Vlieg-busreis 11 dagen Rondreis Klassiek Griekenland

vanaf € 999,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Nederlandssprekende reisleider
 • Vlucht Amsterdam - Athene met Transavia
 • Goede 3* hotels incl. ontbijt
 • Inclusief gidsen in Athene, Delphi, Olympia en Argolis
 • Eilandencruise Hydra en Spetses (ter plaatse te reserveren)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Het minimum aantal deelnemers is 25 personen per reis (onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen). Wij behouden ons het recht voor de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Rondreis Griekenland

Deze indrukwekkende vlieg-bus rondreis brengt u naar Griekenland, de bakermat van de Europese beschaving. U maakt tijdens deze reis kennis met veel hoogtepunten uit de Griekse oudheid. Zo komen we natuurlijk in de metropool Athene, waar we de Akropolis met de beroemde Parthenon tempel kunnen bewonderen. Tijdens de reis zien we verder het orakel van Delphi, de beroemde kloosters van Meteora en Olympia, waar in de oudheid de eerste Olympische spelen werden gehouden, en de stad Nauplion, de eerste hoofdstad van Griekenland na de Turkse bezetting. Een ontspannen cruise naar de mooie eilanden Hydra en Spetses is ook de moeite waard. Ga mee en ontdek de Klassieke Griekse oudheid op deze prachtige 11-daagse vlieg-bus rondreis naar Griekenland.​

Dinsdag: Heenreis

U vliegt van Amsterdam-Schiphol naar Athene. Na aankomst wordt u verwelkomd en rijden we naar ons hotel in Athene, waar wij de komende 2 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Athene

Vandaag bezoeken wij de indrukwekkende Akropolis met de beroemde Parthenon tempel. Deze tempel is gewijd aan de godin Athena Parthenos, de beschermer van Athene en de godin van de wijsheid. Vervolgens kunt u ook een bezoek brengen aan het bijbehorende museum van Akropolis, waar de archeologische vondsten van de Akropolis zijn tentoongesteld. Het pronkstuk van het museum is de Parthenon Gallerij, gelegen op de bovenste verdieping. Hier vindt u een glazen atrium, waarin de 160 meter lange fries van de Parthenon tempel is tentoongesteld in zijn oorspronkelijke staat. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in de stad.

Donderdag: Delphi

Vandaag vertrekken wij naar Delphi. Onderweg kunt u het klooster Osios Loukas bezichtigen, met unieke fresco’s, waaronder de Jezus van Navi, ontdekt in 1965 en daterend uit de 10e-eeuw. Vervolgens rijden wij door naar Delphi waar u een bezoek kunt brengen aan het beroemde Orakel van Apollon. Het was een zeer belangrijk orakel, gewijd aan de god Apollo. Jaarlijks vroegen duizenden mensen advies aan het orakel, bijvoorbeeld of zij wel of geen oorlog moesten beginnen. In het museum ziet u onder meer het beroemde standbeeld van de Wagenmenner van Delphi, een van de beste bronzen beeldhouwwerken. Vervolgens rijden wij naar ons hotel in Delphi, waar wij zullen overnachten.

Vrijdag: Meteora kloosters

Na het ontbijt vertrekken wij richting Kalambaka. Onderweg stoppen we bij de kloosters van Meteora, gebouwd op 400 meter hoge rotspilaren, door kluizenaars die zich terugtrokken voor de Turkse bezetting. Door eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsformaties hun bijzondere uiterlijk gekregen. U kunt de kloosters van Meteora bezoeken, waarna we verder rijden naar ons hotel in Kalambaka.

Zaterdag: Metsovo

We rijden vandaag via de op 1.500 meter hoge Katara-pas naar het traditionele bergdorpje Metsovo in de regio Epirus, waar u onder andere de Averoff Art Gallerij kunt bezoeken. Hier staan meer dan 200 schilderijen en beeldhouwwerken van Griekse kunstenaars uit de 19e- en 20e-eeuw tentoongesteld. Aan het eind van de middag vervolgen we onze route naar ons hotel in Metsovo.

Zondag: Ioannina

Na het ontbijt vertrekken we naar Olympia. Onderweg maken we een korte stop in de prachtige stad Ioannina. Ioannina is gebouwd rond het Pamvotismeer. Vervolgens rijden we via Amfilochia en de nieuwe imposante brug van Rio-Antirrio naar Olympia voor de overnachting.

Maandag: Olympia

's Ochtends gaan we eerst naar het stadion van Olympia, dat u kunt bezichtigen. De oude Olympische Spelen en de Heraia, de vrouwenspelen ter ere van de godin Hera, werden in dit stadion gehouden. Ook kunt u het museum bezoeken, waar u het standbeeld van Hermes van Praxiteles ziet. Volgens een mythe heeft Zeus zijn zoon Dionysos als baby aan Hermes meegegeven om hem naar zijn zussen te brengen en te beschermen tegen de woede van Hera. Wij rijden vervolgens via het prachtige bergachtige landschap van Arcadia naar de badplaats Tolo, waar wij de komende 4 nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag in Tolo. U heeft alle tijd om bij te komen van de vele indrukken van uw reis en te genieten van de omgeving.

Woensdag: Argolis, Mycene en Nauplion

's Morgens rijden wij na het ontbijt naar het schiereiland Argolis. Hier kunt u een bezoek brengen aan het oude beroemde theater van Epidaurus, gebouwd in de 4e-eeuw voor Christus. Het theater werd wereldberoemd om zijn verbazingwekkende akoestiek en wordt vandaag de dag nog gebruikt voor vele optredens. We gaan ook naar Mycene, waar het graf van de mythische koning Agamemnon ligt dat u kunt bezoeken. Daarna heeft u vrije tijd in Nauplion, dat na de Turkse bezetting de eerste hoofdstad van Griekenland was. Aansluitend keren we terug naar Tolo.

Donderdag: Vrije dag of cruise eilanden Hydra en Spetses

Vandaag heeft u een vrije dag. Voor de liefhebbers is er een bootcruise naar de eilanden Hydra en Spetses (ter plaatse te reserveren, circa € 42,- p.p. onder voorbehoud van voldoende deelnemers). Via de Golf van Argolis varen we naar het prachtige eiland Hydra, waar we tegen de middag zullen aankomen. Hydra is gebouwd in de vorm van een amfitheater, gelegen tegen een helling en met uitzicht op de Argosaronische Golf. Hiermee is Hydra één van de meest romantische bestemmingen van Griekenland. Traditionele stenen huizen, smalle geplaveide straten en afgelegen pleinen kenmerken de stad. Vooral door het verbod op auto’s en het gebruik van ongeveer 500 ezels als vervoermiddel, behield Hydra haar onderscheidende sfeer. Vervolgens varen we naar Spetses, dat bekend staat om zijn belangrijke bijdrage aan de Onafhankelijkheidsoorlog van 1821. Het eiland slaagde erin om zijn traditionele karakter te behouden dankzij de grote kapiteinshuizen, die nog steeds getuigen van het glorieuze verleden van het eiland. De pittoreske oude haven en het toeristische centrum Dapia zijn de handelsmerken van de stad Spetses. In de avond gaan we terug naar ons hotel in Tolo.

Vrijdag: Terugreis

Via het imposante Korinthe Kanaal rijden we naar de luchthaven van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar we na deze prachtige reis afscheid nemen van elkaar.

Landkaart: Rondreis Klassiek Griekenland

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Diverse hotels

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende hotels. De kamers in alle hotels beschikken over een eigen douche en toilet. In de reispapieren worden de adresgegevens van de hotels vermeld. Niet alle hotels beschikken over een lift.

Vluchtinformatie

De vluchttijden voor deze reis zijn op dit moment nog niet bekend en zullen gepubliceerd worden wanneer deze beschikbaar zijn. Uw vlucht wordt uitgevoerd door Transavia.

Vluchttijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zijn lokale tijden. Vanaf de dag voor vertrek adviseren wij u de website van de luchthaven van vertrek in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen op het laatste moment.

Cabinebagage
Het bagagebeleid in de cabine voor Transavia is gewijzigd en van toepassing op al onze reizen met Transavia vanaf vertrekdatum 1-11-2024. Het meenemen van handbagage (voorheen accessoire) blijft gratis. Dit betekent dat een kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) altijd mee mag in de cabine, mits deze past onder de stoel voor u.  Een trolley of elk ander item, valt niet onder de nieuwe voorwaarden van de gratis handbagage.

Wilt u wel uw een trolley of groter item meenemen in de cabine in de bagagebakken boven uw hoofd, dan kunt u deze tegen betaling bijboeken wanneer u online gaat inchecken via de website van Transavia. Er is plek voor 70 stuks cabinebagage in de cabine, reservering is afhankelijk van beschikbaarheid.

Ruimbagage
Ruimbagage (max 20 kg) kunt u bij ons boeken tijdens het boekingsproces.

Belangrijke informatie met betrekking tot uw vliegreis
Namen op uw vliegticket (e-ticket) dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam.

 • 1e voornaam, dus geen voorletters
 • 1e voornaam volgens paspoort. Dit kan dus afwijken van de roepnaam!
 • dames die ‘echtgenote van’ (vermelding ev.) in het paspoort hebben, dienen alleen hun meisjesachternaam door te geven.

Wij gaan ervan uit, dat de namen zoals vermeld op uw factuur, de juiste namen zijn volgens uw paspoort of identiteitskaart. Zo niet, neemt u dan bij voorkeur direct contact met ons op op telefoonnummer 088 10 30 800.

Eventuele kosten die ontstaan wanneer wij een nieuw vliegticket moeten aanvragen i.v.m. foutief aangeleverde namen, worden volledig aan u doorberekend.

Griekenland

Oppervlakte: 131.957 km²
Inwoners: 10.773.253
Hoofdstad Athene
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Grieks-orthodox
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Grieks
Tijdzone: UTC+2, uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland

Eten en drinken
De Griekse keuken kent een aantal specialiteiten: souvlaki (stukjes vlees aan een stokje), tzatziki (yoghurt met komkommer en knoflook), moussaka (kruidig gehakt met omelet, aardappelen en kaassaus), sardeles (geroosterde visjes), dolmadakia (gevulde wijn/druivenbladeren), salata horiatika (boerensalade met allerlei tuinbouwproducten), keftedes (gehaktbal) en domated gemistes (met rijst en gehakt gevulde tomaten). In de Griekse gerechten zijn veel invloeden uit de Turkse keuken te vinden.

Het meest beroemde Griekse drankje is ouzo, een alcoholische anijsdrank. Grieken drinken de hele dag door koffie, in allerlei varianten. Daarnaast wordt ook bier steeds gewilder. De bekendste Griekse wijn is retsina, deze is tevens het meest dorstlessend.

De Grieken gaan graag uit eten. Eetgelegenheden zijn er dan ook in overvloed. In deze gelegenheden worden de gerechten veelal ’s ochtends bereid. Doordat het eten warm wordt gehouden tot de lunch en het diner, is het vaak niet zo heel warm meer. In Griekenland vindt men dit lekker, maar voor toeristen is het eten vaak niet warm genoeg. Grieken zijn gewend laat te eten, pas na 21.00 uur. De meeste restaurants gaan om 19.00 uur open, omdat toeristen vaak wat eerder willen eten. Qua desserts is er in de restaurants een beperkte keuze. Daarom drinken Grieken na het eten vaak nog een kop koffie en/of eten een gebakje in een café.

Flora en Fauna
Griekenland behoort tot de wintervochtige subtropen. Bosbranden komen veel voor doordat veel planten etherische oliën en harsen bevatten en licht ontvlambaar zijn. Om bosbranden tegen te gaan beschermd de regering de bossen. Ook worden er veel nieuwe bossen gepland dat door middel van subsidies ondersteund wordt door de EU. Pijnbomen en olijvenbomen zijn veel voorkomend in Griekenland. In de hogere gebieden in het binnenland komt u bomen tegen die ’s winters hun bladeren verliezen, zoals beuken, eiken en essen.

In Griekenland leven veel geiten. Door te vreten aan jonge planten, zorgt de geit voor veel schade. Het aantal wilde dieren neemt sterk af doordat mensen invloed uitoefenen op de natuurlijke plantengroei. Vogels zijn er alleen nog in verscheidene soorten, zoals uilen, lammergieren en arenden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de bekendere vogelsoorten. In de bergen komen nog herten en wilde zwijnen voor en beren en wolven worden zo nu en dan in het noorden getroffen. De beren en wolven komen vanuit de Balkan naar Griekenland. Veel dieren leven in Griekenland vanwege de warmte. Slangen en schildpadden zijn veel voorkomend.

Geschiedenis
Het huidige Griekenland heette vroeger Epirus en was in 40.000 v. Chr. al bewoond. De bevolking bleef in leven door te jagen en vruchten te verzamelen. Na een sociale revolutie gingen de mensen op vaste plaatsen wonen. Ook kwam er een arbeidsverdeling. In ongeveer 7.000 v. Chr. bereikte de landbouw uit het Midden-Oosten Griekenland. Vondsten van toen bestaan vooral uit idolen, zoals weelderige vrouwenfiguren van moedergodinnen. Hoogstwaarschijnlijk beelden deze idolen de vruchtbaarheid uit. Tussen 2500 en 1200 v. Chr. werd het zuiden het belangrijkste culturele gebied. Vooral Kreta en de Peleponessus, aan de oostkant van het vaste land, vielen hier onder. De taal werd verbeterd. Op Kreta werden paleizen gebouwd in Knossos, Phaistos en Malia. In het Egyptisch schreef men op kleitabletten.

Prijsniveau
De prijzen in Griekenland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • In Griekenland wordt anders met tijd omgegaan dan in Nederland. Er is nergens een klok te vinden, Grieken doen alles op hun ‘dooie gemak’.
 • De eerste originele Olympische Spelen waren in Griekenland, in 776 v. Chr. De spelen vonden plaats aan de voet van de Olympia, waarvan de naam van de spelen is afgeleid.

Reisverhaal Hanna

Prachtige beelden van onze reis naar Klassiek Griekenland ☀️

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:58:02 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch