telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Highlights van Toscane en Elba

 • Gegarandeerd vertrek
 • Vlucht met Transavia vanaf Amsterdam
 • Verblijf in Grand hotel du Park et Regina 4* in Montecatini Terme
 • Optioneel: Dagtocht Elba
 • Kunststad Florence o.l.v. een gids
 • Siena, San Gimignano, Pisa en Lucca
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Highlights van Toscane en Elba

Tijdens deze prachtige nieuwe vlieg-busreis laten we u kennismaken met het wereldberoemde Toscane. De streek is bekend om zijn kunstgeschiedenis en het prachtige landschap met glooiende heuvels, rijen cipressen, wijn- en olijfgaarden, schitterende middeleeuwse steden en de mediterranse zon. Deze ontdekkingstocht begint in Pisa, met de beroemde scheve toren, gevolgd door Lucca en Florence, de kunststad, die zijn roem dankt aan de familie Dei Medici. Ook het prachtige Siena, Carrara en Pistoia komen aan bod in deze reis. U heeft de mogelijkheid om mee te gaan naar het paradijselijke eiland Elba, dat natuurlijk niet mag ontbreken op een reis naar de Toscane. We verblijven in Montecatini Terme, één van de meest sjieke kuuroorden van Toscane. Een zeer elegante plaats met schitterend geometrisch aangelegde tuinen en parken en met een mild klimaat. Vlieg comfortabel naar Italië, waar deze onvergetelijke reis door het prachtige Toscane met een eigen Effeweg.nl chauffeur en touringcar wordt uitgevoerd. Wel zo vertrouwd!

Dag 1 Amsterdam - Pisa

Vanaf Amsterdam-Schiphol vliegt u comfortabel met Transavia naar luchthaven Pisa in Italië. Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw Effeweg.nl chauffeur/reisleider. We vervolgen onze reis naar ons hotel in Montecatini Terme, waar we de komende 7 nachten verblijven. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

Dag 2 Pisa en Lucca

Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar meer is te zien dan alleen de beroemde scheve toren. Vlakbij het Veld der Wonderen stapt u uit de touringcar om de verschillende monumenten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carrara-marmer; een oogverblindend schouwspel. Na dit bezoek vertrekken we naar het mooie stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die is gesticht in het jaar 180 v.Chr. Een wandeling over de 17e eeuwse stadswallen, die Lucca al eeuwenlang omringen, en het authentieke middeleeuws centrum zijn een bezoek zeker waard

Dag 3 Florence

We maken vandaag uitgebreid kennis met de kunststad Florence o.l.v. een Nederlands sprekende gids. Allereerst rijden we naar het strategische punt Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Aansluitend wandelt u mee door het historische centrum, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bewonderen zoals de Dom met de enorme koepel, het Baptisterium met z’n schitterende mozaïken, Piazza della Signoria en Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. ‘s Middags heeft u gelegenheid om Florence op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Dag 4 Siena en San Gimignano

Na het ontbijt rijden we naar Siena, gelegen op drie heuvels. Siena was in de Middeleeuwen de grote tegenhanger van de stad Florence. Het is een schitterende stad met een veel intiemere uitstraling dan Florence. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan het plein ligt de fontein Fonte Gaia, gedecoreerd met schitterende reliëfs. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. U krijgt voldoende tijd om Siena zelf te verkennen. Aansluitend gaan we naar San Gimignano, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Dit schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door veertien vierkante woontorens die boven de stad uittorenen. Veel bezienswaardigheden liggen vlakbij of aan het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico kan men talloze fresco’s zien die de geschiedenis van de stad uitbeelden.

Dag 5 Carrara

's Morgens kunt u in Montecatini een kerkdienst bijwonen. 's Middags gaan we naar de wereld van het marmer. We rijden naar de plaats Carrara, wereldberoemd om haar (nog in gebruik zijnde) marmergroeves. Het Carrara-marmer is één van de mooiste en beste marmersoorten van de wereld. In veel van de Italiaanse monumenten is dit marmer dan ook verwerkt. In Carrara worden ook bijzondere souvenirs van marmer te koop aangeboden. Misschien een leuke herinnering voor u aan deze reis?

Dag 6 Vrije dag of dagtocht Elba

Vandaag heeft u een vrije dag in Montecatini Terme of als u het voordeelpakket heeft geboekt, staat het eiland Elba op het programma, waar Napoleon in 1814-1815 in ballingschap woonde. Elba is een paradijselijk eiland met een weelderige plantengroei van palmen, eucalyptussen, ceders, magnolia’s, druivenranken en olijfbomen. Ook worden er op Elba edelstenen en mineralen gevonden. Een lokale gids begeleidt ons tijdens deze dagtocht, zodat u alles over dit eiland te weten komt. 

Dag 7 Pistoia en Vinci

Vandaag gaan we naar Pistoia en Vinci. 's Morgens rijden we naar Pistoia en zien we de prachtige kerken van deze stad, zoals San Domenico, San Francesco en San Giovanni Fuorcivitas. U heeft de mogelijkheid het indrukwekkende Piazza del Duomo te bezoeken, het centrale punt van Pistoia. 's Middags rijden we door naar het vestingstadje Vinci, dat aan de voet van de Montalbano ligt en omringd wordt door een groen heuvellandschap. Op 15 april 1452 werd Leonardo da Vinci hier geboren. In de omgeving van Vinci kunt u een wijnproeverij bezoeken.

Dag 8 Pisa - Amsterdam

In de loop van de morgen rijden we naar de luchthaven van Pisa, waar we inchecken voor de vlucht naar Amsterdam-Schiphol. Hier eindigt deze prachtige reis naar Toscane weer.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Grand Hotel du Park et Regina 4*

Het hotel is rustig gelegen op loopafstand van het centrum van Montecatini Terme. Het beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar met terras en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, telefoon en televisie. Wifi is gratis in het hotel.

Vluchtinformatie

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia. 

Vertrek 8 juli t/m 19 augustus

Amsterdam - Pisa           15.40 - 17.35 uur
Pisa - Amsterdam           18.20 - 20.25 uur 

Vertrek 26 augustus
Amsterdam - Pisa           15.40 - 17.35 uur
Pisa - Amsterdam           08.55 - 11.00 uur 

Vertrek 2 september t/m 23 september
Amsterdam - Pisa           06.15 - 08.10 uur
Pisa - Amsterdam           08.55 - 11.00 uur 

Vertrek 30 september
Amsterdam - Pisa           06.15 - 08.10 uur
Pisa - Amsterdam           15.40 - 17.45 uur

Vertrek 7 en 14 oktober
Amsterdam - Pisa           13.00 - 14.55 uur
Pisa - Amsterdam           15.40 - 17.45 uur

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:24:18 | 0,34 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch