telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 8 dagen Fins Lapland

 • Gegarandeerd vertrek
 • Effeweg.nl touringcar en chauffeur/reisleider
 • Vlucht Amsterdam - Helsinki met Transavia
 • Incl. 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage
 • 3* en 4* hotels met ontbijt en diner
 • Incl. excursies rendierfarm met sleetocht en wandeling met sneeuwschoenen
 • Excursies sneeuwscooter, huskysafari, Lainio Snowvillage voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Ontdek het Finse Lapland

Vlieg mee met Effeweg.nl naar Fins Lapland. We nemen u mee naar hoogtepunten als Santa Village, we passeren de poolcirkel bij Rovaniemi en gaan op jacht naar het Noorderlicht. U kunt een boeiende sneeuwscooter safari maken. Nog niet genoeg van het Finse Lapland? Ga dan mee op zoektocht naar het Noorderlicht! Tijdens de avonduren 20-25 km op een sneeuwscooter door de Lapse bossen. Wie weet ziet u het natuurfenomeen het Noorderlicht. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u zeker genieten van de verhalen rondom het haardvuur. Uiteraard kunt u ook een excursie huskysafari bijboeken waarbij u zelf de slee kunt besturen. Uniek aan deze reis: Effeweg.nl zorgt dat u ter plaatse wordt ontvangen door uw Nederlandse chauffeur en reisleider. Tijdens de excursiedagen kunt u gebruikmaken van alle comfort van onze eigen Nederlandse touringcar, die we speciaal voor deze reis in Finland stationeren. Wel zo veilig, vertrouwd en comfortabel.​

Dag 1 Amsterdam - Helsinki

Vanaf de luchthaven in Amsterdam, vliegt u met Transavia naar Helsinki in Finland. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten door de reisleider van Effeweg.nl. Onze eigen Effeweg.nl touringcar staat gereed om u naar het hotel aan de rand van Helsinki te brengen voor de overnachting.

Dag 2 Helsinki stadstour en Oulu, Finland

In de ochtend maken we kennis met de Finse hoofdstad Helsinki. Tijdens de stadstour o.l.v. een gids rijden we door het centrum, de ambassadewijk en zien we de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Russische Uspenski kathedraal, het Sibelius-monument en het Senaatsplein met de Tuomiokirkko. Aan het begin van de middag rijden we noordwaarts door het prachtige winterse landschap. Onderweg maken we een tussenstop bij een gezellig Fins restaurant waar het diner voor u klaarstaat, om vervolgens in de avond in Oulu te arriveren.

Dag 3 Kemi, poolcirkel en Lapland

Na een goed ontbijt vervolgen we onze reis verder richting het Noorden en maken een stop bij de havenplaats Kemi, aan de bevroren Botnische Golf. Kemi is vooral bekend om de haven met de indrukwekkende Finse ijsbreker Sampo. Na deze stop passeren we de poolcirkel en rijden we door een sprookjesachtig winter-wonderland naar ons hotel in Lapland.

Dag 4 Winterse wandeling sneeuwschoenen en Sneeuwscooter-safari

Met een gids maakt u vandaag een prachtige wandeling van ca. 3 km door het nationaal Park Ylläs-Pallas. Met de sneeuwschoenen wandelt u gemakkelijk door de diepe sneeuw door de ongerepte natuur en wordt u getrakteerd op schitterende vergezichten. Halverwege de tocht wordt een stop ingelast om even op te warmen in een traditionele Kota met een warm drankje en een lekkernij. Duur: ± 2,5 uur. 

Een unieke ervaring is de sneeuwscooter-safari. Geschikt voor iedere reiziger, ook als u voor het eerst een sneeuwscooter bestuurt. Een fantastische rit door de binnenlanden van Lapland. Op de helft van de route wordt een stop ingelast om even op te warmen in een traditionele Kota met een warm drankje en typisch Fins suikerbrood. De tour is bijzonder geschikt voor mensen die voor het eerst een sneeuwscooter berijden. Duur: ± 2 uur.

De wandeling met sneeuwschoenen is bij uw reissom inbegrepen. De sneeuwscootersafari is voordelig te reserveren bij boeking. Indien u een sneeuwscooter wilt besturen, dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, tevens moet u deze kunnen tonen ter plekke. 

Dag 5 Huskysafari en sneeuwscootertocht ‘Op jacht naar het Noorderlicht’

Naast de rendieren moet u bij Lapland vast ook aan de husky honden denken, de prachtige, energieke honden met een onvoorstelbaar uithoudingsvermogen. U kunt vandaag een indrukwekkende huskysafari maken. U wordt naar de husky boerderij gebracht, waar de gids u kennis laat maken met al zijn husky honden. Dan start de 9 km lange sledetocht, waarbij u zelf de slee kunt besturen. Bij terugkomst drinken we een kop koffie en kan de gids u meer vertellen over het leven van de husky en de fokker. Duur: ± 2,5 uur.

Nog niet genoeg van het Finse Lapland? Ga dan vanavond mee op zoektocht naar het Noorderlicht! Tijdens de avonduren rijdt u 20-25 km op een sneeuwscooter door de Lapse bossen naar de top van een heuvel. Wie weet ziet u het natuurfenomeen het Noorderlicht.

De huskysafari en de sneeuwscootertocht Noorderlicht zijn voordelig te reserveren bij boeking. Indien u een sneeuwscooter wilt besturen, dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, tevens moet u deze kunnen tonen ter plekke. 

Dag 6 Rendiersafari en Lainio Snowvillage

Vandaag gaan we op pad voor een geweldige rendiersafari. U wordt naar de Rendierfarm gebracht, waar de traditionele rendierhoeder u welkom heet. Nadat alle rendieren zijn opgetuigd, stapt u in de slee onder een heerlijke warme rendiervacht. U maakt een 4 km lange tocht door het prachtige winterse landschap met sneeuwbedekte naaldbomen. Bij terugkomst worden de rendieren gevoerd. U wordt in een typisch Lapse tipi getrakteerd op warme koffie, eigen gemaakt sap, koekjes en de verhalen van de rendierhoeder. Uiteraard rondom een heerlijk warm vuurtje. Duur: ± 3 uur.

U kunt vanmiddag ook een bezoek brengen aan Lainio Snowvillage. Over een gebied van 20.000 m2 wordt ieder jaar een prachtig sneeuwdorp gebouwd, compleet met een hotel, restaurant, bar, kerk. Een magische wereld van ijs en sneeuw. In het restaurant kunt u genieten van koffie of warme chocomelk met een Finse lekkernij.

De rendiersafari is bij uw reissom inbegrepen. De excursie naar Lainio Snowvillage is voordelig te reserveren bij boeking.

Dag 7 Santa Village, poolcirkel en Oulu

We nemen afscheid van Lapland en rijden naar terug richting Oulu. Onderweg kunt u de kerstman ontmoeten, die in Santa Village in Rovaniemi, bovenop de poolcirkel, zijn thuisbasis heeft. Aansluitend rijden we door naar Oulu, de dichtstbevolkste stad van Noord Finland. De ligging aan het water is schitterend. Rondom het levendige marktplein staan oude pakhuizen waar u nu de horeca en ambachtelijke winkels kunt vinden. We overnachten in een hotel in Oulu.

Dag 8 Oulu - Helsinki en terugvlucht Amsterdam

We vertrekken uit Oulu en rijden terug naar Helsinki. Onderweg zullen diverse stops gemaakt worden. Aan het begin van de avond arriveren we bij de luchthaven van Helsinki. Hier zal uw Effeweg.nl chauffeur en reisleider u informeren over de incheck en afscheid nemen van de groep. Wij hopen dat u kunt terugkijken op een unieke wintersfeerreis naar Fins Lapland!

Om optimaal te kunnen genieten van de alle winterse activiteiten, zullen de excursies in kleine groepen worden uitgevoerd. Hierdoor kan de volgorde van de dagindelingen op dag 4, 5 en 6 verschillen van het hierboven vermelde programma. Uiteraard komen wel alle activiteiten aan bod! Op de informatiebijeenkomst op de avond van dag 3 wordt u over de exacte programma-indeling geïnformeerd.

Deze vliegreis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.​


Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onderstaande sfeerimpressie van 2018!

Hotel Scandic Aviacongress 3*

Hotel Scandic Aviacongress ligt op 2 km van de luchthaven Helsinki-Vantaa. Het hotel beschikt over een prachtig restaurant waar een heerlijk ontbijt wordt geserveerd. Ook een bar is aanwezig. Gasten mogen gratis gebruik maken van het zwembad met sauna. De kamers van Hotel Scandic Aviacongress zijn modern ingericht en voorzien van een kabel-tv, een bureau en een badkamer. 

Lapland Hotel Ylläskaltio 3*

Het Lapland Hotel Ylläskaltio in Äkäslompolo biedt praktisch ingerichte accommodatie waar u gemakkelijk middenin het winterse Lapland. Pal voor de deur liggen dan ook diverse ski- en sleeroutes. Het Lapland Hotel Ylläskaltio heeft comfortabele kamers met ieder een eigen sauna! Op uw kamer vindt u verder een minibar, waterkoker, televisie, badkamer met douche, toilet en haardroger. In het restaurant en de lobbybar van het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving.

Vluchtinformatie

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vertrek 24 en 31 januari
Amsterdam - Helsinki      17.35 - 21.10 uur
Helsinki -  Amsterdam     21.55 - 23.35 uur 

Vertrek 7 februari
Amsterdam - Helsinki       17.35 - 21.10 uur
Helsinki -  Amsterdam      22.15 - 23.55 uur 

Overige vertrekdata
Amsterdam - Helsinki      18.00 - 21.35 uur
Helsinki -  Amsterdam     22.15 - 23.55 uur

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
15:59:14 | 0,58 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch