Vlieg-bus rondreis 16 dagen Grand Tour Zuid-Afrika

vanaf € 2.199,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,7 Zeer goed!
18 beoordelingen
Goed georganiseerd en veel variatie
Lees alle ervaringen
 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Inclusief 23 kg ruim- en 12 kg handbagage
 • Nederlands-Afrikaanssprekende reisleider
 • Wild spotten in Kruger & Hluhluwe
 • Alle hoogtepunten van Kruger tot Kaap!
 • Panorama Route, Garden Route en Wijnregio
 • Bezoek aan eSwatini (Swaziland) & Zululand
 • Een zeer complete en unieke rondreis door Zuid Afrika
LET OP! Voor deze rondreis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. LET OP! Voor deze rondreis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.

 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zuid-Afrika

‘Skitterend Zuid Afrika!’, en dat mag absoluut gezegd worden over deze fantastische bestemming! Zuid-Afrika wordt door zijn imponerende natuur en verschillende culturen ook wel regenboognatie genoemd. Deze zeer complete en prachtige rondreis door Zuid-Afrika staat garant voor unieke ervaringen. Spannende safari’s, prachtige wijnboerderijen, de panorama & tuinroute en wilde dieren spotten in het Kruger nationaal park: tijdens deze Grand Tour rondreis Zuid-Afrika kan het allemaal. Steden als Pretoria, het ‘oosterse’ en subtropische Durban en Kaapstad met zijn vele hoogtepunten passeren de revue. Ook de overweldigende natuur komt ruimschoots aan bod. De prachtige vergezichten langs de beroemde Panoramaroute, het spectaculair mooie Tsitsikamma National Park, op fotojacht naar de Big Five in het Kruger National Park en misschien ziet u zelfs de bijzondere witte neushoorn in het Hluhluwe-Imfolozi National Park. Het bezoek aan lokale marktjes, Zululand en het bergachtige koningsstaatje eSwatini (Swaziland) voegen daar hun unieke cultuur aan toe. Chapman’s Peak Drive, één van ’s werelds meest adembenemende kustritten met een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point mag natuurlijk niet ontbreken! Een avontuurlijke en onvergetelijke reis naar,.... ‘De wereld in één Land’.

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

Vanaf Schiphol vliegt u comfortabel rechtstreeks met KLM naar Tambo International Airport in Johannesburg. Hier wordt u ontvangen door onze Nederlandssprekende reisleider. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht in Johannesburg, het Onomo Signature Lux-Sandton hotel, waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 2: Johannesburg- Pretoria - Long Tom Pass - Mpumalanga

Na het ontbijt vertrekken we richting Pretoria. Pretoria staat bekend als ‘de Jacaranda Stad’ vanwege de prachtige paars omgeven straten wanneer de Jacaranda bomen in volle bloei staan (lente periode). Maak van de gelegenheid gebruik om in het hart van het land te staan met uitzicht op een stad die gebouwd is op passie en vastberadenheid. Hoogtepunten van ons bezoek in Pretoria het zijn Paul Kruger House, Church Square, Voortrekker Monument, Union Buildings en City Hall.
We verlaten Pretoria en gaan verder naar Mpumalanga, bekend als "Paradise Country." We dalen enkele honderden meters in de weelderige subtropische regio van het Lowveld en reizen verder via de historische steden Dullstroom en Lydenburg. Na het oversteken van de beroemde Long Tom Pass, komen we in de late namiddag aan in ons prachtig gelegen (naast de Long Tom Pass) hotel Misty Mountain Inn.

Dag 3: Panorama Route

We verlaten de regio van de Long Tom Pass, en gaan op pad om de indrukwekkende Panorama Route te verkennen, één van de mooiste routes in de regio, met prachtige uitzichten, spectaculaire landschappen en prachtige watervallen. Een prachtig gedeelte van deze route is de Blyde River Canyon, een spectaculaire kloof van maar liefst 30 kilometer lang en de op 3 na grootste kloof ter wereld! We passeren ook de indrukwekkende Bourke’s Luck Potholes, die eeuwen geleden zijn ontstaan door het continu samenkomen van de Blyde River en de Treur River. Eén van de meest adembenemende uitzichten heeft u bij God’s Window, vanwaar u uit kijkt over het Zuid-Afrikaanse land, dat opeens een paar honderd meter zakt. U staat hier op het uiterste puntje van het zogenaamde Highveld, de laatste uitloper van de Drakensbergen. We maken een korte stop bij het charmante stadje Pilgrim's Rest, dit is een klein museumstadje dat beschermd is als provinciaal erfgoed. Na dit bezoek rijden we verder naar Hazyview, waar we 2 nachten verblijven in het Numbi hotel.

Dag 4: Kruger National Park

Na een vroeg ontbijt gaan we ons klaar maken om de wonderen van het Kruger National Park te verkennen. Het Kruger National Park is een internationaal bekend wildreservaat van twee miljoen hectare groot, welke de grootste verscheidenheid aan wilde diersoorten op het Afrikaanse continent herbergt. We maken een schitterende safari per bus, ontdekken de prachtige flora en vogelrijkdom in het park en gaan natuurlijk op zoek naar de beroemde Big 5 (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn). Met wat geluk spot u ze allemaal.
U heeft deze dag tevens de mogelijkheid om een upgrade te boeken voor een indrukwekkende Game Drive met open voertuig (4x4) door het Kruger National Park inclusief picnic lunch (optioneel bij te boeken). Zo krijgt u de kans om nog dichter in contact te komen met de prachtige natuur en de beroemde ‘Big Five’.

Dag 5: Mpumalanga – eSwatini (Swaziland)

Deze ochtend reizen we naar eSwatini (Swaziland), een onafhankelijk koninkrijk binnen de grenzen van Zuid-Afrika, bekend om zijn prachtige landschap, ambachten en kleurrijke inheemse cultuur. Een culturele ervaring tijdens de Mantenga Cultural Village Show laat ons kennismaken met de charmante mensen van eSwatini en hun tradities. Geniet van een bezoek aan de lokale ambachtelijke markten en de beroemde glas- en kaarsenfabriek. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel Hilton Garden Inn Mbabane, waar we 1 nacht zullen verblijven.

Dag 6: eSwatini (Swaziland) – Zululand – Hluhluwe Imfolozi National Park

Na het ontbijt en als iedereen uitgecheckt is gaan we verder naar het zuiden door eSwatini (Swaziland), voordat we de Zuid-Afrikaanse grens weer passeren. We reizen naar Zululand, langs traditionele ronde hutten en eindeloze landschappen. Aan het begin van de middag komen we aan bij ons hotel Dumazulu/Bushlands gelegen bij het Hluhluwe National Park. Hier kunt u inchecken (2 nachten verblijf) en de middag vrij besteden of deelnemen aan een indrukwekkende Game Drive Safari met open 4x4 voertuig (optioneel bij te boeken, ca. 3hr.) Tijdens deze safari gaan we met een open voertuig het Hluhluwe Imfolozi National Park verkennen. Het nationale park is het oudste wildpark van Zuid-Afrika en herbergt tevens de beroemde ‘Big Five’ en vele andere wilde diersoorten. Gezien de omvang van het park een stuk kleiner is als het bekende Kruger Park, maakt het de kans groter om de ‘Big Five’ te kunnen spotten. Hluhluwe en Umfolozi waren vroeger twee aparte parken. Nu ze samengevoegd zijn, heeft het park de grootste populatie zwarte en witte neushoorns ter wereld!

Dag 7: St. Lucia - Hluhluwe Imfolozi National Park

Deze ochtend bezoeken we het charmante stadje St. Lucia, gelegen aan de warme Indische Oceaan. Het voormalige vissersdorp is een soort van resort gelegen bij het iSimangaliso Wetland park een bijzonder reservaat waar veel nijlpaarden en krokodillen leven. Net voor de ingang van het iSimangaliso Wetland park ligt het St. Lucia Crocodile Centre. Dit is opgericht om behoud van de Nijlkrokodillen te garanderen. Naast de Nijlkrokodil zijn er nog een aantal andere soorten krokodillen en diverse slangen te bewonderen. Tijdens de St Lucia Boot Safari ervaart u Afrika's grootste estuarium systeem, en krijgt u de kans diverse vogelsoorten, nijlpaarden en krokodillen te zien.

Na het bezoek aan St. Lucia gaan we terug naar ons hotel bij Hluhluwe. De middag heeft u ter vrije besteding en kunt u genieten van de hotelfaciliteiten, of kunt u deelnemen aan de optionele Game Drive Safari met open 4x4 voertuig (optioneel bij te boeken, ca. 3hr.) Tijdens deze safari gaan we met een open voertuig het Hluhluwe Imfolozi National Park verkennen.

Boot Safari onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Dag 8: Zululand – Durban

Vandaag vertrekken we naar Durban. Onze reis voert ons langs traditionele Zulu Kraals, Eucalyptusplantages en suikerrietvelden. Bij aankomst in de kuststad beginnen we onze Durban City Tour langs de Golden Mile, de gerevitaliseerde promenade langs de stranden van Durban en het opgewaardeerde Point Waterfront. Vervolgens reizen we door de stad en bekijken we het majestueuze stadhuis en de humoristische geschiedenis!  We gaan verder naar de kleine ambachtelijke haven en bekijken de achtste grootste haven ter wereld. We rijden langs de suikerterminals en drukke havenpakhuizen op weg naar de Universiteit van Natal - Durban Campus, waar we prachtige uitzichten op de haven hebben. We bezoeken de rustige Durban Botanic Gardens, opgericht in 1849, een schat aan massieve bomen uit Azië, Afrika en Amerika, en een prachtig orchideeënhuis. We eindigen de tour bij Ushaka Marine World waar u wat vrije tijd heeft om te genieten van het Aquarium en het zeeleven (niet inbegrepen).  We verblijven 1 nacht in het Onomo Hotel in Durban.

Dag 9: Oostkaap - East London

We laten Durban achter ons en vervolgen onze route verder naar het zuiden, via de Oostkaap naar East London, de geboorteplaats van Nelson Mandela (beter bekend als Madiba). Onderweg zien we de oude traditionele manier van leven in het thuislandgebied bekend als de Transkei en stoppen we voor de lunch (niet inbegrepen) buiten de hoofdstad Umtata. We rijden verder via Nelson Mandela's geboorteplaats en huis, en komen laat in de middag aan bij het Kennaway hotel (East London) waar we 1 nacht verblijven.

Dag 10: Cape St. Francis - St. Francis Bay

Na het ontbijt reizen we verder zuidwaarts naar het charmante kustplaatsje St Francis Bay. Cape St Francis, een rustiek vissersdorpje, grenst aan St Francis Bay.  St. Francis Bay is populair om te surfen bij Seal Point, het mooie stuk strand en de historische vuurtoren, gebouwd in 1878. Wandelpaden kronkelen langs de rotsachtige kust, door het Irma Booysen Floral Reserve, en verbinden de Cape St Francis point met het dorp St Francis Bay. De middag is ter vrije besteding. We verblijven 1 nacht in het Cape St. Francis Resort.

Dag 11: Garden Route -Tsitsikamma National Park - Knysna

Vandaag starten we met het eerste gedeelte van de schitterende Garden Route, en gaan op weg naar Knysna. Onderweg krijgen we de kans om de prachtige schoonheid van het inheemse Tsitsikamma Bos te verkennen. Bezoek het spectaculair mooie Tsitsikamma National Park en Storms River Mouth (als het weer het toe laat, entree Storms River niet inbegrepen). Het Tsitsikamma National Park is een waanzinnig mooi park langs de Garden Route, omvat 80 kilometer rotskust met spectaculaire kliffen, een afgelegen berggebied en valleien bedekt met Fynbos en gematigd hoge bossen met diepe rivierkloven die naar de zee leiden. Het park staat bekend om haar reusachtige bomen, hangbruggen en rotspoelen. Otters, duikers en heel veel vogelsoorten genieten van deze mooie plek op aarde. De Storms River Mouth Trail is een wandeling van een half uurtje, waarbij over een mooi pad langs de kust naar de hangbrug gelopen wordt. De hangbrug is bijna 80 meter en brengt je naar de andere kant van de Storms River. Loop nog even omhoog naar het viewpoint om van het uitzicht te genieten.

Na ons bezoek aan Tsitsikamma gaat de reis verder naar Knysna, waar u kunt genieten van een heerlijke vrije middag. Het gemoedelijke stadje Knysna is één van de populairste plekken langs de tuinroute, en staat bekend om haar knusse en gezellige karakter. Het straatbeeld wordt gekenmerkt  door vele (oester)restaurants en winkeltjes. Knysna heeft bovendien een prachtige ligging ingeklemd door een felblauwe lagune en een uitgestrekt oerbos. U heeft in de middag tevens de mogelijkheid om in Knysna deel te nemen aan de optionele lagune cruise (op de beroemde John Benn) om de spectaculaire Knysna hoofden te bekijken (lokaal bij te boeken, als het weer het toe laat).

Aan het einde van de middag komen we aan bij ons hotel Knysna Log Inn (of gelijkwaardig), waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dag 12: Vrije dag of dagtocht Oudtshoorn

Vandaag is een dag ter vrije besteding, of kunt u deelnemen aan de prachtige dagtocht naar Oudtshoorn via de Outeniqua Pass (optioneel bij te boeken).

Na het ontbijt reizen we over de spectaculaire Outeniqua Pass naar Oudtshoorn, bekend als de 'struisvogelhoofdstad' en het centrum van de struisvogelindustrie in de wereld. We bezoeken een struisvogelboerderij voor een interessante rondleiding, en genieten daarna van een rondleiding door de spectaculaire kalksteengrotten van de Cango Grotten,één van 's werelds grootste natuurlijke wonderen, gebeeldhouwd door de natuur door de eeuwen heen. We rijden verder over de Swartberg Pass en stoppen bij het traditionele veldrestaurant "Kobus se Gat" voor een authentieke Zuid-Afrikaanse lunch (inclusief) terwijl u zich verwondert over het majestueuze uitzicht op de Swartberg bergketen en de valleien.

Gaat u niet mee met de optionele dagtocht, kunt u lekker genieten van de faciliteiten van het hotel of op eigen gelegenheid Knysna en omgeving verkennen.

Dag 13: Mosselbay - Swellendam – Stellenbosch (wijnregio)

We verlaten Knysna en vervolgen de tuinroute richting Kaapstad. Na een stop in Mosselbay rijden we de bekende wijnregio binnen, waar we via Swellendam en Worcester vervolgens door zullen rijden naar Stellenbosch. Hier maken we een stadstour en kunt u genieten van een wijnproeverij op één van de wereldberoemde wijndomeinen, Spier Wine Estate, voordat we aan het eind van de middag in Kaapstad aan komen. Hier slapen we de komende 2 nachten in het Onomo – Inn on the Square hotel.

Dag 14: Chapman’s Peak – Kaap de Goede Hoop - Boulders Beach - Kirstenbosch

Geniet van een volledige dagtocht over het Kaapse schiereiland; een overweldigende tocht naar de torenhoge landtong die bekend staat als Cape Point. Prachtige stranden, adembenemende uitzichten, historische en pittoreske kustdorpjes zijn onderweg te zien. We reizen langs de Atlantische kustlijn via Sea Point, Clifton en Camps Bay, stoppen bij een uitkijkpunt van Llandudno voordat we verder gaan naar Hout Bay, een schilderachtig dorp en vissershaven met prachtig uitzicht op de bergen en het strand. Hier kunt u optioneel een Seal Island boottocht maken (lokaal bij te boeken, als het weer het toe laat). We vervolgens onze route via Chapman's Peak, een van 's werelds meest adembenemende kustritten, naar Cape Point en het Good Hope Nature Reserve. Hier vindt u prachtige fynbos vegetatie, vogels, inheemse antilopesoorten en zebra's, historische vuurtorens en scheepswrakken. Cape Point wordt beschouwd als het ontmoetingspunt van de Atlantische en Indische Oceaan.

Na de lunch gaan we verder naar het historische Simon's Town, een dorp met charmante Victoriaanse architectuur, een marinebasis en een grote pinguïnkolonie op het prachtige Boulders Beach. Daarna bezoeken we de bekende Kirstenbosch Botanische Tuinen. De tuin is één van de acht nationale botanische tuinen die vijf van de zes verschillende biomen van Zuid-Afrika bestrijken. De tuin is wereldberoemd vanwege de schoonheid en diversiteit van de Kaapse flora en de prachtige ligging tegen de oostelijke hellingen van de Tafelberg.

Dag 15: Kaapstad – Tafelberg – Luchthaven Kaapstad

Na een ontspannen ontbijt beginnen we vandaag aan een halve dag tour door Kaapstad. Onze rit naar het stadscentrum voert ons langs beroemde bezienswaardigheden zoals het Kasteel van de Goede Hoop (gebouwd in 1666 door de Verenigde Oost-Indische Compagnie), het stadhuis, en de Grand Parade. Terwijl we de belangrijkste verkeersader van de stad volgen (Adderley Street), zien we St. George’s Cathedral voor ons opdoemen. We passeren de Company Gardens, bezoeken het South African Museum en bekijken de Malay Quarter (ook bekend als de Bo-Kaap), wat "Boven Kaap" betekent vanwege de ligging tegen de hellingen van de Tafelberg. Geniet tenslotte van een bezoek aan Green Market Square.

In de middag (als het weer het toe laat) wordt u een optionele excursie naar de Tafelberg aangeboden (lokaal bij te boeken). De berg is vernoemd naar zijn kenmerkende vorm, die op een tafel lijkt. De platte top is ongeveer 3 kilometer breed en is omgeven door steile kliffen die naar beneden richting de stad vallen. De top van de berg is bereikbaar via een kabelbaan of door te wandelen via één van de verschillende paden die naar de top leiden. De flora en fauna op de Tafelberg zijn ongelooflijk divers, met meer dan 1.400 verschillende plantensoorten op de berg.  De berg herbergt ook een verscheidenheid aan diersoorten, waaronder dassies (rotshyraxen), bavianen en talrijke vogelsoorten.
Als u niet kiest voor de optionele excursie naar de Tafelberg, kunt u de middag vrij besteden in Kaapstad met als tip het wereldberoemde Victoria & Alfred Waterfront.

Aan het einde van de dag is het dan echt tijd om afscheid te nemen van dit fantastische land. Onze reisleider begeleidt u in de loop van de avond naar de luchthaven van Kaapstad.

Dag 16: Kaapstad- Amsterdam

Helaas komt er aan deze schitterende reis door Zuid-Afrika ook een eind. Aan het einde van de avond / begin van de nacht (kort na middernacht) vliegt u rechtstreeks met KLM terug naar Amsterdam. In de loop van de ochtend komt u aan op Amsterdam Schiphol Airport.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Onomo Signature Lux Sandton, Johannesburg

U verblijft 1 nacht in het 3* Hotel Onomo Signature Lux Sandton met aankomst op dag 1.

3* Hotel Misty Mountain Inn, Long Tom Pass/ Sabie

U verblijft 1 nacht in het 3* Hotel Misty Mountain Inn met aankomst op dag 2.
(Let op; met vertrek op 22 november 2023 en 8 mei 2024 verblijft u in het 3* Graskop Hotel, Graskop)

3* Hotel Numbi, Hazyview

U verblijft 2 nachten in het 3* Hotel Numbi met aankomst op dag 3.

4* Hotel Hilton Garden Inn Mbabane, Mbabane

U verblijft 1 nacht in het 4* Hotel Hilton Garden Inn Mbabane met aankomst op dag 5.
(Let op; met vertrek op 6 maart en 9 april 2024 verblijft u in het 4* Happy Valley Hotel in e-Swatini, Swaziland)

3* Hotel Dumazulu-Bushlands, Hluhluwe

U verblijft 2 nachten in het 3* Hotel Dumazulu-Bushlands met aankomst op dag 6.

3* Hotel Onomo, Durban

U verblijft 1 nacht in het 3* Hotel Onomo met aankomst op dag 8.

3* Hotel Kennaway, East London

U verblijft 1 nacht in het 3* Hotel Kennaway met aankomst op dag 9.

3* Cape St. Francis Resort, Cape St. Francis

U verblijft 1 nacht in het hotel met aankomst op dag 10.

3*+ Hotel Knysna Log Inn, Knysna

U verblijft 2 nachten in het 3*+ Hotel Knysna Log Inn (of 4* Premier Resort The Moorings) met aankomst op dag 11.

4* Premier Resort The Moorings, Knysna

U verblijft 2 nachten in het 4* Premier Resort The Moorings (of Hotel Knysna Log Inn) met aankomst op dag 11.

3* Hotel Onomo - Cape Town - Inn on the Square, Kaapstad

U verblijft 2 nachten in het 3* Hotel Onomo - Inn on the Square met aankomst op dag 13.

Zuid-Afrika

Basisconditie
Een normale basisconditie en een goede mobiliteit zijn noodzakelijk. U kunt goed lopen en heeft geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig of met een beetje hulp van een reisgenoot (binnen dezelfde boeking) in en uit vliegtuig, bus, trein, boot e.d. stappen. Deze rondreizen is niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Reisdocumenten en visum:
Een paspoort is vereist. Het document moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn na vertrek uit Zuid-Afrika. Daarnaast moet het paspoort 2 geheel lege pagina’s bevatten voor de benodigde stempels.
Nederlandse reizigers (met de Nederlandse nationaliteit) kunnen als toerist tot 90 dagen zonder visum naar Zuid-Afrika reizen.

Reisvaccinaties/ malaria preventie:
Check ruim voor vertrek op de website van GGD Reisvaccinaties welke vaccinaties u nodig heeft voor Zuid-Afrika (https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/zuid-afrika). Wij raden u aan om altijd een deskundige te raadplegen over de benodigde vaccinaties en (malaria)middelen. De adviezen over voorkomende ziektes en middelen hiertegen wijzigen namelijk regelmatig. Advies vragen kan bij de GGD, uw huisarts of bij thuisvaccinatie. U kunt (online) een vaccinatie-afspraak maken bij een GGD of bij een andere aanbieder van reisvaccinaties bij u in de buurt.

Reisadvies Zuid Afrika:
Voor het actuele reisadvies verwijzen wij u naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Nederland Wereldwijd): https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/zuid-afrika

Valuta:
In Zuid-Afrika wordt betaald met de Zuid-Afrikaanse Rand.

Elektriciteit:
In Zuid-Afrika worden de stopcontacten van type D, M en N gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig in Zuid-Afrika.  

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Zuid-Afrika van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
Gedurende onze zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Zuid-Afrika. Gedurende onze wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland.

Taal:
De officiële voertaal in Zuid-Afrika is Engels. Daarnaast worden er in de diverse regio’s talloze talen gesproken, waaronder Afrikaans (sterk verwant aan het Nederlands), Zulu en Xhosa.

Prijsniveau:
De prijzen in Zuid-Afrika liggen over het algemeen lager dan in Nederland.

Prijsniveau:
De prijzen in Abu Dhabi liggen over het algemeen lager dan in Nederland. De verschillen ten opzichte van Nederlandse winkelprijzen kunnen oplopen van 10 tot meer dan 20 procent. Sommige producten kunnen echter duurder zijn dan bij ons.

Vlieg-bus rondreis 16 dagen Grand Tour Zuid-Afrika

17 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
18 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer per touringcar 8
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Effeweg.nl 9,1
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:21:51 | 0,58 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch