telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 15 dagen Rondreis Portugal compleet & strand

 • Nederlandssprekende reisleider
 • Verblijf in prima 3* hotels
 • Vlucht vanaf Eindhoven met Transavia
 • Bezoek Lissabon, Óbidos en Nazaré
 • Excursie Porto met mogelijkheid boottocht
 • 4 nachten aan de Algarve
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

*Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.

 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Indrukwekkende rondreis door Portugal

Tijdens deze zeer complete 15-daagse vlieg-bus rondreis door Portugal neemt Effeweg.nl u mee naar schitterende steden, ruige kustlijnen, verborgen paleizen en een prachtig binnenland vol sinaasappel- en olijfboomgaarden. Geniet van de fraaie architectuur in Lissabon, de portwijn in Oporto, middeleeuwse stadjes als Coimbra en Óbidos en traditionele vissersdorpjes. Laat u meeslepen door de Fado muziek en proef de heerlijke visgerechten en bijzondere Vinho Verde. Portugal is een feest voor al uw zintuigen. U maakt kennis met de cultuur en geschiedenis van het land en maakt in een aantal steden interessante wandelingen. Aan het einde van uw reis heeft u nog 3 vrije dagen om heerlijk uit te rusten in een badplaats aan de mooie kust van de Algarve.​

Dinsdag: Eindhoven - omgeving Lissabon

U vliegt vanaf luchthaven Eindhoven naar Lissabon. Indien de tijd het toelaat, rijden we eerst naar Costa de Lisboa, waar we zullen stoppen in de leuke badplaatsjes Cascais en Estoril. Vervolgens rijden we naar ons hotel in de omgeving van Lissabon, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Costa de Lisboa, Sintra en Cabo Roca

Vandaag maken we een tocht langs de Costa de Lisboa en bezoeken we het paradijselijke Sintra. Tussen de bossen op de heuvels bouwde de adel van Portugal prachtige kastelen en paleizen, die dienden als buitenverblijven. Een prachtig voorbeeld is het koninklijke Palácio Nacional, met de indrukwekkende 'Zaal met de Zwanen'. We vervolgen onze route naar Cascais en Cabo da Roca, het meest westelijke punt van continentaal Europa. 

Donderdag: Lissabon en Fado-avond

De gehele dag staat in het teken van Lissabon. Gelegen aan de rivier de Taag ademt de hoofdstad een eeuwenoude historie en cultuur uit. Tijdens een mooie stadswandeling maken we kennis met bruisende oude stadsdelen als Rossio, Alfama en Belém. U ziet in de steile straatjes de kleine trams uit het begin van de 20e-eeuw. Ook zien we het kerk- en kloostercomplex van Jerónimos en maken we kennis met de geschiedenis van de Portugese ontdekkingsreizen. Uiteraard is ook tijd vrijgemaakt om op eigen gelegenheid de sfeer te proeven van deze prachtige stad.'s Avonds heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie met diner en een traditionele Fado-voorstelling (voordeelpakket).

Vrijdag: Omgeving Lissabon - Óbidos - Nazaré - Batalha - Fátima

We vertrekken vandaag uit de Costa de Lisboa en brengen eerst een bezoek aan het fraaie middeleeuwse Óbidos, waar u door de smalle pittoreske straatjes kunt wandelen. Óbidos is in Portugal vooral bekend vanwege de kersenlikeur. Vervolgens gaan we naar de vissersplaats Nazaré, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Atlantische kustlijn. In de loop van de middag kunt u het beroemde kerk- en kloostercomplex van Batalha bezoeken, de Santa Maria da Glória. Aansluitend zetten we koers naar Fátima, het bekende bedevaartsoord waar volgens de overlevering in 1917 de Heilige Maagd Maria verscheen aan drie herderskinderen. We dineren en overnachten in Fátima.

Zaterdag: Fátima - Porto - omgeving Braga

Na het ontbijt vertrekken we naar de prachtige stad Porto, gelegen aan de monding van de rivier de Douro en bekend om de stalen boogbruggen en natuurlijk de portwijn. We maken een wandeling langs historische plaatsen, waarna u een boottocht kunt maken op de Douro (voordeelpakket). Ook kunt u mee naar een portkelder voor een rondleiding en proeverij. Aansluitend rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Braga, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Zondag: Douro vallei en Peso da Régua

Via een fraaie route die deels langs de rivier de Douro gaat, rijden we vandaag naar Peso da Régua, een mooi stadje in de wijngebieden van de Portwijn. Dit stadje heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in de productie en handel van de Portwijn, aangezien hiervandaan de wijnvaten per 'rabelo' (boot) naar Vila Nova da Gaia werden vervoerd, waar de wijn in de kelders rijp werd. Aansluitend rijden we weer terug naar ons hotel.

Maandag: Braga en Guimarães

Twee steden die niet mogen ontbreken in een reis door Portugal zijn Braga en Guimarães. Vandaag maken we eerst kennis met Braga, een historische stad in de Portugese geschiedenis en het religieuze centrum van het land. We maken een stadswandeling, waarbij uiteraard het indrukwekkende heiligdom Bom Jesus do Monte op het programma staat. Na de lunch rijden we naar Guimarães, ook wel aangeduid als 'de wieg van de natie', en maken we al wandelend kennis met een indrukwekkend stuk Portugese geschiedenis.

Dinsdag: Braga - Aveiro - Costa Nova - Coimbra

We laten Braga achter ons en rijden naar Aveiro. Het zogeheten 'Parque Natural da Ria' is een uitgestrekte lagune waar het zoete water van de rivier de Vouga zich bij de zee voegt. De stad is een doolhof van grachten waar de kleurrijke moliceiros (traditionele Portugese rivierbootjes) langs glijden. We zien ook de beroemde hooibergen aan de Costa Nova. Deze traditionele constructies werden door vissers gebruikt om hun vismaterialen op te slaan en zijn door de jaren heen ook gebruikt als strandhuisjes. We vervolgen onze reis naar de universiteitsstad Coimbra. Deze historische stad met smalle steegjes en pleinen met prachtige monumentale huizen en kloosters is een bezoek meer dan waard. Daarna rijden we naar ons hotel voor diner en overnachting.

Woensdag: Coimbra - Tomar - Évora

Na het ontbijt vertrekken we uit Coimbra en staat het stadje Tomar op het programma. Hier gaan we terug in de tijd, naar de Orde der Tempeliers, ofwel de Tempelridders. Zij hebben Tomar gesticht en daar het grootse Convento de Cristo gebouwd, in de tijd van de strijd tegen de Moren en het ontstaan van het Koninkrijk Portugal. Een bezoek aan het Convento de Cristo mag daarom niet ontbreken in het reisprogramma. We vervolgen onze reis en zetten koers naar de stad Évora, gelegen in het binnenland van de provincie Alentejo. Évora staat bekend als één van de best bewaarde historische steden van Portugal. Wij arriveren er in de loop van de middag en blijven hier 2 nachten.

Donderdag: Estremoz en Reguengos Mansaraz

We beginnen de dag met een bezoek aan Estremoz. Deze mooie stad bezit nog steeds zijn vestingmuren en wordt gedomineerd door een middeleeuws kasteel. Het is al sinds de 16e-eeuw een bekend centrum voor Alentejo aardewerk, dat te zien is op het prachtige hoofdplein Rossio. Vervolgens gaan we verder naar Reguengos Mansaraz, een stad met ca. 12.000 inwoners, maar als gemeente twee keer zo groot als Amsterdam. De 19e-eeuwse parochiekerk in het centrum van deze stad is het bekijken waard. De graniet- en leisteenbodems en het lokale klimaat zijn bijzonder gunstig voor de wijnbouw en Renguengos Mansaraz staat dan ook bekend om de productie van wijnen van hoge kwaliteit met hun eigen kenmerkende eigenschappen. In 2015 was het zelfs Wijnhoofdstad van Europa. In de namiddag keren we terug naar ons hotel. 

Vrijdag: Évora - Algarve

Na het ontbijt heeft u nog tijd om zelf Évora te verkennen, een UNESCO-Werelderfgoedstad. Hoogtepunten zijn de verschillende paleizen uit de Middeleeuwen en Renaissance, het Romeinse aquaduct, de Romeinse Diana tempel, de vroeg-gotische kathedraal en het klooster uit de 14e-eeuw. Daarna rijden we naar de Algarve, waar we 's middags aankomen in ons hotel waar we de laatste 4 nachten van deze reis zullen verblijven.

Zaterdag t/m maandag: Vrije dagen Algarve

U heeft een paar heerlijke vrije dagen aan de Algarve, die u naar eigen inzicht kunt invullen. Lekker naar het strand om te zwemmen of te zonnen bijvoorbeeld. Of gaat u op eigen gelegenheid één van de badplaatsen of het achterland van de Algarve ontdekken?

Dinsdag: Faro - Eindhoven

We rijden naar de luchthaven van Faro voor de terugvlucht naar Nederland, waar we op luchthaven Eindhoven na een prachtige reis weer afscheid nemen van elkaar.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.nl.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in 3* hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift. 

Vluchtinformatie

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Portugal

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland

Valuta: 
In Portugal wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Portugal worden de stopcontact van Type C en F gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft geen verloopstekker nodig in Portugal 

Kraanwater:
Het is veilig om in Portugal water uit de kraan te drinken.

Tijdzone: 
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Portugal is de officiële taal Portugees.

Prijsniveau:
De prijzen in Portugal zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:24:34 | 0,21 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch