Stedentrip 5 dagen Parijs

  • Ontbijt inbegrepen
  • Reisleider met prachtige verhalen
  • Eiffeltoren & schilderswijk Montmartre
  • Maak een boottocht over de Seine
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Montmartre

We vertrekken deze dag vroeg in de morgen, zodat we aan het einde van de middag in Parijs aankomen om meteen door te rijden naar de gezellige wijk Montmartre. Hier kunt u een bezoek brengen aan de schitterende basiliek Sacré-Coeur of uw portret laten tekenen op het kunstenaarspleintje Place du Tertre. Aansluitend brengen we u naar uw hotel.

Dag 2 Stadsrondrit

Na het ontbijt vertrekken we naar de binnenstad van Parijs. U kunt deelnemen aan de uitgebreide stadsrondrit voor een nadere kennismaking met de stad Parijs. Het Louvre, de Notre Dame, de Dôme des Invalides en de Champs Elysées, u wordt overal langsgereden en vanzelfsprekend worden er voldoende stops gemaakt. Daarna kun u op eigen gelegenheid Parijs verkennen.

De stadsrondrit en de avondtour incl. boottocht dient bij boeking te worden doorgegeven.
 

Dag 3 Versailles

Op deze dag brengen we ‘s morgens een bezoek aan Versailles, het paleis van Lodewijk XIV, beter bekend als de Zonnekoning. Bewonder dit prachtige paleis en breng een bezoek aan de schitterende tuinen welke in symmetrie zijn aangelegd. Indien u niet aan de excursie wilt deelnemen, brengt de chauffeur u naar het centrum. U kunt bijvoorbeeld naar de Tour Montparnasse. Op een hoogte van 196 meter, hebt u een schitterend uitzicht over de stad. De lift brengt u binnen 38 seconden helemaal naar boven! 's Avonds is er de gelegenheid om een boottocht te maken over de Seine om Parijs bij avond te bekijken.

De avondtour incl. boottocht dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Vrije tijd

U kunt vandaag op eigen gelegenheid de stad verkennen. U kunt lekker gaan winkelen, het bekende museum het Louvre bezichtigen of een bezoek brengen aan het Parc Floral de Paris. Dit park ligt in het centrum van Parijs en is 35 hectare groot. Hier kunt u even bijkomen van de drukte in Parijs en genieten van de rust die er heerst.

DAG 5 Eiffeltoren

Alweer de laatste dag in Parijs. Na het ontbijt rijden we nog even naar de Eiffeltoren: dé attractie van de lichtstad! Vanaf de Eiffeltoren heeft u een adembenemend uitzicht. Aan het einde van de morgen nemen we afscheid van de stad, waarna we aan de terugreis naar Nederland beginnen. In Noord-Brabant krijgt u de mogelijkheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. De reizigers die in Breda uitstappen worden nog voor het afscheidsdiner teruggebracht naar Breda.

Bovenstaand dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.
De chauffeur informeert u bij aanvang van de reis over exacte dagindeling.

Hotel Campanile Argenteuil 3*

Het hotel ligt in Argenteuil, ten noordwesten van Parijs en is voorzien van een restaurant. Iedere kamer beschikt over een eigen douche en toilet en airconditioning. Tevens beschikt het hotel over een lift. Er is gratis wifi in openbare ruimtes en op de kamer. Op loopafstand van het hotel is een bushalte voor verbinding naar metrostation La Défense.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Hoofdstad: Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
  • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
  • Fransen zijn dol op slakken. Er worden jaarlijks in Frankrijk zo’n 500 miljoen slakken gegeten.
  • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.  

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Assen
Hoogeveen
Meppel
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Leeuwarden
Lelystad
Breda > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Tilburg
Den Bosch
Oss
Breda
Uden > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Nijmegen
Den Haag > Alphen aan den Rijn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Oegstgeest
Alphen aan den Rijn
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Rotterdam Park & Ride (De Capelse Brug)
Arnhem Zuid
Tiel
Gorinchem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Alkmaar
Utrecht
Veenendaal
Zaandam > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
23:18:46 | 0,51 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch