telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:00 - 20:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Noorwegen

8,1 Zeer goed!
91 beoordelingen
Mooi overzicht van Noorwegen. De prijskwaliteit van de hotels was goed
Lees de hele ervaring
 • 100% vertrekgarantie
 • Nederlandse chauffeur/ reisleider ter plaatse
 • Nederlandse touringcar ter plaatse
 • Vlucht met Norwegian vanaf Amsterdam
 • Inclusief 10 kg handbagage en 20 kg ruimbagage
 • Inclusief verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Geiranger, Sognefjord en Hardangerfjord
 • Stadstour Oslo
 • Nationale parken: Hardangervidda & Jotunheimen
 • Optioneel: treinreis Flåmsbana
 • Korting € 75 pp. is reeds in de prijs verwerkt
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Amsterdam – Oslo en transfer naar het hotel in Gålå

Met Norwegian vliegt u comfortabel vanaf Amsterdam naar Oslo. Hier wordt u ontvangen door onze Nederlandse chauffeur/ reisleider die ter plekke is. Via Hamar en Lillehammer rijden we naar ons hotel in Gålå, waar we de eerste twee nachten zullen verblijven. De rit voert door het prachtige Gudbrandsdal, dat in Noorwegen ook wel bekend staat als ‘het dal der dalen’.

Dag 2 Geiranger, Dalsnibba en fjordcruise

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden, of deelnemen aan de dagtocht ‘Geirangerfjord’ . Via een prachtige route door het Ottadal rijden we naar Breidablik. Vanaf het uitzichtpunt Dalsnibba, op circa 1.500 meter hoogte, heeft u een adembenemend uitzicht op de Geirangerfjord. Hierna vervolgen we onze reis naar Geiranger. De fjord is met zijn vele watervallen de meest bezochte toeristische attractie in Noorwegen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In Geiranger heeft u de mogelijkheid het fjordcenter te bezoeken. Vervolgens maken we een onvergetelijke cruise over het Geirangerfjord, de meest bezochte fjord van Noorwegen. De bergen langs de fjord zijn gemiddeld 1700 meter hoog. U ziet onderweg enkele boerderijen die tegen de bergen zijn aangebouwd. U ziet ook een aantal prachtige watervallen, waaronder de meest bekende: de “Zeven Zusters”, de “Bruidssluier” en de “Vrijer”. 

De Geiranger fjordcruise dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 3 Sognefjellsvegen, oversteek Sognefjord en Staafkerk Vik i Sogn

We rijden richting het fjordengebied van West-Noorwegen en doen dat via één van de mooiste routes van het land: de Sognefjellsvegen. Deze 108 km lange bergpas is de hoogste van Scandinavië, met de top op ruim 1.800 meter. De weg over de hoogvlakte wordt geflankeerd door de Jotunheimen, de hoogste bergketen van het land en levert daarmee adembenemende vergezichten op! Op sommige plekken kan het zijn dat u, zelfs in de zomer, door metershoge sneeuwwallen rijdt. Een unieke belevenis! De route eindigt bij het ruim 200 kilometer lange Sognefjord. Na de korte oversteek van het fjord, rijden we naar ons hotel nabij het Hardangerfjord. Onderweg maken we een stop in het dorp Vik, waar u een bezoek kunt brengen aan één van de bekendste houten staafkerken van Noorwegen: Hopperstad. We verblijven één nacht in omgeving Kinsarvik.

Dag 4 Cruise Hardangerfjord, Vøringfossen en Hardangervidda

Vanaf ons hotel rijden we naar het dorp Eidfjord, gelegen aan het gelijknamige fjord. Een deel van dit traject kunt u per boot afleggen. Eidfjord ligt aan de voet van de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa. Hier kunt u een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum, waar u alles te weten kunt komen over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens rijden we langs de noordrand van de hoogvlakte. We maken een stop bij de 145 meter hoge waterval Vøringfossen en geniet u tijdens de rit van de prachtige vergezichten! Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in omgeving Gol, waar we drie nachten zullen verblijven.

Dag 5 Dagtocht Jotunheimen

Het Nationaal park Jotunheimen staat ook wel bekend als het ‘Gebergte der Reuzen’. En niet voor niets! Jotunheimen herbergt de hoogste toppen van het land; de Galdhøpiggen (2469 m) en de Glittertind (2454 m). Het is het gebied waar de meeste hoge bergtoppen van Noorwegen zijn. Het grootste gedeelte van het park is boven de boomgrens gelegen. Op dag 3 hebben we al een blik op kunnen vangen van de noordzijde van dit gebied; vandaag benaderen we de machtige Jotunheimen vanuit zuidelijke richting. We rijden door de Valdresvlakte. Deze vlakte lijkt wel op een maanlandschap met zijn ruige en kale landschap met stenen en zwerfkeien uit de IJstijd, alpine begroeiing met korstmos en weinig bebouwing. Via de wintersportplaats Beitostølen rijden we naar het enorme meer Bygdin. Via Fagernes rijden we weer terug naar ons hotel. 

Dag 6 Treinreis Flåmsbana: Geilo – Myrdal - Flam

U kunt deze dag naar eigen inzicht besteden, of u kunt een reservering maken voor een unieke treinreis. Vanuit Geilo reist u met de Bergen Railway naar Myrdal, waar u overstapt op één van de steilste spoorlijnen ter wereld: de Flåmsbana. Over een traject van 20 kilometer is het hoogteverschil bijna 900 meter via 20 tunnels. Tijdens de rit wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Er wordt een stop bij een indrukwekkende waterval gemaakt. De treinreis eindigt in Flåm, gelegen aan de Aurlandsfjord. Diegenen die geen gebruik maken van de treinreis worden hier per touringcar naartoe gebracht. In het stationsgebouw van Flåm bevindt zich een museum over deze spoorlijn. Vanuit Flåm heeft u de mogelijkheid een cruise te maken over het Næroyfjørd. Vervolgens rijden we per touringcar terug naar ons hotel. 

De treinreis “Geilo – Myrdal – Flåm” dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 7 Oslo met stadstour

We laten Gol achter ons en rijden naar de Noorse hoofdstad Oslo, prachtig gelegen op de beboste hellingen aan de gelijknamige fjord. Tijdens de stadsrondrit onder leiding van een gids ziet u het kasteel Åkershus, het koninklijk paleis en het raadhuis, dat jaarlijks het decor vormt voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Een bezoek aan het immense beeldenpark van Gustav Vigeland mag niet ontbreken. Het is ook mogelijk het Vikingschipmuseum op het schiereiland Bygdøy te bezoeken. Hier zijn een aantal goed bewaarde Vikingschepen tentoongesteld. In de middag verlaten we Oslo en rijden we naar ons hotel nabij Oslo Airport waar we de komend nacht zullen verblijven.

De stadstour Oslo met gids (excl. entreegelden) dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 8 Oslo - Amsterdam

Uw chauffeur brengt u naar de luchthaven van Oslo voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis eindigt. 

Noorwegen

Oppervlakte: 385.155 km²
Inwoners: 4.801.100
Hoofdstad: Oslo
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Noorse staatskerk
Valuta: Noorse Kroon (NOC)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C en F, u bent geen verloopstekker nodig
Taal: Noors
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland (in de zomer +2)
 
Eten en drinken
Vanwege de hoge prijs van uit eten gaan, eten de Noren meestal gewoon thuis. Er zijn wel kleine eettentjes (konditori of gatekjokken). Deze zijn goedkoper en er worden broodjes en plaatselijke
lekkernijen verkocht. Specialiteiten van de Noorse keuken zijn laks (gegrilde of gerookte zalm), geitost (zoete geitenkaas), torks (kabeljauw en Reker (gekookte garnalen). Alcoholische dranken zijn in Noorwegen ook erg duur, door hoge belastingen. De kwaliteit is wel goed, maar u moet er wat voor over hebben.

Flora en Fauna
De natuur van Noorwegen is zeer indrukwekkend. Het land heeft de laagste bevolkingsdichtheid van Europa, waardoor er veel ruimte is voor de natuur. De fjorden zijn het meest bekend. Deze diepe inhammen in de bergachtige kusten en steil oplopende rotsen, uitgesleten door gletsjerwerking, behoren tot de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast zijn in Noorwegen ook de grootste hoogvlaktes van Europa te vinden. Door uit te kijken over de uitgestrekte vlaktes bezorgd u zichzelf een verbazingwekkend gevoel van vrijheid. Een ander bewonderenswaardig uitzicht heeft u vanaf de vele bergtoppen. De afwisseling van de natuur in Noorwegen in prachtig. In een uur kunt u zee, bergen en zelfs een skigebied bewonderen. Wat ook bijzonder is, is dat het in het hoge Noorden van Noorwegen, dichtbij de poolcirkel, niet donker wordt in de zomer. Het zal hoogstens een aantal uren schemerig zijn, maar echt donker wordt het niet. Als klap op de vuurpijl is in Noorwegen één van de mooiste natuurverschijnselen te zien, namelijk het noorderlicht. In de winter kleurt de lucht in de meest uiteenlopende kleuren. Met een beetje geluk is dit in heel Noorwegen zichtbaar.

De lage bevolkingsdichtheid zorgt ook voor veel ruimte voor de fauna. Dieren die veel voorkomen zijn wolven, herten, rendieren, elanden, lynxen, beren, bevers, otters en lemmingen. Noorwegen is een walhalla voor vogelspotters. Op sommige eilanden komen meer dan 200 verschillende vogelsoorten voor. De papegaaiduiker is de meest opvallende soort.

Geschiedenis
Onderzoek wijst uit dat het huidige Noorwegen vlak na de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden al bevolkt was. Germaanse stammen worden echter als de eerste echte bewoners van het land gezien. Dit volk kwam zo’n 4.000 jaar geleden naar Scandinavië. De Vikingen zijn de meest bekende inwoners van Noorwegen. Hun naam komt van het Noorse vikingr, wat piraat betekend. Heel Europa vreesde voor hen. De Vikingen hebben eigenlijk Amerika ontdekt, omdat ze als eerste Europeanen over de Atlantische Oceaan zijn gevaren en op Amerika aangekomen zijn. In 1397 trad de koning van Noorwegen en Zweden (dat was toen één land) in het huwelijk met de Deense koningin. Als gevolg hiervan vormden Noorwegen, Zweden en Denemarken één unie, waarover Denemarken de macht had. Zweden verliet de unie in de 16e eeuw, Noorwegen en Denemarken bleven wel verbonden met elkaar. In 1814 scheidde Napoleon deze twee landen. De Denen waren voorstander van het Napoleontische stelsel, omdat het handel met Engeland verbood. Engeland was de grootste concurrent van Denemarken op de graanmarkt. Noorwegen was geen voorstander van het stelsel, omdat het land juist veel handelde met Engeland.

Prijsniveau
Het prijsniveau van Noorwegen is een stuk hoger dan in Nederland. Prijzen van levensmiddelen liggen zo’n 30% tot 75% hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes
 • De fjorden van Noorwegen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen. Deze prijzen zijn te danken aan de schoonheid van de fjorden.
 • Tussen de plaatsen Aurland en Lærdal in het Sognefjordgebied, lig een autotunnel van 24,5 km lang. Dit is de langste autotunnel ter wereld.

Diverse hotels Noorwegen

We verblijven tijdens deze reis in diverse hotels in Noorwegen. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reis- papieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Wadahl Høgfjellshotell 3*

Wadahl Høgfjellshotell is een prachtig traditioneel Noors Hotel vlakbij het Gålåvatnet meer en de Jotunheimen. Het hotel beschikt over alle facitiliteit voor een heerlijk verblijf: zwembad met sauna, een speelkamer, open haard, salon en restaurant met een prachtig uitizcht. De comfortabele kamers beschikken over een eigen douche met toilet. 

First Hotel

First Hotel heeft een prachtige ligging met uitzicht over de Hardangerfjord en het Hardangervidda-gebergte en slechts 2 minuten lopen naar het strand. Het hotel beschikt over een restaurant met zomerterras en biedt gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van een kabeltelevisie en moderne badkamers.

Oset Høyfjellshotell

Oset Høyfjellshotell biedt een fantastisch uitzicht op de Tisleifjord en ligt op ongeveer 1,5 km van het skicentrum Golsfjellet. Het hotel beschikt over een traditioneel Noors restaurant, binnenzwembad, sauna, fitnessruimte, speeltuin en een recreatieruimte met pooltafels en dartborden. De kamers zijn voorzien van televisie, zithoek en een eigen badkamer met douche. Het hotel biedt gratis WiFi.

Quality Hotel Airport Gardermoen 4*

Dit hotel ligt 10 minuten rijden vanaf luchthaven Oslo Gardermoen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en gratis WiFi. De moderne kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders, een bureau en een badkamer met een douche.

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis:

Heen:     Amsterdam-Oslo    13:40 - 15:25 uur
Terug:     Oslo-Amsterdam    11:05 - 13:00 uur


Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:

Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart ! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk: 
* 1e voornaam , dus geen voorletters
* 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
* dames die ‘ echtgenote van’ (vermelding ev.)  in het paspoort hebben dienen alleen  hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 – 10 30 800 

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen ivm foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Vlieg-busreis 8 dagen Noorwegen

80 reizigers bevelen deze reis aan
8,1 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
91 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8
 • Vervoer per touringcar 8,5
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 7,4
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Effeweg.nl 8
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:37:35 | 0,4 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch