telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Rondreis De verborgen schatten van Sicilië

vanaf € 599,-
  • 100% vertrekgarantie
  • Nederlandse reisleider ter plaatse
  • Vluchten van Amsterdam met Transavia
  • Bezoek Palermo en Syracuse
  • Dagtocht naar de Etna mogelijk
  • Valle dei Templi vol Griekse overblijfselen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.

  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Prachtige reis

Deze rondreis brengt u naar het prachtige Italiaanse eiland Sicilië. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en wordt door de maar 3 kilometer brede Straat van Messina gescheiden van het vasteland. Qua landschap en de kleurrijke geschiedenis is Sicilië één van de boeiendste eilanden in de Middellandse Zee. Deze rondreis is zo samengesteld, dat u zoveel mogelijk hoogtepunten van dit eiland ziet. Eerst bezoeken wij de hoofdstad Palermo en dan de omgeving van Taormina. In het zuiden brengen wij u naar Syracuse en Noto. Het hoogtepunt is een bezoek aan de vulkaan de Etna. De lavagrond rond deze vulkaan is zeer vruchtbaar. Hierdoor heeft het eiland in zijn rijke geschiedenis allerlei volkeren aangetrokken, waardoor een smeltkroes van culturen is ontstaan. Boek deze onvergetelijke ontdekkingsreis naar Sicilië bij Effeweg.nl.

Dag 1 Amsterdam - Catania

U vliegt van Amsterdam-Schiphol naar Catania met Transavia. Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleid(st)er en de Italiaanse chauffeur. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in de omgeving van Giardini Naxos voor diner en overnachting.

Dag 2 Cefalù

Wij gaan vandaag op weg naar Palermo, maar eerst bezoeken wij het aan de kust gelegen stadje Cefalù, bekend om zijn middeleeuwse bezienswaardigheden. U maakt een stadswandeling door het oude centrum naar Piazza Duomo, waar één van de mooiste kathedralen van Sicilië te vinden is. U krijgt hier ook tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Daarna vervolgen we onze reis naar Palermo, waar wij 2 nachten zullen overnachten. 

Dag 3 Palermo en Monreale

Palermo ligt aan een baai van de Middellandse zee, aan de voet van de Monte Pellegrino. Onder leiding van een gids kunt u de belangrijkste monumenten in de stad bezoeken. De Cappella Palatina is een Normandisch meesterwerk, met veel mozaïeken met bijbelse voorstellingen (ca. € 9,00 p.p.). Het Palazzo dei Normanni is van Punische oorsprong. Onder de Normandiërs werd dit het Koninklijk Paleis. Ook de kathedraal en het meest sjieke plein van Palermo, de Quattro Canti, bezoeken we. 's Middags gaan we naar het buiten het centrum van Palermo gelegen Monreale, waar u de kathedraal met schitterende mozaïeken (ca. € 3,00 p.p.) en het klooster (ca. € 6,00 p.p.) kunt bezichtigen. In de loop van de middag rijden wij terug naar Palermo, waar u eventueel nog wat kunt winkelen.

Dag 4 Segesta en Selinunte

Na het ontbijt vertrekken we naar Segesta, de hoofdstad van de Elymiërs. Een stad die werd gebouwd door Trojaanse ballingen. We bezoeken de majestueuze Dorische Tempel, die de tand des tijds op wonderbaarlijke wijze doorstaan heeft (ca. € 8,00 p.p.). Hierna rijden we verder naar Selinunte. De ruïnes van deze stad behoren tot de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen in het Middellandse Zeegebied. Opgravingen hebben acht tempels met kolossale Dorische zuilen en verdedigingswerken aan het licht gebracht (ca. € 10,00 p.p.). In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar Agrigento, waar we dineren en overnachten.

Dag 5 Valle dei Templi en Piazza Armerina

Vandaag bezoeken we de bij Agrigento gelegen Valle dei Templi, een vallei vol Griekse overblijfselen. Hier staan de hoofdtempels gewijd aan Griekse goden, zoals Zeus en Heracles. De tempel van Concordia is met zijn 34 zuilen één van de best bewaarde Dorische tempels ter wereld (ca. € 11,00 p.p.). We vervolgen onze tocht en brengen u naar Piazza Armerina. Na de lunchpauze kunt u de indrukwekkende Villa Romana del Casale bezoeken (ca. € 10,00 p.p.), daterend uit de 3e en 4e eeuw. In deze villa zijn alle kamers versierd met uitzonderlijk mooie mozaïeken. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Taormina.

Dag 6 Syracuse en Noto

Na het ontbijt vertrekken we naar Syracuse, waar u het archeologische park Neapolis kunt bezoeken (ca. € 10,00 p.p.). U ziet hier o.a. het Grieks theater, het oor van Dionysius en het Romeins amfitheater. De wijk Ortigia wordt gedomineerd door de kathedraal van Syracuse(ca. € 2,00 p.p.), gebouwd op het hoogste punt van het schiereiland. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de fontein van Arethusa, een zoetwaterbron die uitmondt in een vijver met papyrusplanten. Na de lunchpauze rijden we verder naar de plaats Noto, een prachtige stad met vele barokke gebouwen. In 1693 werd de stad door een aardbeving getroffen en vele historische gebouwen stortten in. De stad is prachtig herbouwd en in 2002 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Na het bezoek aan Noto gaan we terug naar ons hotel.

Dag 7 Vrije dag of dagtocht Etna en Taormina

Vandaag heeft u een vrije dag, die u zelf kunt indelen. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee naar de grootste nog werkende vulkaan van Europa, de Etna. Al van ver doemt de top op van deze beminde en gehate vulkaan. De touringcar brengt u tot een hoogte van ca. 2000 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. U heeft hier de mogelijkheid om met een kabelbaan en jeeps te klimmen tot een hoogte van 2900 meter (ca. € 65,00 p.p.). Na dit indrukwekkende bezoek aan de Etna gaan we naar het bekendste toeristenoord van Sicilië, Taormina. Hier kunt u het Griekse theater bezichtigen (ca. € 10,00 p.p.), het op één na grootste theater van Sicilië. Daarna bezoeken we in het centrum het Piazza del Duomo met de kathedraal en barokke fontein. Ook heeft u hier wat tijd om uw laatste souvenirs te kopen alvorens we naar ons hotel terug rijden.

Dag 8 Catania - Amsterdam

Afhankelijk van de vluchttijd heeft u nog wat vrije tijd om zelf in te vullen. Aansluitend brengt de touringcar u naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis eindigt. 

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro. 

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Italië. 

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans. 

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:21:48 | 0,11 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch