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Meteora kloosters

's Ochtends vertrekken we vanuit Thessaloniki naar Kalambaka, waar we de beroemde Meteora kloosters bezoeken. Meteora, wat letterlijk 'drijvend tussen hemel en aarde' betekent, is gebouwd op 400 meter hoge kliffen die donkergrijs van kleur zijn. Het imposante uitzicht zal zeker indruk op u maken. De kloosters zijn gebouwd door de monniken om te ontsnappen aan de Ottomanen. Deze monniken waren originele rotsklimmers, die de materialen met katrollen, netten en hun blote handen omhoog tilden. Na dit bezoek rijden we verder naar ons hotel in Kalambaka.

Zondag: Metsovo

Na het ontbijt vertrekken we uit Kalambaka en rijden naar Metsovo, een boomrijk dorp dat nog steeds zijn traditionele karakter weet te behouden. Het ligt hoog op de hellingen van het Epirus gebergte, net onder de Katara pas. Vaak half verscholen in de mist, ziet Metsovo eruit als een schilderij. In het Averoff Gallery of in het Museum Tossizza Mansion kunt u kunst en cultuur zien, die u kennis laten maken met een doorlopende traditie. Ook kunt u een rondleiding krijgen door dit grijze stenen dorp met rode dakpannen. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar ons hotel in Kastoria. 

Maandag: Kastoria en Vergina

In de ochtend heeft u vrije tijd om de stad Kastoria zelf te ontdekken. Kastoria is amfitheatrisch gebouwd op een smal schiereiland en gelegen tussen Grammo en de Vitsi bergen. Na de lunch vertrekken we uit Kastoria en rijden we naar Vergina, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier gaan we onder leiding van een lokale gids langs de belangrijkste archeologische ontdekkingen van de 20e-eeuw in Griekenland. Daarna rijden we naar Chalkidiki, een plek waar al uw zintuigen tot leven komen. Of het nu op de eindeloze zandvlaktes is, of de intimiteit van de vele afgelegen baaien. U kunt hier in alle rust genieten van de beroemde zonsopgangen en -ondergangen. De volgende 3 nachten verblijven we in één van de badplaatsen van Chalkidiki.

Dinsdag: Vrije dag

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om te genieten van de mooie omgeving. U kunt bijvoorbeeld naar één van de prachtige stranden gaan die Chalkidiki rijk is.

Woensdag: Vrije dag of bootcruise Athos

Voor de gasten die het voordeelpakket hebben bijgeboekt, staat er iets bijzonders op het programma. We gaan mee op een bootcruise naar het schiereiland Athos. Tijdens deze cruise varen we langs meerdere kloosters, zoals het St. Paul klooster, Dionysiou klooster, Gergoriou klooster, Symonopetra klooster en Xeropotamou klooster, tot we het dorpje Ouranoupolis bereiken. Onderweg krijgt u uiteraard uitleg over alles wat er te zien is. In Ouranoupolis heeft u vrije tijd om zelf het eiland te ontdekken, de lokale bezienswaardigheden te bezoeken of om gezellig op een terras iets te eten of te drinken. Daarna varen we terug en is er live muziek aan boord van het schip. De bus zal staan te wachten in de haven om u weer terug te brengen naar het hotel.

Donderdag: Thessaloniki - Amsterdam

De vakantie zit er helaas bijna op. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Thessaloniki gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam, waar deze prachtige reis weer eindigt.

Landkaart: Rondreis Noord-Griekenland

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in 3* of 4* hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift. 

Vluchtinformatie

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia. 

Amsterdam - Thessaloniki     15.55 - 19.45 uur
Thessaloniki - Amsterdam     21.20 - 23.25 uur 

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Griekenland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Griekenland wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Griekenland worden de stopcontacten type C en F gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Griekeland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +2, het is één uur later dan in Nederland.

Taal:
In Griekeland is de officiële taal Grieks.

Prijsniveau:
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:44:04 | 0,35 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch