telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Vlieg-busreis 11 dagen Rondreis De Highlights van Ierland

 • Incl. 20 khg ruim- en 10 kg handbagage
 • Verblijf in 3* en 4*-hotels incl. ontbijt
 • Nederlands sprekende reisleiding
 • Bezoek Giant's Causeway
 • Excursie Connemara National Park mogelijk
 • Bezoek Donegal, Killybegs en Slieve League
 • Bezoek The Burren en Cliffs of Moher
 • Excursie Mizen Head
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum

* Onder voorbehoud van annuleringen.

 

 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Amsterdam - Dublin

U vliegt van Amsterdam-Schiphol naar Dublin. Na aankomst maakt u kennis met uw reisleid(st)er en uw Ierse chauffeur en gaan op weg naar de stad, waar we eerst een stadstour zullen maken. We rijden langs de rivier de Liffey en zien o.a het Custom House, Merrion Square, St. Patrick’s Cathedral, Christ Church, de City Hall, de uitgaanswijk Temple Bar en O’Connell Street. Aansluitend maken we een interessante stadswandeling, waarbij u o.a. Trinity College, Grafton Street, St. Stephan’s Green, het Nationaal Museum en het Leinster House, waar de Ierse regering zetelt, ziet. Aan het eind van de middag rijden wij naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Dublin.

Dag 2 Dublin - Monasterboice - Belfast - Ballymena

Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan Phoenix Park in Dublin. Daarna rijden we in noordelijke richting naar de omgeving van Drogheda, waar we de rivier de Boyne passeren. In Monasterboice bezoeken wij de plek waar in een ver verleden een groot klooster heeft gestaan. Hier kunt u een paar bijzondere Keltische kruisen bewonderen. Wij vervolgen onze reis naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. In Belfast maakt u onder leiding van uw reisleid(st)er een stadswandeling langs een aantal bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, de City Hall, de Albert Memorial Clock Tower en het vernieuwde havengebied. Daarna rijden wij verder naar ons overnachtingshotel in het plaatsje Ballymena.

Dag 3 Ballymena - Giant’s Causeway - Derry - Mullaghmore

Via een prachtige route langs de Antrim’s Coast gaan wij vandaag naar de Giant’s Causeway, een bijzonder indrukwekkend natuurverschijnsel, dat 60 miljoen jaar geleden ontstaan is. ’s Middags brengen we een bezoek aan de mooie stad Derry, gelegen aan de rivier de Foyle, waar u o.l.v. uw reisleid(st)er een wandeling maakt over de oude stadsmuur, die is gebouwd in de 16e eeuw. Vanaf de muur kunt u genieten van mooie vergezichten en hoort u de geschiedenis van de stad. Aan het eind van de middag vervolgen wij onze reis naar ons hotel in Mullaghmore, waar wij 3 nachten zullen verblijven.

Dag 4 Belleek pottery, Donegal, Killybegs en Slieve League

Na het ontbijt rijden we eerst naar de interessante porseleinfabriek in Belleek, die u kunt bezoeken. Daarna rijden we naar het gezellige stadje Donegal, bekend als centrum van de tweedindustrie. Hier kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en de lunch gebruiken. Via het bedrijvige vissersplaatsje Killybegs, waar u in de haven de felgekleurde trawlers ziet, rijden we naar de indrukwekkende kliffen van Slieve League. Bijna 600 meter hoog zijn deze kliffen, die steil uit zee oprijzen. Vanaf de diverse uitkijkpunten heeft u een fantastisch panorama. Woorden schieten tekort om de grootsheid en de steile hoogte van de kliffen te beschrijven; dit moet u zelf zien!

Dag 5 Enniskillen en Sligo

Via een mooie route langs Lough Erne gaan wij naar het garnizoensstadje Enniskillen. U kunt hier aan boord stappen van een rondvaartboot, die eerst langs het kasteel van de stad vaart. Daarna varen we het mooie Lower Lough Erne op en brengen een bezoek aan Devenish Island. Hier zien we de ruïnes van een voormalige abdij uit de 12e eeuw met twee kerken, historische begraafplaatsen, een goed bewaard gebleven Round Tower en een museum, waar de geschiedenis van het eiland op een leuke manier weergegeven wordt. Nadat we teruggevaren zijn naar Enniskillen gaan we op weg naar het sfeervolle stadje Sligo. We stoppen onderweg bij de Glencar waterval, waar u ook kunt lunchen. Sligo heeft een rijke literaire historie. De geschiedenis van schrijver/dichter William Butler Yeats bijvoorbeeld, vindt u terug in het Yeats Memorial Building. U kunt ook een wandeling maken door het oude centrum met veel bijzondere winkels of iets drinken in een van de vele gezellige pubs. Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar Mullaghmore.

Dag 6 Mullaghmore - Connemara - Galway - Ennis

We vertrekken uit Mullaghmore en gaan naar één van de mooiste streken van Ierland, de Connemara. Via het gezellige Westport, waar we een koffiestop houden, rijden we naar het Connemara National Park. Midden in dit park ligt Kylemore Abbey, als kasteel gebouwd van 1867 tot 1871, dat u kunt bezoeken. Het imposante bouwwerk wordt nu gerund door nonnen, oorspronkelijk afkomstig uit het Belgische Ieper. U kunt hier de prachtige ommuurde tuinen bezoeken en op het terrein bevindt zich ook een restaurant en een souvenirwinkel. ’s Middags bezoeken wij de sfeervolle stad Galway, waarna wij onze reis naar Ennis vervolgen, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 7 The Burren, Cliffs of Moher, Lisdoonvarna en Durty Nelly’s

Het wordt vandaag een bijzondere dag. Wij rijden eerst naar het Burren Visitor Centre, waar u middels een video een goede indruk kunt krijgen van de fauna en de flora van dit bijzondere gebied. Daarna rijden we via Ennistymon en Lahinch naar de indrukwekkende Cliffs of Moher. Deze 8 kilometer lange rotsformatie rijst bijna 200 meter loodrecht op uit de oceaan, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft. In het bezoekerscentrum kunt u verschillende exposities over de klippen, planten en vogels in dit gebied zien. In het plaatsje Lisdoonvarna kunt u de lunch gebruiken in een gezellige pub. We vervolgen onze route en rijden via de prachtige kustroute langs Black Head en Ballyvaughan naar de Poulnabrone Dolmen, een soort hunebed. Daarna rijden we terug naar ons hotel. Als u het Dinerpakket bijgeboekt heeft, dan gaat u ’s avonds mee naar één van de bekendste pubs van Ierland, Durty Nelly’s. Hier krijgt u een typisch Iers Pubdiner aangeboden en kunt u daarna genieten van de gezellige sfeer en prachtige Ierse muziek.

Het Dinerpakket dient bij boeking te worden doorgegeven (niet verplicht).

Dag 8 Vrije dag of Bunratty Castle & Folkpark

Vandaag heeft u een vrije dag, die u zelf kunt invullen. Lekker luieren, genieten van de faciliteiten van het hotel of een wandeling maken met een lokale gids door het sfeervolle stadje Ennis. Bij voldoende deelname kunt u ’s middags een optionele excursie naar Bunratty Castle & Folkpark maken (niet inclusief).

Dag 9 Ennis - Dingle - Killarney - Bantry of Ballyvourney

We vertrekken uit Ennis en rijden via Limerick naar Adare, waar we een korte stop houden om een paar van de mooiste cottages van Ierland te bekijken. Daarna gaan wij via Tralee naar het schiereiland Dingle. Na een rondrit over dit schiereiland met haar overweldigende natuur pauzeren we in het bedrijvige vissersdorp Dingle. In de haven liggen pastelkleurige vissersboten en de huizen in het centrum zijn misschien nog kleuriger. Ook vindt u er gezellige winkeltje, pubs en restaurantjes. Wij vervolgen onze reis en rijden via de mooie kustweg naar het populaire toeristenplaatsje Killarney en vandaar naar het gezellige stadje Kenmare, waar we een korte stop houden. Via de prachtige Caha Pass bereiken we tenslotte de aan de baai gelegen plaats Bantry, waar wij 2 nachten zullen verblijven.

* Op vertrekdatum 2 en 16 juni, 14 juli, 4 en 25 augustus en 6 oktober logeert u in Ballyvourney. De route gaat dan vanaf Killarney rechtstreeks naar Balleyvourney.

Dag 10 Mizen Head en Bantry House

’s Morgens brengen we een bezoek aan Mizen Head, de zuidwestelijkste punt van Ierland. De punt van het schiereiland heeft steile, door woeste stromen gegeselde kliffen. Vanaf het Visitors Centre kunt u via een brug het zendstation van de voormalige vuurtoren bereiken. Een spectaculaire wandeling met uitzicht over de kolkende oceaan. Hierna rijden we via de oude haven van Crookhaven naar het plaatsje Scull, waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. ’s Middags rijden we naar het prachtig gelegen Bantry House, dat u kunt bezoeken. Dit huis stamt uit ca. 1700 en herbergt een prachtige collectie kunstwerken en meubelen. Eén van de meest bijzondere delen van de collectie is de verzameling Aubussontapijten, gemaakt voor Marie Antoinette. Ook de tuinen van Bantry House zijn het bekijken meer dan waard.

Dag 11 Bantry of Ballyvourney - Cobh - Cork - Amsterdam

Na het ontbijt rijden we eerst naar de stad Cork. Het hart van deze mooie stad is gelegen tussen twee armen van de rivier de Lee. De doorgaande straten in het centrum zijn ruim opgezet, zoals bijvoorbeeld de Grand Parade en St. Patrick’s Street. Tussen deze twee straten ligt de English Market, sinds 1610 een overdekte groenten- en fruitmarkt. Vanaf de St. Patrick Bridge wandelt u de stad in naar het gezellige centrum met zijn vele mooie winkels en gezellige pubs en restaurantjes. Na dit bezoek vervolgen wij onze route naar het plaatsje Cobh, gelegen op Great Island en één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. In 1912 meerde de Titanic hier aan om zijn laatste passagiers op te halen, voordat het aan zijn fatale reis naar Amerika begon. In het victoriaanse treinstation kunt u een interessante expositie bezoeken over de geschiedenis van Cobh. Aansluitend rijden we naar de luchthaven van Cork voor de vlucht naar Amsterdam-Schiphol, waar deze prachtige reis eindigt.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Ierse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:27:42 | 0,31 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch