telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Rondreis Hoogtepunten van Ierland

 • Incl. 20 kh ruim- en 10 kh handbagage
 • Verblijf in 3* en 4*-hotels
 • Excursie Ring of Kerry
 • Bezoek Bunratty Castle & Folk park
 • Bezoek aan The Burren (UNESCO Werelderfgoed)
 • Spectaculaire Cliffs of Moher
 • Stadsrondrit Dublin
 • Nederlands sprekende reisleiding
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.


 

 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Amsterdam - Cork - Cobh - Ballyvourney

U vliegt van Amsterdam naar Cork met Aer Lingus. Nadat uw reisleid(st)er u welkom heeft geheten, brengen we een bezoek aan de stad Cork, gelegen aan de rivier The Lee en bekend om haar mooie centrum met de overdekte Old English Market. Daarna rijden we naar de havenplaats Cobh, het vertrekpunt van zo'n 2,5 miljoen emigranten naar Amerika. De Titanic scheepte hier nog 123 Ierse passagiers in, voordat zij aan haar onfortuinlijke reis naar Amerika begon. 's Middags rijden we naar Ballyvourney, waar we de eerste 3 nachten verblijven.

Dag 2 Gougane Barra, Bantry Bay en Kenmare

We rijden door een golvend heuvellandschap naar de Gaeltacht van Gougane Barra. U kunt hier het St. Finbarr's kerkje en de ruïnes van een 18e-eeuws klooster bezoeken. Na een kopje koffie (niet inclusief) bij Breeda in Cronin's café vervolgen we onze weg naar de baai van Bantry. Met de Harbour Queen kunt u naar Garinish Island varen om van de prachtige subtropische tuinen te genieten. Vanaf de boot zien we misschien wel zeehonden, die hier veelvuldig voorkomen. Na lunchtijd rijden we via de indrukwekkende 'tunnelroad' naar Kenmare, een kleurrijk en druk marktstadje. 's Avonds kunt u een prachtige, wervelende Ierse voorstelling met dans en muziek bijwonen, de zogenaamde Celtic Steps.

Dag 3 Iveragh schiereiland en Ring of Kerry

Na het ontbijt staat de Ring of Kerry op ons programma, een indrukwekkende route over het Iveragh schiereiland met adembenemende vergezichten over bergen, dalen, klippen en de altijd bruisende Atlantische Oceaan. Onderweg kunt u mee voor een bezoek aan een schaapherder, die ons laat zien hoe hij met zijn bordercollies zijn schapen bijeendrijft. We vervolgen onze route en vanaf de 250 meter hoge Coomakistapas kijken we uit over de Kenmare Bay met zijn vele verspreid liggende eilandjes. Via het toeristenplaatsje Sneem rijden we naar Ladies View voor een adembenemend panorama over de Killarney Lakes. Onze weg voert verder door eeuwenoud, natuurlijk eikenwoud, waarna we aankomen in Killarney. Hier staan de paardenkoetsjes klaar om u mee te nemen op een tocht door het Nationale Park (niet inclusief). De koetsiers brengen u naar Ross Castle, een fotogenieke, 14e-eeuwse burcht bovenop een rots aan de oever van Lough Leane. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Dag 4 Ballyvourney - Bunratty Castle & Folk park - Ennis

We vertrekken uit Ballyvourney en rijden via Limerick naar Bunratty Castle & Folk park, dat u kunt bezoeken. Het 15e-eeuws kasteel is met de grootste zorg gerestaureerd en heeft een middeleeuws interieur. Het openluchtmuseum ligt in het park van het kasteel. Hier vindt u een getrouwe nabootsing van een dorp uit het begin van de 20e eeuw. U ziet boerderijen, vissershutten, een schooltje, een doktershuis, winkeltjes, een pub en mensen in authentieke kostuums. Naast het kasteel staat één van de beroemdste pubs van Ierland, Durty Nelly’s. Aan het eind van de middag gaan we naar Ennis, waar we 2 nachten verblijven.

Dag 5 The Burren en Cliffs of Moher (UNESCO Global Geopark)

's Morgens rijden we door het bijzondere maanlandschap van The Burren. Dit is zonder twijfel het meest vreemde landschap van Ierland. Het is een enorm groot kalksteengebied, waar tussen de vele spleten en spelonken zo'n 130 verschillende soorten bloemen en planten groeien. Geen wonder dat dit natuurgebied is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Via de mooie kustroute langs Galway Bay bereiken we de spectaculaire Cliffs of Moher, een 8 kilometer lange klifkust die zo’n 200 meter loodrecht uit de Atlantische Oceaan oprijst. U krijgt ruim de tijd om van dit prachtige natuurgebied te genieten. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Dag 6 Ennis - Connemara NP - Kylemore Abbey - Maam Cross

We rijden naar één van de mooiste, onherbergzame streken van Ierland, het Connemara National Park. Midden in deze woeste natuur woonde ooit Dan O'Hara. Zijn achter-achterkleinzoon Martin brengt ons met de "Marconitram" naar Dan's Cottage hoog in de heuvels, waar ons een magnifiek uitzicht over uitgestrekte veengebieden wacht. Martin verhaalt over de 'goede' oude tijd en bezingt onder ons aller genot, van een "glaasje", zijn voorouders. 's Middags bezoeken we Kylemore Abbey, ooit gebouwd als kasteel. Later is het overgenomen door de Benedictijnse nonnen uit Ieper, die er een klooster van maakten en er een meisjeskostschool begonnen. De oude abdij ligt aan de oever van een meer en is bijzonder fotogeniek. Ook de Victoriaanse, ommuurde tuinen en het neogotische kerkje in deze prachtige omgeving, zijn een bezoek waard. Via de Inagh vallei rijden we naar ons hotel in Maam Cross, waar we 1 nacht blijven.

Dag 7 Maam Cross - Galway - Athlone - Dublin

’s Morgens bezoeken we eerst Galway, de gezelligste stad van Ierland. U kunt een kijkje nemen in de prachtige St. Nicolaas kathedraal en genieten van het oude centrum, waar straatmuzikanten de mooiste ballades ten gehore brengen. ‘s Middags rijden we verder naar de stad Athlone. Vanaf het middeleeuwse kasteel hebben we een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Shannon. Bij mooi weer kunt u een boottocht maken over de Shannon en Lough Rea. Onze schipper 'Viking Mike' schenkt de beste Irish coffee. Tegen het einde van de dag arriveren we bij ons hotel in Dublin.

Dag 8 Dublin - Amsterdam

Na het ontbijt maken we een interessante stadsrondrit. We zien o.a. Trinity College, de Guinness bierbrouwerij, St. Patricks Kathedraal, the Garden of Remembrance, O'Connelstreet en de vele 18e-eeuwse Georgiaanse huizen. We wandelen samen door historisch Dublin en bezoeken o.a. Temple Bar, Grafton Street en het standbeeld van Molly Mallone. We eindigen bij het Nationaal Museum dat u kunt bezoeken. Daarna heeft u vrije tijd om zelf met een plattegrond de sfeer van deze bruisende stad op te snuiven. Na de middag rijden we naar Dublin Airport voor onze vlucht naar Amsterdam. Aan het eind van de dag zijn we terug op Nederlandse bodem, ons hart voor altijd verpand aan dit prachtige land!

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta: 
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Ierse Pond. 

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland. 

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal: 
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:29:08 | 0,31 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch