Vlieg-busreis 8 dagen Montenegro, Albanië en Dubrovnik

vanaf € 699,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vlucht vanaf Rotterdam met Transavia
  • Verblijf in een heerlijk 4* hotel
  • Bezoek Kotor en het Ostrogklooster
  • Ontdek Skhodër in Albanië o.l.v. een gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Montenegro, Albanië en Dubrovnik

Tijdens deze schitterende vlieg-bus excursiereis neemt Effeweg.nl u mee naar de mooiste plekken van de Balkan. We bezoeken verschillende interessante plaatsen, waaronder Kotor. Deze oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit samen met de steile uit de zee oprijzende rotswanden van het Orjen en Lovćen gebergte, maakt het tot één van de meest spectaculaire mediterrane landschappen. U verblijft in het uitstekende Hunguest Hotel Sun Resort in het pittoreske stadje Herceg Novi, dat vroeger bekend stond als de stad Castelnuovo. Vanuit ons hotel gaan we schitterende excursies maken, die u zeker nog lang bij zullen blijven. Boek deze vlieg-busreis vertrouwd bij Effeweg.nl​.

Dag 1: Rotterdam - Dubrovnik

U vliegt van Rotterdam Airport naar Dubrovnik met Transavia. Na aankomst in Dalmatië staat een lokale touringcar u al op te wachten en vervolgen we onze reis naar ons hotel in Herceg Novi, waar we 7 nachten zullen verblijven.

Dag 2: Kotor en Gospa od Škrpjela

Vandaag bezoeken we Kotor, een oude havenstad gelegen aan de baai van Kotor. Deze baai is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Montenegro en wordt soms ook wel de 'zuidelijkste fjord van Europa' genoemd. Kotor is één van de beste behouden middeleeuwse steden aan de Adriatische kust en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De mediterrane haven is omringd door een indrukwekkende stadsmuur, die werd gebouwd door de republiek Venetië. De Venetiaanse invloed is nog steeds prominent aanwezig in de architectuur van Kotor. Bezienswaardigheden zijn de kathedraal van St. Tryphon, gebouwd in 1166, en de stadsmuur met torens. Aansluitend gaan we naar Gospa od Škrpjela, een kunstmatig eiland in de baai van Kotor (bootovertocht niet inbegrepen). Het is één van de twee eilandjes voor de kust van Perast. Het eiland is ontstaan door het tot zinken brengen van oude en soms ingevorderde schepen, vol geladen met rotsen. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar Herceg Novi.

Dag 3: Vrije dag of Dubrovnik

Vandaag kunt u uw dag zelf indelen. Als u het voordeelpakket heeft geboekt, gaat u mee naar Dubrovnik, een zeer populaire toeristische bestemming aan de Adriatische Kust. De oude, door een 1.940 meter lange muur omgeven stad ligt op een schiereiland en is het beste hoog vanaf de stadsmuur te bewonderen. O.l.v. een lokale gids maken we een wandeling langs de mooiste gebouwen van de stad, zoals de Minceta Toren, de Hemelvaartskathedraal en het fort Revelin. Natuurlijk ziet u ook de leuke trappenstraatjes en de Stradun, de brede hoofdstraat met vele winkels.

Dag 4: Njeguši, Cetinje en Budva

's Morgens rijden we naar Njeguši, een klein dorp in het Lovćen gebergte, in het Nationale Park. Het is een dorp waar de oude koninklijke familie van Montenegro, de familie Petrović, haar oorsprong vindt. Het lijkt een dorpje zoals vele in Montenegro, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Aansluitend rijden we naar Cetinje, een historische hoofdstad van Montenegro, gelegen in de bergen aan de voet van de Lovćen, de berg die voor veel Montenegrijnen heilig is. We zullen onder andere het klooster, de Vlaska-kerk en het Royal Theater Dom Zetski zien. Aansluitend vervolgen we onze route naar Budva. Deze stad is het toeristische centrum voor Montenegro en is bekend om zijn zandstranden, divers nachtleven en een prachtige mediteraanse, veelal Venetiaanse, architectuur. Budva is 2.500 jaar oud, dat maakt de stad een van de oudste steden aan de Adriatische kust. De oude stad telt drie hoofdkerken: St. Ivan, St. Mary's in Punta en de kerk van de Heilige Drie-eenheid. Na ons bezoek aan Budva keren we weer terug naar Herceg Novi.

Dag 5: Stari Bar en Skhodër (Albanië)

Na het ontbijt gaan we naar Bar, een belangrijke havenstad aan de Adriatische Zee. Bar is een redelijk moderne stad, met er omheen veel groene gebieden. Het oude gedeelte van de stad, Stari Bar, ligt meer landinwaarts. In de oude stad van Bar zijn de resten van een 15e-eeuws fort, het kasteel van koning Nikola, en een 2.000 jaar oude olijfboom te vinden. Zij vertegenwoordigen de historische en culturele monumenten van deze stad. In het hoogseizoen worden in Bar veel festivals en culturele evenementen georganiseerd. 's Middags rijden we naar Skhodër in Albanië, waar we o.l.v. een lokale gids de stad zullen bezichtigen. De stad ligt aan het Meer van Shkodër, dat deels ook in Montenegro ligt. Tijdens de Balkanoorlogen werd Shkodër door Montenegro veroverd, maar later werd het onderdeel van Albanië. In deze periode (voorjaar 1914) waren er vanuit Shkodër Nederlandse militairen actief, die als de eerste Nederlandse vredesmissie kan worden beschouwd. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

Dag 6: Vrije dag of Čilipi en Cavtat

U kunt nogmaals genieten van een vrije dag. Met de gasten met het voordeelpakket gaan we op excursie naar Čilipi. Het dorp staat bekend om zijn zorgvuldig bewaard gebleven volksgebruiken, rijke volkskostuums en beroemd borduurwerk. Op de Sunday Fair kunt u originele souvenirs kopen, zoals borduurwerk van zijde. Ook kunt u de heilige mis bij de St. Nikolaaskerk bijwonen en de dorpelingen zien in hun traditionele volkskostuums. Na de mis zal er een folklore dansvoorstelling zijn voor de kerk, welke wordt uitgevoerd door inwoners van Čilipi. Vervolgens rijden we naar de stad Cavtat. Dit is de zuidelijkst gelegen stad van Kroatië en behoort tot de oudste steden aan de Dalmatische kust. Het was ooit een belangrijke Romeinse kolonie die in de 7e-eeuw door de invallen van de Avaren en Slavische volkeren verwoest werd. In de 15e-eeuw is Cavtat herbouwd, waarbij kosten noch moeite gespaard werden om de stad in haar oude glorie te herstellen. Er zijn prachtige patriciërshuizen, pittoreske kerken en met overvloed versierde buitenverblijven gebouwd. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7: Ostrogklooster en Podgorica

Vandaag gaan we eerst naar een bijzonder klooster, het Ostrogklooster, dat grotendeels in een berg is gebouwd. Het is een pelgrimsoord voor orthodoxe en katholieke Christenen vanwege het graf van de Heilige Vasilije Ostroški. Vervolgens rijden we door naar Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Het is een relatief nieuwe stad met veel moderne gebouwen, maar ook met veel stadsparken en groen. Bezienswaardig zijn onder andere de klokkentoren Sahat Kula, de Servisch-Orthodoxe kerk Hristovog Vaskrsenja en de Millenium brug. Na deze dagexcursie keren we terug voor onze laatste overnachting in Herceg Novi.

Dag 8: Herceg Novi - Dubrovnik - Rotterdam

Deze ochtend kunt u rustig opstarten en genieten van het ontbijt. De rest van de dag kunt u zelf indelen. In de loop van de dag nemen we afscheid van Montenegro. We rijden naar de luchthaven van Dubrovnik voor de terugvlucht naar Rotterdam Airport, waar deze prachtige reis eindigt.

Landkaart: Montenegro, Albanië en Dubrovnik

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hunguest Hotel Sun Resort 4*

Het Hunguest Hotel Sun Resort ligt in een klein park aan de strandboulevard van Herceg Novi. Het beschikt over een receptie, meerdere restaurants, een bar, lift, wellnessruimte,verwarmd zwembad en eigen betonnen strand. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie, telefoon en airconditioning. Een deel van de kamers heeft balkon. Wifi is gratis beschikbaar in openbare ruimtes.

Vluchtinformatie

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia. 

Rotterdam - Dubrovnik     17.20 - 19.30 uur
Dubrovnik - Rotterdam     20.15 - 22.40 uur

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Cabinebagage
Het bagagebeleid in de cabine voor Transavia is gewijzigd en van toepassing op al onze reizen met Transavia vanaf vertrekdatum 1-11-2024. Het meenemen van handbagage (voorheen accessoire) blijft gratis. Dit betekent dat een kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) altijd mee mag in de cabine, mits deze past onder de stoel voor u.  Een trolley of elk ander item, valt niet onder de nieuwe voorwaarden van de gratis handbagage.

Wilt u wel uw een trolley of groter item meenemen in de cabine in de bagagebakken boven uw hoofd, dan kunt u deze tegen betaling bijboeken wanneer u online gaat inchecken via de website van Transavia. Er is plek voor 70 stuks cabinebagage in de cabine, reservering is afhankelijk van beschikbaarheid.

Ruimbagage
Ruimbagage (max 20 kg) kunt u bij ons boeken tijdens het boekingsproces.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

  • 1e voornaam, dus geen voorletters
  • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
  • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Montenegro en Albanië

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Albanië.

Valuta:
In Montenegro wordt met de Euro betaald, in Albanië met de Albanese lek en in Kroatië met de Euro (€)

Elektriciteit:
In Montenegro, Albanië en Kroatië worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Montenegro en Albanië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Montenegro, Albanië en Kroatië.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken in Montenegro vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- en darmklachten veroorzaken. In Albanië en Kroatië is het drinkwater veilig maar kan door het lichte chloorgehalte toch maag- en darmklachten veroorzaken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
Servisch is de officiële taal in Montenegro. Montenegrijns is de meest gesproken taal in Montenegro. In Albanië wordt Albanees gesproken en in Kroatië spreekt men Kroatisch.

Prijsniveau:
In Montenegro en Albanië liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland. 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:00:26 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch