Vlieg-busreis 8 dagen Madeira

vanaf € 799,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Verblijf in 4* Suite Hotel Jardins d’Ajuda
 • Nederlandssprekende reisleider
 • Funchal stad en botanische tuinen
 • West Madeira met Cabo Girao, de hoogste klif van Europa
 • Middagtocht Barcelos hoogvlakte met Eira do Serrado en Nonnenvallei
 • Optioneel: Oost Eiland Tour met typisch Madeiraanse huisjes inclusief lunch
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Prachtige reis

Deze mooie winterzonreis naar het ‘bloemeneiland’ Madeira biedt u een perfecte combinatie van rust en een interessant excursieprogramma. Zo nemen we u mee langs hoogtepunten als de botanische tuinen van Funchal, de ruige lavarotskusten en spectaculair gelegen bergdorpjes zoals Eira do Serrado. Daarnaast kunt u deelnemen aan verschillende interessante optionele excursies. U kunt bijvoorbeeld mee met de middagtocht naar de Palheiro Gardens met aansluitend een unieke Levada wandeling. U kunt ook mee met de prachtige Oost-eiland tour waarbij we de Pico de Ariero, de forellenkwekerij en het UNESCO biosfeerreservaat Santana zien. U komt hierbij in het traditionele Madeira met de typische huisjes en dorpjes met oude ambachten. Laat u betoveren door de groene natuurlijke pracht en praal van Madeira!

Dag 1: Amsterdam - Funchal

Vanaf Amsterdam vliegt u comfortabel met Transavia naar Funchal op het Portugese eiland Madeira. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze gids, waarna we via een mooie panoramische route naar Hotel Muthu Raga in Funchal (of gelijkwaardig) gaan. Hier verblijft u de komende zeven nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Botanische tuinen en Funchal

's Ochtends kunt u mee naar de prachtige botanische tuinen van Funchal, met een zeer divers scala aan bloemen en planten uit onder andere Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten. Vanaf de tuinen heeft u een prachtig uitzicht over Funchal. Vervolgens maken we kennis met de hoofdstad Funchal. De stadswandeling door het oude centrum leidt ons o.a. langs de 16e eeuwse kathedraal en de kuiperijen, wijnkelder en proeflokalen van het Adegas de São Francisco wijnhuis. We bezoeken de Mercado dos Lavradores, oftewel de overdekte markt, waar u kennis maakt met verschillende lokale producten die Madeira rijk is zoals bloemen, lokaal handwerk en vis. Vervolgens kunt u een borduurwerkatelier bezoeken, waar u alle etappes van de fabricage van het exclusieve handwerk te zien krijgt. De middag kunt u op eigen gelegenheid invullen.

Dag 3: West-Madeira

Vandaag maken we een schitterende tocht naar het westen van Madeira. U kunt genieten van de prachtige landschappen en uitzichten waar Madeira zo beroemd om is. Via het vissersplaatsje Câmara de Lobos rijden we naar Cabo Girao, de hoogste zeeklif van Europa met een fantastisch uitzicht. Aansluitend rijden we langs de zuidkust en via Ribeira Brava het binnenland in naar São Vicente. Deze route gaat over de bergpas van Encumeada, een spectaculaire weg met watervallen, tunnels en adembenemende uitzichten. Na de lunch (inclusief) volgen we een mooie route naar het in het noordwesten gelegen plaatsje Porto Moniz. Dit schilderachtige plaatsje staat vooral bekend om haar ruige kust van lavarotsen en natuurlijk gevormde zwembaden. Vanaf Porto Moniz gaan we via Paul da Serra, de hoogvlakte die op ca. 1.500 m boven de zeespiegel ligt, terug naar ons hotel in Funchal.

Dag 4: Vrije dag of Palheiro Gardens en Levada wandeling

In de middag organiseren wij de optionele excursie naar de tuinen van Quinta do Palheiro Ferreiro  (bij te boeken optie). Deze fraaie, door de familie Blandy in de 18e eeuw aangelegde tuinen, zijn een lust voor het oog. Voor dit kleine paradijsje werden planten van over de hele wereld aangevoerd. We bezoeken ook een van Madeira’s Levadas, waarvan er meer dan 2.000 kilometer zijn aangelegd. Deze kleine irrigatiekanaaltjes voeren het water uit het noorden van het eiland over en (soms ook letterlijk) door de bergen naar het droge zuiden om daar de akkers te bevloeien. Omdat deze vorm van irrigatie enorm belangrijk is voor landbouw en watervoorziening, werden langs de Levadas ook paden aangelegd. We maken een mooie Levada wandeling (ongeveer een uur) met onderweg een stop bij het Jasmin Tea House.

Dag 5: Pico dos Barcelos, Nonnenvallei en Monte

Na een heerlijke vrije ochtend gaan we ’s middags naar de Barcelos hoogvlakte, waar we genieten van de prachtige vergezichten vanaf de Pico dos Barcelos. Daarna rijden we verder naar één van de mooiste plaatsjes van Madeira; het op 1.095 meter hoogte gelegen Eira do Serrado. Vanaf dit dorpje heeft u een fraai uitzicht op de Nonnenvallei. In de 16e eeuw zijn hier vele nonnen uit het klooster in Funchal ondergedoken tijdens hun vlucht voor de vele piraten die Madeira aandeden. Vervolgens rijden we verder naar Monte. Hier kunt u een spectaculaire afdaling van ruim 2 kilometer maken met de beroemde toboggan (niet inbegrepen) naar Livramento. De toboggan is een rieten slee, waarmee vroeger de marktwaar naar beneden werd gebracht.

Dag 6: Vrije dag of Oost-eiland tour

U kunt genieten van een heerlijke vrije dag of samen met ons het oosten van Madeira ontdekken (zie bij te boeken opties). We maken een dagtocht door de groene bosrijke omgeving van Oost-Madeira. Onderweg naar Santana passeren we het op de bergkam Monte gelegen plaatsje Terreiro da Luta. Het 5 meter hoge Nossa Senhora da Paz-monument werd in de twintiger jaren, na de Eerste Wereldoorlog, opgericht. Priester Jardim beloofde tijdens een mis in 1917 een monument op te richten als de oorlog door tussenkomst van Onze Lieve Vrouwe zou eindigen. U kunt genieten van adembenemende uitzichten bij de Pico de Ariero en na een stop bij een forellenkwekerij in het dorpje Ribeiro Frio bereiken we het door UNESCO verkozen bio­sfeerreservaat Santana. In dit plaatsje zien we de Casas de Colmo; de typische Madeireense huisjes met de rieten daken. Bijzonder is dat men hier nog zoveel mogelijk traditioneel leeft en veelal ambachtelijk produceert. Via de Portela Pass rijden we naar de Machico Valley om vervolgens tegen het einde van de dag terug te keren naar Funchal. De lunch is bij deze dagtocht inbegrepen.

Dag 7: Vrije dag

De laatste dag om van Madeira te genieten kunt u naar eigen inzicht indelen. Maakt u nog een mooie wandeling, bezoekt u een lokale markt of rust u heerlijk uit bij het zwembad van het hotel? Aan u de keuze. U kunt tevens (indien de weersomstandigheden het toelaten) een mooie boottocht boeken. Deze boottocht voert u langs de kust van Madeira, waarbij u kans heeft om dolfijnen en walvissen te spotten.

Dag 8: Funchal - Amsterdam

De laatste dag van deze reis al weer. We rijden naar de luchthaven van Funchal voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis naar Madeira eindigt.

Landkaart: Madeira

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

4* Suite Hotel Jardins d’Ajuda, Funchal

Het 4* Suite Hotel Jardins d’ Ajuda is ideaal gelegen op slechts 500 meter van de kust en tegenover het winkelcentrum Forum Madeira. In de directe omgeving zijn vele restaurants en winkeltjes. Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, lift, wellness met sauna en fitness en een binnen en buiten zwembad. De kamers beschikken over televisie, haardroger, kluisje, telefoon, airconditioning, balkon en hebben een prachtig uitzicht over de zee, tuinen van het hotel of de bergen.  Alle kamers zijn voorzien van badkamer met bad of douche en toilet.

Vluchtinformatie

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:47:37 | 0,05 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch