telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 11 dagen Rondreis Griekenland

vanaf € 799,-
8,5 Zeer goed!
29 beoordelingen
Van start tot finish een belevenis dank zij wat Griekenland heeft te bieden en de gids die er een ware happenings van maakte.
Lees de hele ervaring
 • 100% vertrekgarantie
 • Nederlandse reisleider ter plaatse
 • Vlucht Amsterdam - Athene v.v. met Transavia
 • Incl. 10 kg handbagage
 • Goede 3* hotels incl. ontbijt
 • Incl. gidsen in Athene, Delphi, Olympia en Argolis
 • Eilandencruise Hydra en Spetses
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Athene. We rijden naar ons hotel in Athene, waar wij de komende twee nachten zullen verblijven. 

Voor deze reis kunt u heel voordelig het dinerpakket bijboeken. Voor 10 avonden diner betaalt u slechts € 70,-. U dient dit bij boeking aan te geven. 

Dag 2 Athene

Vandaag bezoeken wij het indrukwekkende Akropolis met de beroemde Parthenon tempel. Deze tempel is gewijd aan de godin Athena Parthenos, de beschermer van Athene en de godin van de wijsheid. Vervolgens brengen wij ook een bezoek aan het bijbehorende museum van Akropolis, waar de archeologische vondsten van de Akropolis en zijn hellingen worden tentoongesteld. Het pronkstuk van het museum is de Parthenon Galerij gelegen op de bovenste verdieping. Hier vindt u een glazen atrium, waarin de 160 meter lange fries van de Parthenon tempel ten toon wordt gesteld. De Fries wordt in zijn oorspronkelijke getoond. De middag heeft u ter vrije besteding.

Dag 3 Athene - Delphi

Vandaag vertrekken wij naar Delphi. Onderweg brengen we een bezoek aan het Klooster Osios Loukas met unieke fresco’s, waaronder de Jezus van Navi, ontdekt in 1965 en dateert uit de 10e eeuw. Vervolgens rijden wij door naar Delphi waar wij een bezoek zullen brengen aan het beroemde Orakel van Apollon. Het was een zeer belangrijk orakel, gewijd aan de god Apollo. Jaarlijks vroegen duizenden mensen advies aan het orakel, zoals de vraag of zij wel of geen oorlog moesten beginnen. In het museum ziet u onder meer het beroemde standbeeld van de Wagenmenner van Delphi, een van de beste bronzen beeldhouwwerken. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in Delphi waar wij zullen overnachten.

Dag 4 Delphi - Kalambaka

Wij brengen een bezoek aan de kloosters van Meteora, gebouwd op 400 meter hoge rotspilaren door kluizenaars die zich terugtrokken voor de Turkse bezetting. Door eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsformaties hun bijzondere uiterlijk gekregen. Na het bezoek aan de kloosters van Meteora rijden we naar ons hotel in Kalambaka.

Dag 5 Kalambaka - Metsovo

We rijden via de op 1500 meter hoogte Katara pas naar het traditionele bergdorpje Metsovo in de regio Epirus, waar u onder andere de Averoff Art Gallerij kunt bezoeken. Hier staan meer dan 200 schilderijen en beeldhouwwerken van Griekse kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw tentoongesteld. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Metsovo.

Dag 6 Metsovo - Olympia

Na het ontbijt vertrekken we naar Olympia. Onderweg maken we een korte stop in de prachtige stad Ioannina. Ioannina is gebouwd rond het Pamvotismeer. Vervolgens rijden we via Amfilochia en de nieuwe imposante brug van Rio-Antirrio naar Olympia voor de overnachting.

Dag 7 Olympia - Tolo

In de ochtend brengen we een bezoek aan het stadion van Olympia, waar de oude Olympische Spelen en de Heraia, de vrouwenspelen ter ere van de godin Hera, werden gehouden. Vervolgens bezoeken we het museum, waar we het standbeeld van Hermes van Praxiteles kunnen bezichtigen. Volgens een mythe heeft Zeus zijn zoon Dionysos als baby aan Hermes meegegeven, om hem naar zijn zussen te brengen en te beschermen tegen de woede van Hera. Wij rijden via het prachtige bergachtige landschap van Arcadia naar de badplaats Tolo, waar wij de komende 4 nachten zullen verblijven.

Dag 8 Vrije dag

Een heerlijke vrije dag in Tolo. U heeft alle tijd om bij te komen van de vele indrukken van uw reis en te genieten van de omgeving.

Dag 9 Tolo - Argolis - Mycene - Nauplion

In de ochtend rijden wij naar het schiereiland Argolis. Hier brengen wij een bezoek aan het oude beroemde theater van Epidaurus, gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. Het theater werd wereldberoemd om zijn verbazingwekkende akoestiek en wordt vandaag de dag nog gebruikt voor vele optredens. We bezoeken ook Mycene, waar het graf van de mythische koning Agamemnon ligt. Daarna heeft u vrije tijd in Nauplion, dat na de Turkse bezetting de eerste hoofstad van Griekenland was.

Dag 10 Vrije dag of cruise eilanden Hydra en Spetses

Vandaag heeft u de mogelijkheid om mee te cruisen naar de eilanden Hydra en Spetses (ter plaatse te reserveren, ca. € 35,- en onder voorbehoud van minimum aantal deelnemers). Via de Golf van Argolis passeren we Spetses en Dokos en varen we naar het prachtige eiland Hydra, waar we tegen de middag zullen aankomen. Hydra is gebouwd in de vorm van een amfitheater gelegen tegen een helling en heeft uitzicht op de Argosaronische Golf. Hiermee is Hydra een van de romantische bestemmingen van Griekenland. Traditionele stenen huizen, smalle geplaveide straten en afgelegen pleinen. Dit kenmerkt de stad Hydra. Vooral door het verbieden van auto’s en het gebruik van ongeveer 500 ezels als vervoersmiddel, behield Hydra zijn onderscheidende sfeer. Vervolgens varen we naar Spetses, wat bekend staat om zijn belangrijke bedrage aan de onafhankelijkheidsoorlog van 1821. Het eiland slaagde erin om zijn individuele traditionele karakter te behouden dankzij zijn goed bewaard gebleven grote kapiteinshuizen, die nog steeds welsprekend getuigen van het glorieuze verleden van het eiland. De pittoreske oude haven en het toeristische centrum Dapia zijn de handelsmerken van de stad Spetses. In de avond gaan we terug naar ons hotel in Tolo.

Dag 11 Terugreis

Via het imposante Korinthe Kanaal rijden we naar de luchthaven van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar we na een prachtige reis afscheid nemen van elkaar.

Deze vliegreis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman Excursiereizen.

Griekenland

Oppervlakte: 131.957 km²
Inwoners: 10.773.253
Hoofdstad Athene
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Grieks-orthodox
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Grieks
Tijdzone: UTC+2, uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland

Eten en drinken
De Griekse keuken kent een aantal specialiteiten: souvlaki (stukjes vlees aan een stokje), tzatziki (yoghurt met komkommer en knoflook), moussaka (kruidig gehakt met omelet, aardappelen en kaassaus), sardeles (geroosterde visjes), dolmadakia (gevulde wijn/druivenbladeren), salata horiatika (boerensalade met allerlei tuinbouwproducten), keftedes (gehaktbal) en domated gemistes (met rijst en gehakt gevulde tomaten). In de Griekse gerechten zijn veel invloeden uit de Turkse keuken te vinden.

Het meest beroemde Griekse drankje is ouzo, een alcoholische anijsdrank. Grieken drinken de hele dag door koffie, in allerlei varianten. Daarnaast wordt ook bier steeds gewilder. De bekendste Griekse wijn is retsina, deze is tevens het meest dorstlessend.

De Grieken gaan graag uit eten. Eetgelegenheden zijn er dan ook in overvloed. In deze gelegenheden worden de gerechten veelal ’s ochtends bereid. Doordat het eten warm wordt gehouden tot de lunch en het diner, is het vaak niet zo heel warm meer. In Griekenland vindt men dit lekker, maar voor toeristen is het eten vaak niet warm genoeg. Grieken zijn gewend laat te eten, pas na 21.00 uur. De meeste restaurants gaan om 19.00 uur open, omdat toeristen vaak wat eerder willen eten. Qua desserts is er in de restaurants een beperkte keuze. Daarom drinken Grieken na het eten vaak nog een kop koffie en/of eten een gebakje in een café.

Flora en Fauna
Griekenland behoort tot de wintervochtige subtropen. Bosbranden komen veel voor doordat veel planten etherische oliën en harsen bevatten en licht ontvlambaar zijn. Om bosbranden tegen te gaan beschermd de regering de bossen. Ook worden er veel nieuwe bossen gepland dat door middel van subsidies ondersteund wordt door de EU. Pijnbomen en olijvenbomen zijn veel voorkomend in Griekenland. In de hogere gebieden in het binnenland komt u bomen tegen die ’s winters hun bladeren verliezen, zoals beuken, eiken en essen.

In Griekenland leven veel geiten. Door te vreten aan jonge planten, zorgt de geit voor veel schade. Het aantal wilde dieren neemt sterk af doordat mensen invloed uitoefenen op de natuurlijke plantengroei. Vogels zijn er alleen nog in verscheidene soorten, zoals uilen, lammergieren en arenden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de bekendere vogelsoorten. In de bergen komen nog herten en wilde zwijnen voor en beren en wolven worden zo nu en dan in het noorden getroffen. De beren en wolven komen vanuit de Balkan naar Griekenland. Veel dieren leven in Griekenland vanwege de warmte. Slangen en schildpadden zijn veel voorkomend.

Geschiedenis
Het huidige Griekenland heette vroeger Epirus en was in 40.000 v. Chr. al bewoond. De bevolking bleef in leven door te jagen en vruchten te verzamelen. Na een sociale revolutie gingen de mensen op vaste plaatsen wonen. Ook kwam er een arbeidsverdeling. In ongeveer 7.000 v. Chr. bereikte de landbouw uit het Midden-Oosten Griekenland. Vondsten van toen bestaan vooral uit idolen, zoals weelderige vrouwenfiguren van moedergodinnen. Hoogstwaarschijnlijk beelden deze idolen de vruchtbaarheid uit. Tussen 2500 en 1200 v. Chr. werd het zuiden het belangrijkste culturele gebied. Vooral Kreta en de Peleponessus, aan de oostkant van het vaste land, vielen hier onder. De taal werd verbeterd. Op Kreta werden paleizen gebouwd in Knossos, Phaistos en Malia. In het Egyptisch schreef men op kleitabletten.

Prijsniveau
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Griekenland wordt anders met tijd omgegaan dan in Nederland. Er is nergens een klok te vinden, Grieken doen alles op hun ‘dooie gemak’.
 • De eerste originele Olympische Spelen waren in Griekenland, in 776 v. Chr. De spelen vonden plaats aan de voet van de Olympia, waarvan de naam van de spelen is afgeleid.

Diverse hotels Rondreis Griekenland

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Hieronder vindt u de voorlopige vluchttijden voor deze reis: 

Amsterdam - Athene         06.45 - 11.00 uur
Athene - Amsterdam         22.15 - 00.55 uur 

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek of teletekst in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.​

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis:

Namen op uw vliegticket (E-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

Belangrijk: 
* 1e voornaam, dus geen voorletters.
* 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
* dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op via telefoonnummer 088 - 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Vlieg-busreis 11 dagen Rondreis Griekenland

28 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
29 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,8
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8
 • Contact met Effeweg.nl 8,6
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:43:00 | 0,59 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch