telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen IJsland, land van vuur en ijs

 • Gegarandeerd vertrek
 • Nederlandssprekende reisleider
 • Vlucht Amsterdam - Reykjavik v.v. met Transavia
 • Bezoek de 'Gouden Cirkel', de bekendste natuurfenomenen van IJsland
 • Indrukwekkende lavaformaties, geisers en watervallen
 • Optioneel: unieke walvissafari en Blue Lagoon
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Prachtige reis

IJsland spreekt bij velen tot de verbeelding. Het fascinerende landschap, de natuurfenomenen en het avontuur maken van IJsland een unieke bestemming. We nemen u mee door het veelzijdige landschap van de ‘Gouden Cirkel’ met het Nationaal Park, de geisers en de talrijke watervallen in het Noorden. We rijden door de tuin van het Zuiden met de beroemde vulkaan Eyjafjallajökull, de gletsjer Mýrdalsjökull en de enorme waterval Skogafoss. Zoek het avontuur op tijdens de geweldige walvissafari en neem een duik in de beroemde Blue Lagoon. Stond deze bestemming ook al lang op uw verlanglijstje? Effeweg.nl biedt u nu de mogelijkheid om comfortabel en gemakkelijk met een Nederlandse reisleider kennis te maken met dit unieke land van vuur en ijs!

Dag 1 Amsterdam - Reykjavik

Vanuit Amsterdam vliegt u met Transavia comfortabel naar Reykjavik. Bij aankomst wordt u welkom geheten door de Nederlandssprekende gids en wordt u naar uw hotel in Reykjavik gebracht, waar u de komende vier nachten zult verblijven.

Dag 2 ‘Gouden Cirkel’, geisers en watervallen

De ‘Gouden Cirkel’, een verzamelnaam voor de bekendste natuurfenomenen van IJsland. Allereerst bezoeken we het Þingvellir Nationaal Park. In dit gebied is de Mid-Atlantische Rug, de breuklijn tussen de continentale aardplaten van Europa en Amerika, goed zichtbaar. Vervolgens bezoeken we de Geysir, een gebied met een aantal heetwaterbronnen. Door de aardwarmte, die zich in IJsland dicht onder de oppervlakte bevindt, verwarmt het water zich tot ruim 100 graden. De ontstane damp in de aarde zoekt zich een uitweg, wat leidt tot regelmatige uitbarstingen. De bekendste geiser, de Strokkur,  heeft elke 4 tot 8 minuten wel een uitbarsting en spuit het warme water tot tientallen meters hoog! Tot slot bezoeken we de Gullfoss, één van de mooiste watervallen van IJsland. Het water valt met een enorm geraas in twee trappen 32 meter diep de kloof in.

Dag 3 Zuidkust: Skogafoss en Zwarte strand

Vandaag rijden we, met diverse stops onderweg, naar het zuiden van IJsland. We rijden door ‘de tuin van IJsland’. De vele bronnen maken het gebied zeer vruchtbaar. Vooral rondom Hvergarði ziet u veel tuinbouw, afgewisseld door stoompluimen en gletsjerrivieren.  We zien de waterval Seljalandsfoss en passeren de gletsjer en vulkaan Eyjafjallajökull,  de ‘veroorzaker’ van de beroemde aswolk die in het voorjaar van 2010 in heel Europa voor problemen zorgde in de luchtvaart. Niet ver hier vandaan vinden we de grotere gletsjer Mýrdalsjökull en de beroemde 60 meter hoge waterval Skogafoss. Het strand bij het stadje Vik biedt een haast onwerkelijke aanblik: het zwarte vulkanisch gesteente zorgt voor een geheel zwart strand. Daarnaast zijn de basalt-rotspartijen rondom de stranden minstens zo indrukwekkend! Dit heeft niet alleen op mensen aantrekkingskracht: Ook de papegaaiduiker verblijft hier graag. Met name op de 120 meter hoge rots Kaap Dyrholaey kunt u deze unieke vogels spotten (in juni is de rots gesloten vanwege het broedseizoen).

Dag 4 Vrije dag Reykjavik of dagtocht Reykjanes en Blue Lagoon

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Reykjavik verkennen of een reservering maken voor de dagtocht Reykjanes en Blue Lagoon. Tijdens deze dagtocht maken we een prachtige tocht over het schiereiland Reykjanes. We passeren het meer Kleifarvatn en rijden naar het meest actieve bronnengebied van IJsland: Krisuvik. Wandel over het pad tussen de sissende, stomende bronnen en modderpoelen. Vanaf het hoogste punt heeft u een schitterend uitzicht over de bronnen en de oceaan. Via de kustroute, met steile kliffen, bereiken we in de middag één van de meest bekende attracties van IJsland: de Blue Lagoon, gelegen in een sprookjesachtige omgeving. Het felblauwe water in dit meer is geothermisch (vanuit de aarde) verwarmd en rijk aan mineralen, waardoor het een heilzame werking heeft. Neemt u een bad in de Blue Lagoon; een unieke belevenis!
 
De dagtocht Reykjanes en Blue Lagoon (incl. entree Blue Lagoon, handdoek gebruik en 1 drankje naar keuze) dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5 Kolugljufur en Glaumbær

We laten Reykjavik achter ons en rijden naar het noorden van IJsland, naar de stad Akureyri. Onderweg zullen we enkele stops maken, waaronder bij de Kolugljufur-kloof. De rivier de Víðidalsá heeft een schitterende kilometerlange kloof uitgesleten, die 40 tot 50 meter diep is. De rivier is vooral bekend als beste plek waar op zalm gevist kan worden. Even verderop maken we een stop in Glaumbær. Hier kunt u een boerderij uit de 18e eeuw bezoeken, die tegenwoordig is ingericht als museum. Deze boerderij met turfdak, geldt als één van de best bewaarde bouwwerken in typisch Noord-Atlantische stijl. In het museum krijgt u een goed beeld van het leven op deze boerderij. We verblijven de komende drie nachten in Akureyri.

Dag 6 Myvatn: Namaskarð, Skutustaðir en Dimmu Borgir

Via de spectaculaire Guðafoss, één van de grootste watervallen van IJsland, rijden we naar Myvatn. Dit meer is gelegen nabij de breuklijn van twee continentale aardplaten, waardoor dit gebied zeer vulkanisch is. U ziet de pseudo-kraters,  zogenaamde ‘schijnvulkanen’ van Skutustaðir en de indrukwekkende lavaformaties van Dimmuborgir, wat ‘donker kasteel’ betekend. De grillige, zwarte rotsformaties bieden een aanblik van een oud vervallen kasteel. De Namaskarð-pas is een bijzonder vulkanisch actief gebied, met vele stomende warmwaterbronnen en borrelende modderpoelen. Door de hoge vulkanische activiteit heeft de aarde alle mogelijke tinten rood, geel en bruin. Een lust voor het oog

Dag 7 Akureyri en Walvissafari

Akureyri wordt ook wel de hoofdstad van Noord-IJsland genoemd en is te vinden in het Eyjafjörður fjord, dat met 60 km het langste fjord is van IJsland. Akureyri heeft een aantal leuke bezienswaardigheden die u niet wilt missen. Zo is het 365 dagen kerst in het Santa House, de kerk Akureyrarkirkja lijkt net uit Lord of the Rings te komen en de Botanische Tuinen zijn prachtig in de zomer. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Akureyri, of u kunt een reservering maken voor een geweldige walvissafari van maar liefst 3 uur. Rond IJsland komen verschillende soorten walvissen voor. De meest voorkomende zijn de bultrug, blauwe vinvis, potvis, orca, witsnuitdolfijn en de bruinvis. Hoewel walvissen het hele jaar door in de zeeën rond IJsland zwemmen, heeft u de grootste spotkans tussen mei en oktober. Garantie kunnen we helaas niet bieden. Sommige hebben het geluk dat ze er tijdens een tour vijf zien, anderen zien geen enkele walvis. Maar ook dan is de safari zeker de moeite waard. Naast walvissen zijn o.a. ook de zeehond en papegaaiduiker te spotten. Deze geweldige ervaring en unieke kans om een walvis te spotten, wilt u vast niet missen. Trekt u warme kleding aan, op het water kan het zeker fris zijn!
 
De excursie Walvissafari dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 8 Borgarfjorður en Terugreis

Helaas, onze laatste dag in het fascinerende IJsland. We verlaten Akureyri en rijden terug naar Reykjavik. We nemen onderweg op passende wijze afscheid van IJsland: In de omgeving Borgarfjorður ziet u de watervallen Hraunfossar en Barnafoss en de krachtige bronnen van Deildartuhver. Aan het begin van de avond is het IJslands avontuur echt voorbij en zult u terugvliegen naar Amsterdam.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Voor de reizen in juli en augustus wordt hetzelfde programma aangeboden, echter in een andere volgorde:

 • Dag 1    Heenreis, Borgarfjorður en aankomst Akureyri
 • Dag 2    Myvatn: Namaskarð, Skutustaðir en Dimmu Borgir
 • Dag 3    Akureyri en Walvissafari
 • Dag 4    Glaumbær en Kolugljufur
 • Dag 5    ‘Gouden Cirkel’, geisers en watervallen
 • Dag 6    Zuidkust: Skogafoss en Zwarte strand
 • Dag 7    Reykjanes en Blue Lagoon
 • Dag 8    Terugreis

Hotel KEA, Hotel Norðuland, Svenbjarnargeroi of gelijkwaardig 3*/4* hotel in regio Akureyri

U verblijft in hotel Kea of een ander gelijkwaardig 3*/4* hotel in de regio Akureyri (bijvoorbeeld Hotel Norðuland, Svenbjarnargeroi). 

Hotel Kea ligt op een centrale locatie aan de verkeersvrije straat van Akureyri, bij de fjord Eyjafjörður. Het hotel biedt kamers met koffie- en theefaciliteiten, tv, minibar, bureau, badkamer met toilet, douche of bad en föhn. Gratis wifi in het hotel. Het hotel heeft een bar en restaurant.

Island Spa & Wellness Hotel Reykjavik 4*

Het hotel in Reykjavik is ideaal gelegen. Op slechts 600 meter van de hoofdstraat Laugavegur, het winkelcentrum Kringlan (1,3 km) en het Hlemmur-plein (1,7 km). Het recreatiegebied Laugardalur Park is te voet in 10 minuten te bereiken. De kamers zijn voorzien van tv, telefoon, kluisje, koffie- en theezetfaciliteiten, minibar, badkamer met toilet, douche of bad en föhn. Gratis wifi in het hotel. Het hotel heeft een bar en restaurant.
 

Vluchtinformatie

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vertrek 26 augustus
Amsterdam - Reykjavik       06.55 - 08.05 uur
Reykjavik -  Amsterdam      19.50 - 01.00 uur

Vertrek 2 september
Amsterdam - Reykjavik       17.50 - 19.00 uur
Reykjavik -  Amsterdam      19.50 - 01.00 uur 

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
14:19:13 | 0,41 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch