Vlieg-busreis 8 dagen Rondreis De verborgen schatten van Sicilië

vanaf € 749,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Nederlandssprekende reisleider
 • Vluchten van Amsterdam met Transavia
 • Bezoek Palermo en Syracuse
 • Dagtocht naar de Etna mogelijk
 • Valle dei Templi vol Griekse overblijfselen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.

 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Rondreis De verborgen schatten van Sicilië

Deze rondreis brengt u naar het prachtige Italiaanse eiland Sicilië. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en wordt door de maar 3 km brede Straat van Messina gescheiden van het vasteland. Qua landschap en de kleurrijke geschiedenis is Sicilië één van de boeiendste eilanden in de Middellandse Zee. Deze rondreis is zo samengesteld, dat u zoveel mogelijk hoogtepunten van dit eiland ziet. Eerst bezoeken wij de hoofdstad Palermo en dan de omgeving van Taormina. In het zuiden brengen wij u naar Syracuse en Noto. Het hoogtepunt is een bezoek aan de vulkaan de Etna. De lavagrond rond deze vulkaan is zeer vruchtbaar. Hierdoor heeft het eiland in zijn rijke geschiedenis allerlei volkeren aangetrokken, waardoor een smeltkroes van culturen is ontstaan. Boek deze onvergetelijke ontdekkingsreis naar Sicilië bij Effeweg.nl.​

Woensdag: Amsterdam - Catania

U vliegt van Amsterdam-Schiphol naar Catania met Transavia. Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleid(st)er en de Italiaanse chauffeur. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in de omgeving van Letojanni voor diner en overnachting.

Donderdag: Cefalù

Wij gaan vandaag op weg naar Palermo, maar eerst bezoeken wij het aan de kust gelegen stadje Cefalù, bekend om zijn middeleeuwse bezienswaardigheden. U maakt een stadswandeling door het oude centrum naar Piazza Duomo, waar één van de mooiste kathedralen van Sicilië te vinden is. U krijgt hier ook tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Daarna vervolgen we onze reis naar Palermo, waar wij 2 nachten zullen overnachten. 

Vrijdag: Palermo en Monreale

Palermo ligt aan een baai van de Middellandse zee, aan de voet van de Monte Pellegrino. O.l.v. een gids kunt u de belangrijkste monumenten in de stad bezoeken. De Cappella Palatina is een Normandisch meesterwerk, met veel mozaïeken met bijbelse voorstellingen. Het Palazzo dei Normanni is van Punische oorsprong. Onder de Normandiërs werd dit het Koninklijk Paleis. Ook de kathedraal en het meest sjieke plein van Palermo, de Quattro Canti, bezoeken we. 's Middags gaan we naar het centrum van Palermo gelegen Monreale, waar u de kathedraal met schitterende mozaïeken en het klooster kunt bezichtigen. In de loop van de middag rijden wij terug naar Palermo, waar u eventueel nog wat kunt winkelen.

Zaterdag: Segesta en Selinunte

Na het ontbijt vertrekken we naar Segesta, de hoofdstad van de Elymiërs. Een stad die werd gebouwd door Trojaanse ballingen. We bezoeken de majestueuze Dorische Tempel, die de tand des tijds op wonderbaarlijke wijze doorstaan heeft. Hierna rijden we verder naar Selinunte. De ruïnes van deze stad behoren tot de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen in het Middellandse Zeegebied. Opgravingen hebben acht tempels met kolossale Dorische zuilen en verdedigingswerken aan het licht gebracht. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar Agrigento, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Valle dei Templi en Piazza Armerina

Vandaag bezoeken we de bij Agrigento gelegen Valle dei Templi, een vallei vol Griekse overblijfselen. Hier staan de hoofdtempels gewijd aan Griekse goden, zoals Zeus en Heracles. De tempel van Concordia is met zijn 34 zuilen één van de best bewaarde Dorische tempels ter wereld. We vervolgen onze tocht en brengen u naar Piazza Armerina. Na de lunchpauze kunt u de indrukwekkende Villa Romana del Casale bezoeken, daterend uit de 3e- en 4e-eeuw. In deze villa zijn alle kamers versierd met uitzonderlijk mooie mozaïeken. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Taormina.

Maandag: Syracuse

Na het ontbijt vertrekken we naar Syracuse, waar u het archeologische park Neapolis kunt bezoeken. U ziet hier onder andere het Grieks theater, het oor van Dionysius en het Romeins amfitheater. De wijk Ortigia wordt gedomineerd door de kathedraal van Syracuse, gebouwd op het hoogste punt van het schiereiland. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de fontein van Arethusa, een zoetwaterbron die uitmondt in een vijver met papyrusplanten.

Dinsdag: Vrije dag of dagtocht Etna en Taormina

Vandaag heeft u een vrije dag, die u zelf kunt indelen. Heeft u het voordeelpakket geboekt, dan gaat u mee naar de grootste nog werkende vulkaan van Europa, de Etna. Al van ver doemt de top op van deze beminde en gehate vulkaan. De touringcar brengt u tot een hoogte van circa 2.000 meter, tot de resten van een aantal oude kraters. U heeft hier de mogelijkheid om met een kabelbaan en jeeps te klimmen tot een hoogte van 2.900 meter. Na dit indrukwekkende bezoek aan de Etna gaan we naar het bekendste toeristenoord van Sicilië, Taormina. Hier kunt u het Griekse theater bezichtigen, het op één na grootste theater van Sicilië. Daarna bezoeken we in het centrum het Piazza del Duomo met de kathedraal en barokke fontein. Ook heeft u hier wat tijd om uw laatste souvenirs te kopen alvorens we naar ons hotel terug rijden.

Woensdag: Catania - Amsterdam

Afhankelijk van de vluchttijd heeft u nog wat vrije tijd om zelf in te vullen. Aansluitend brengt de touringcar u naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis eindigt.

Landkaart: Rondreis De verborgen schatten van Sicilië

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in 3* hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift. 

Vluchtinformatie

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Cabinebagage
Het bagagebeleid in de cabine voor Transavia is gewijzigd en van toepassing op al onze reizen met Transavia vanaf vertrekdatum 1-11-2024. Het meenemen van handbagage (voorheen accessoire) blijft gratis. Dit betekent dat een kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) altijd mee mag in de cabine, mits deze past onder de stoel voor u.  Een trolley of elk ander item, valt niet onder de nieuwe voorwaarden van de gratis handbagage.

Wilt u wel uw een trolley of groter item meenemen in de cabine in de bagagebakken boven uw hoofd, dan kunt u deze tegen betaling bijboeken wanneer u online gaat inchecken via de website van Transavia. Er is plek voor 70 stuks cabinebagage in de cabine, reservering is afhankelijk van beschikbaarheid.

Ruimbagage
Ruimbagage (max 20 kg) kunt u bij ons boeken tijdens het boekingsproces.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Basisconditie
Een normale basisconditie en een goede mobiliteit zijn noodzakelijk. U kunt goed lopen en heeft geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig of met een beetje hulp van een reisgenoot (binnen dezelfde boeking) in en uit vliegtuig, bus, trein, boot e.d. stappen.

Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:19:53 | 0,3 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch