Vlieg-busreis 8 dagen Rondreis Hoogtepunten van Ierland

vanaf € 899,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Nederlandssprekende reisleider
 • Inclusief 20 kg ruim- en 10 kg handbagage
 • Verblijf in 3* en 4* hotels
 • Excursie Ring of Kerry
 • Bezoek Bunratty Castle & Folk park
 • Bezoek aan The Burren (UNESCO Werelderfgoed)
 • Spectaculaire Cliffs of Moher
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.


 

 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Rondreis de Hoogtepunten van Ierland

Ierland een land met adembenemende natuur met ruige, onherbergzame streken, indrukwekkende kusten en legendarische helden. Dat alles omgeven door een sfeer van geheimzinnigheid en romantiek. Een mysterieus land waar de bevolking nog leeft met vele mythen en legenden, die al eeuwenlang doorverteld worden. De Ieren zelf? Zij maken zich niet druk, want morgen is er weer een dag. Finbarr, Liam of Patrick heten ze. De mannen met viool, blikken fluitje of trommel, die een uitbundige sfeer van vrolijkheid weten op te roepen in de pub. Ze zingen hun pubsongs en ballades, met verhalen uit lang vervlogen tijden. De bezoekers zingen en klappen. Het kan niet missen, we zijn in Ierland! Op deze vlieg-bus reis Hoogtepunten van Ierland volgen wij een groot deel van de Wild Atlantic Way, Ierlands eerste maar daarnaast ook 's werelds langste kustroute. Ga mee en ontdek Ierland tijdens deze schitterende reis!​

Woensdag: Amsterdam - Cork

U vliegt van Amsterdam naar Cork met Aer Lingus. Nadat uw reisleid(st)er u welkom heeft geheten, brengen we een bezoek aan de stad Cork, gelegen aan de rivier The Lee en bekend om haar mooie centrum met de overdekte Old English Market. Daarna rijden we naar de havenplaats Cobh, het vertrekpunt van zo'n 2,5 miljoen emigranten naar Amerika. De Titanic scheepte hier nog 123 Ierse passagiers in, voordat zij aan haar onfortuinlijke reis naar Amerika begon. 's Middags rijden we naar Ballyvourney, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Gougane Barra, Bantry Bay en Kenmare

We rijden door een glooiend heuvellandschap naar de Gaeltacht van Gougane Barra. U kunt hier het St. Finbarr's kerkje en de ruïnes van een 18e-eeuws klooster bezoeken. Na een kopje koffie (niet inbegrepen) bij Breeda in Cronin's café vervolgen we onze weg naar de baai van Bantry. Met de Harbour Queen kunt u naar Garinish Island varen om van de prachtige subtropische tuinen te genieten. Vanaf de boot zien we misschien wel zeehonden, die hier veelvuldig voorkomen. Na lunchtijd rijden we via de indrukwekkende 'tunnelroad' naar Kenmare, een kleurrijk en druk marktstadje. 's Avonds kunt u een prachtige, wervelende Ierse voorstelling met dans en muziek bijwonen, de zogenaamde Celtic Steps.

Vrijdag: Iveragh schiereiland en Ring of Kerry

Na het ontbijt staat de Ring of Kerry op ons programma, een indrukwekkende route over het Iveragh schiereiland met adembenemende vergezichten over bergen, dalen, klippen en de altijd bruisende Atlantische Oceaan. Onderweg kunt u deelnemen aan een bezoek aan een schaapherder, die ons laat zien hoe hij met zijn bordercollies zijn schapen bijeendrijft. We vervolgen onze route en vanaf de 250 meter hoge Coomakistapas kijken we uit over de Kenmare Bay met zijn vele verspreid liggende eilandjes. Via het toeristenplaatsje Sneem rijden we naar Ladies View voor een adembenemend panorama over de Killarney Lakes. Onze weg voert verder door eeuwenoud, natuurlijk eikenwoud, waarna we aankomen in Killarney. Hier staan de paardenkoetsjes klaar om u mee te nemen op een tocht door het Nationale Park (niet inbegrepen). De koetsiers brengen u naar Ross Castle, een fotogenieke, 14e-eeuwse burcht bovenop een rots aan de oever van Lough Leane. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Zaterdag: Ballyvourney - Bunratty Castle en Folk park - Ennis

We vertrekken uit Ballyvourney en rijden via Limerick naar Bunratty Castle & Folk park, dat u kunt bezoeken. Het 15e-eeuws kasteel is met de grootste zorg gerestaureerd en heeft een middeleeuws interieur. Het openluchtmuseum ligt in het park van het kasteel. Hier vindt u een getrouwe nabootsing van een dorp uit het begin van de 20e-eeuw. U ziet boerderijen, vissershutten, een schooltje, een doktershuis, winkeltjes, een pub en mensen in authentieke kostuums. Naast het kasteel staat één van de beroemdste pubs van Ierland, Durty Nelly’s. Aan het eind van de middag gaan we verder naar Ennis of Limerick, waar we 2 nachten verblijven.

Zondag: The Burren en Cliffs of Moher (UNESCO Global Geopark)

's Morgens rijden we door het bijzondere maanlandschap van The Burren. Dit is zonder twijfel het meest vreemde landschap van Ierland. Het is een enorm groot kalksteengebied, waar tussen de vele spleten en spelonken zo'n 130 verschillende soorten bloemen en planten groeien. Geen wonder dat dit natuurgebied is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Via de mooie kustroute langs Galway Bay bereiken we de spectaculaire Cliffs of Moher, een 8 km lange klifkust die zo’n 200 meter loodrecht uit de Atlantische Oceaan oprijst. U krijgt ruim de tijd om van dit prachtige natuurgebied te genieten. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Maandag: Connemara National Park en Kylemore Abbey

We rijden naar één van de mooiste, onherbergzame streken van Ierland, het Connemara National Park. Midden in deze woeste natuur woonde ooit Dan O'Hara. Zijn achter-achterkleinzoon Martin brengt ons met de Marconitram naar Dan's Cottage hoog in de heuvels, waar ons een magnifiek uitzicht over uitgestrekte veengebieden wacht. Onder het genot van een glaasje Poiteen verhaalt Martin over de goede oude tijd. 's Middags kunt u Kylemore Abbey bezoeken, ooit gebouwd als kasteel. Later is het overgenomen door de Benedictijnse nonnen uit Ieper, die er een klooster van maakten en er een meisjeskostschool begonnen. De oude abdij ligt aan de oever van een meer en is bijzonder fotogeniek. Ook de Victoriaanse, ommuurde tuinen en het neogotische kerkje in deze prachtige omgeving, zijn een bezoek waard. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Westport, waar we 1 nacht blijven.

Dinsdag: Galway en Athlone

We verlaten de omgeving van Westport en rijden naar Galway, de gezelligste stad van Ierland. U kunt een kijkje nemen in de prachtige St. Nicolaas kathedraal en genieten van het oude centrum, waar straatmuzikanten de mooiste ballades ten gehore brengen. Indien de tijd het toe laat rijden we in de middag langs Athlone. Vanaf het middeleeuwse kasteel hebben we een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Shannon. Tegen het einde van de dag arriveren we bij ons hotel in de omgeving van Dublin.

Woensdag: Dublin - Amsterdam

Na het ontbijt vertrekken we richting Dublin waar we een interessante stadsrondrit maken. We zien o.a. Trinity College, de Guinness bierbrouwerij, St. Patricks Kathedraal, the Garden of Remembrance, O'Connelstreet en de vele 18e eeuwse Georgiaanse huizen. Daarna heeft u vrije tijd om zelf de sfeer van deze bruisende stad op te snuiven. U kunt een wandeling maken door historisch Dublin en een bezoek brengen aan o.a. Temple Bar, het Nationaal Museum, Grafton Street en het standbeeld van Molly Mallone. Na de middag rijden we naar Dublin Airport voor onze vlucht naar Amsterdam. Aan het eind van de dag zijn we terug op Nederlandse bodem, ons hart voor altijd verpand aan dit prachtige land!

Landkaart: Rondreis Hoogtepunten van Ierland

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in 3* en 4* hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Vluchtinformatie

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta: 
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Ierse Pond. 

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland. 

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal: 
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:06:32 | 0,56 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch