telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Noordkaap, Lapland en Lofoten

 • Gegarandeerd vertrek
 • Vlucht Rotterdam - Skellefteå met Transavia
 • Bezoek Noordkaapplateau en Santa Claus Village
 • Vrije tijd in Tromsø
 • Overnachting op Lofoten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Prachtige reis

Met Transavia vliegen we snel en gemakkelijk naar Zweden waar onze eigen touringcar op u wacht. Tijdens deze indrukwekkende vlieg-busreis bezoekt u het uiterste noorden van het vasteland van Europa, de Noordkaap. Geniet van de grote verscheidenheid aan landschappen, zoals enorme Zweedse bossen, de bijzondere natuur op de Lofoten en de grillige Noorse kustlijn. Een droomreis!

Dag 1 Rotterdam - Skellefteå - Rovaniemi

Vanaf Rotterdam Airport vliegt u met Transavia naar luchthaven Skellefteå in Zweden, waar u in de loop van de middag arriveert. Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw chauffeur/reisleider. Met de Effeweg.nl touringcar vervolgen we onze reis door Zweden naar Finland, naar ons eerste overnachtingshotel in Rovaniemi. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 2 Santa Claus Village

Na een goed ontbijt beginnen we onze dag met een bezoek aan Santa Claus Village, het dorp van de kerstman. U heeft de gelegenheid om de winkeltjes te bekijken, een bezoek te brengen aan de werkplaats van de kerstman en per post een kaartje te versturen vanaf de poolcirkel. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar ons hotel in Saariselkä, waar we 1 nacht zullen blijven.

Dag 3 Noordkaapplateau

Vandaag wordt een bijzondere dag. We rijden eerst naar het Inari-meer. Dit meer is voor de Lappen heilig, omdat zij hier de overledenen begraven. Na een korte pauze vervolgen we onze route naar de Fins-Noorse grens en de stad Karasjok, het centrum van de Noorse Lappen. Hierna rijden we naar de Porsangerfjord, die we volgen tot het dorp Olderfjord. We nemen hier de afslag naar de E69 naar Kåfjord en via de Noordkaap-tunnel bereiken we het eiland Magerøya. In Honningsvåg dineren we in ons hotel. Na het diner volgt het laatste traject voor vandaag naar het Noordkaapplateau. De 370 meter hoge klip vormt het einde van het vasteland van Europa en u kunt bij helder weer genieten van de middernachtzon. De Nordkaphallen is in een berg gebouwd en hier wordt een film over Noord-Noorwegen getoond. Natuurlijk ontvangt u een persoonlijk Noordkaap-certificaat op naam, als bewijs dat u op de Noordkaap bent geweest. Aansluitend gaan we terug naar ons hotel voor de overnachting.

Dag 4 Kvaenangenfjord

Vandaag staat er een lange maar mooie dag op het programma. We rijden via het Olderdal en Skaidi naar de schitterende Kvaenangenfjell-bergpas. Eenmaal boven aangekomen, hebben we een adembenemend uitzicht over de Kvaenangenfjord. Ook steken we vandaag 2 keer per ferry over, voordat we aankomen bij ons hotel in de omgeving van Tromsø.

Dag 5 Tromsø en omgeving

‘s Morgens heeft u vrije tijd in Tromsø. U krijgt de mogelijkheid om een stadstour te maken of gezellig te winkelen. Aansluitend vervolgen we onze reis in zuidelijke richting en rijden we via het Bardudal langs Bardufoss naar Narvik aan de Ofotfjord, waar in 1940 zware gevechten tussen de Duitsers en de Geallieerden plaatsvonden. We overnachten in een hotel in Narvik.

Dag 6 Lofoten

We rijden een klein stukje terug naar Bjerkvik en vervolgens via Evenes naar Sortland op de Vesterålen-eilanden. Vervolgens maken we een korte overtocht met de veerboot naar de Lofoten. Eenmaal op de eilandengroep aangekomen, nemen we een mooie kustroute, waar we kunnen genieten van de prachtige natuur die het decor van deze streek bepaalt. Daarna rijden we naar de hoofdstad van de Lofoten, Svolvaer, waar u vrije tijd heeft. Svolvaer is een echte visserstad en bekend als aanlegplaats van de Hurtigruten. Aan het eind van deze dag rijden we naar ons hotel in Leknes.

Dag 7 Per boot naar het vasteland

Na het ontbijt vertrekken we naar Moskenes, waar we inchecken op de veerboot naar het vaste land. We varen via de Noorse Zee naar Bodø, vanwaar we via een mooie route onze reis vervolgen naar het Zweedse Arjeplog. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel voor de laatste overnachting van deze indrukwekkende reis.

Dag 8 Skellefteå - Rotterdam

Helaas is dit alweer de laatste dag van deze rondreis naar de Noordkaap. Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden we naar de luchthaven van Skellefteå. Hier vandaan vliegt u weer terug naar Nederland, waar op Rotterdam Airport deze onvergetelijke reis eindigt.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in goede middenklasse hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Vluchtinformatie

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia. 

Rotterdam - Skelleftea         07.45 - 12:20 uur
Skelleftea - Rotterdam         13.05 - 15:40 uur

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
14:11:55 | 0,26 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch