Stedentrip 4 dagen Praag

vanaf € 149,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,4 Zeer goed!
680 beoordelingen
Praag is een prachtige stad. De excursies waren bijzonder goed met prima gidsen die veel konden vertellen.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Ontdek Praag beneden- én Praag bovenstad
 • Praagse Burcht, Karelsbrug, Astronomisch uurwerk en het Gouden Straatje
 • Diners en stadswandelingen voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen. Reist u samen met een ander gezelschap? Dan adviseren wij u 1 boeking voor het hele gezelschap te maken, zodat u in hetzelfde hotel zult verblijven.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we via de Duitse en Tsjechische autobanen met enkele stops naar Praag, waar we in de avond zullen aankomen. Het diner (voordeelpakket) is in ons hotel of in een restaurant in de stad.

Vrijdag: Benedenstad Praag en avondtour

Na het ontbijt vertrekken we naar het historische centrum van Praag. De gasten die het voordeelpakket geboekt hebben, maken o.l.v. een lokale gids een uitgebreide wandeling door de Benedenstad, waarbij u de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de stad te zien krijgt. We zien onder andere de Joodse Wijk, het oude stadhuis met het astronomische uurwerk, het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus en de Kruittoren. ‘s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verder bezichtigen. 's Avonds maken we bij voldoende deelname een mooie avondtour door Praag.

Zaterdag: Praagse Burcht en Bovenstad

Vandaag bezoeken we de Praagse Burcht, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u o.l.v. onze gids (voordeelpakket) onder andere de St. Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Via de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen, wandelen we terug naar het oude historische centrum. 's Middags bent u vrij in de stad en kunt u de tijd naar eigen inzicht indelen.

Zondag: Terugreis

We vertrekken vroeg uit Praag en rijden in één dag terug naar Nederland met de nodige stops onderweg. In de namiddag bereiken we ons centrale overstappunt, waar u van een goed verzorgd afscheidsbuffet kunt genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Hierna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Praag

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

U verblijft in Hotel Globus, Hotel ILF 3* of gelijkwaardig

Hotel Globus 3*

In 3 minuten bent u bij het metrostation van Roztyly, vanwaar ongeveer een kwartier reizen naar het centrum. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, wisselkantoor, autoverhuur en souvenirwinkel. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, telefoon en tv. Enkele kamers beschikken over een balkon.

Hotel ILF 3*

Hotel ILF is in de relatief rustige 'Zone 4' gelegen. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Er is gratis wifi in openbare ruimtes en op de kamers. Verder is er een lift aanwezig in het hotel. Alle kamers in dit hotel zijn voorzien van douche en toilet, telefoon en tv. Metrostation Budejovicka ligt op 100 meter afstand en vanuit hier bent u binnen 10 minuten rijden in het centrum.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
 • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
 • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.

Reisverhaal Lineke

We zijn afgelopen zondag terug gekomen uit Praag. We hebben het enorm naar ons zin gehad, ookal deden we niet mee met de excursies omdat we deze in 2019 al hadden gemaakt met onze reis, Wenen, Boedapest en Praag. Toch wil ik jullie mee laten genieten van onze ervaringen, oa de dierentuin

Stedentrip 4 dagen Praag

648 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
680 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer per touringcar 8,2
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 7,7
 • Contact met Effeweg.nl 8,6
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:24:38 | 0,06 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch