Vlieg-busreis 11 dagen Rondreis Klassiek Griekenland
Griekenland 11 dagenRondreis Griekenland
Dinsdag: Heenreis
Woensdag: Athene
Donderdag: Delphi
Vrijdag: Meteora kloosters
Zaterdag: Metsovo
Zondag: Ioannina
Maandag: Olympia
Dinsdag: Vrije dag
Woensdag: Argolis, Mycene en Nauplion
Donderdag: Vrije dag of cruise eilanden Hydra en Spetses
Vrijdag: Terugreis
Landkaart: Rondreis Klassiek Griekenland
Vluchtinformatie
De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.
Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.
Cabinebagage
Het bagagebeleid in de cabine voor Transavia is gewijzigd en van toepassing op al onze reizen met Transavia vanaf vertrekdatum 1-11-2024. Het meenemen van handbagage (voorheen accessoire) blijft gratis. Dit betekent dat een kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) altijd mee mag in de cabine, mits deze past onder de stoel voor u. Een trolley of elk ander item, valt niet onder de nieuwe voorwaarden van de gratis handbagage.
Wilt u wel uw een trolley of groter item meenemen in de cabine in de bagagebakken boven uw hoofd, dan kunt u deze tegen betaling bijboeken wanneer u online gaat inchecken via de website van Transavia. Er is plek voor 70 stuks cabinebagage in de cabine, reservering is afhankelijk van beschikbaarheid.
Ruimbagage
Ruimbagage (max 20 kg) kunt u bij ons boeken tijdens het boekingsproces.
Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.
- 1e voornaam, dus geen voorletters
- 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
- dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.
Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.
Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.
Griekenland
Oppervlakte: | 131.957 km² |
Inwoners: | 10.773.253 |
Hoofdstad | Athene |
Regeringsvorm: | Republiek |
Religie: | Grieks-orthodox |
Valuta: | Euro (€) |
Elektriciteit: | 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig |
Taal: | Grieks |
Tijdzone: | UTC+2, uur later dan in Nederland |
Reisdocumenten: | Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland |
Eten en drinken
De Griekse keuken kent een aantal specialiteiten: souvlaki (stukjes vlees aan een stokje), tzatziki (yoghurt met komkommer en knoflook), moussaka (kruidig gehakt met omelet, aardappelen en kaassaus), sardeles (geroosterde visjes), dolmadakia (gevulde wijn/druivenbladeren), salata horiatika (boerensalade met allerlei tuinbouwproducten), keftedes (gehaktbal) en domated gemistes (met rijst en gehakt gevulde tomaten). In de Griekse gerechten zijn veel invloeden uit de Turkse keuken te vinden.
Het meest beroemde Griekse drankje is ouzo, een alcoholische anijsdrank. Grieken drinken de hele dag door koffie, in allerlei varianten. Daarnaast wordt ook bier steeds gewilder. De bekendste Griekse wijn is retsina, deze is tevens het meest dorstlessend.
De Grieken gaan graag uit eten. Eetgelegenheden zijn er dan ook in overvloed. In deze gelegenheden worden de gerechten veelal ’s ochtends bereid. Doordat het eten warm wordt gehouden tot de lunch en het diner, is het vaak niet zo heel warm meer. In Griekenland vindt men dit lekker, maar voor toeristen is het eten vaak niet warm genoeg. Grieken zijn gewend laat te eten, pas na 21.00 uur. De meeste restaurants gaan om 19.00 uur open, omdat toeristen vaak wat eerder willen eten. Qua desserts is er in de restaurants een beperkte keuze. Daarom drinken Grieken na het eten vaak nog een kop koffie en/of eten een gebakje in een café.
Flora en Fauna
Griekenland behoort tot de wintervochtige subtropen. Bosbranden komen veel voor doordat veel planten etherische oliën en harsen bevatten en licht ontvlambaar zijn. Om bosbranden tegen te gaan beschermd de regering de bossen. Ook worden er veel nieuwe bossen gepland dat door middel van subsidies ondersteund wordt door de EU. Pijnbomen en olijvenbomen zijn veel voorkomend in Griekenland. In de hogere gebieden in het binnenland komt u bomen tegen die ’s winters hun bladeren verliezen, zoals beuken, eiken en essen.
In Griekenland leven veel geiten. Door te vreten aan jonge planten, zorgt de geit voor veel schade. Het aantal wilde dieren neemt sterk af doordat mensen invloed uitoefenen op de natuurlijke plantengroei. Vogels zijn er alleen nog in verscheidene soorten, zoals uilen, lammergieren en arenden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de bekendere vogelsoorten. In de bergen komen nog herten en wilde zwijnen voor en beren en wolven worden zo nu en dan in het noorden getroffen. De beren en wolven komen vanuit de Balkan naar Griekenland. Veel dieren leven in Griekenland vanwege de warmte. Slangen en schildpadden zijn veel voorkomend.
Geschiedenis
Het huidige Griekenland heette vroeger Epirus en was in 40.000 v. Chr. al bewoond. De bevolking bleef in leven door te jagen en vruchten te verzamelen. Na een sociale revolutie gingen de mensen op vaste plaatsen wonen. Ook kwam er een arbeidsverdeling. In ongeveer 7.000 v. Chr. bereikte de landbouw uit het Midden-Oosten Griekenland. Vondsten van toen bestaan vooral uit idolen, zoals weelderige vrouwenfiguren van moedergodinnen. Hoogstwaarschijnlijk beelden deze idolen de vruchtbaarheid uit. Tussen 2500 en 1200 v. Chr. werd het zuiden het belangrijkste culturele gebied. Vooral Kreta en de Peleponessus, aan de oostkant van het vaste land, vielen hier onder. De taal werd verbeterd. Op Kreta werden paleizen gebouwd in Knossos, Phaistos en Malia. In het Egyptisch schreef men op kleitabletten.
Prijsniveau
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Leuke feitjes
- In Griekenland wordt anders met tijd omgegaan dan in Nederland. Er is nergens een klok te vinden, Grieken doen alles op hun ‘dooie gemak’.
- De eerste originele Olympische Spelen waren in Griekenland, in 776 v. Chr. De spelen vonden plaats aan de voet van de Olympia, waarvan de naam van de spelen is afgeleid.
Reisverhaal Hanna
Prachtige beelden van onze reis naar Klassiek Griekenland