Stedentrip 4 dagen Parijs

vanaf € 199,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Ontdek Parijs, Versailles én de wijk Montmartre
 • Eiffeltoren, het Louvre en de Arc de Triomphe
 • Stads- en avondtour Parijs én entree Tour Montparnasse bij te boeken
 • Diners ook voordelig bij te boeken
I.v.m. de Olympische Spelen dit jaar kan het reisprogramma in met vertrekken in Juli en Augustus aangepast worden. 
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis en Quatier Latin

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. Vervolgens rijden we via de Belgische en Franse snelwegen naar Parijs, waar u de mogelijkheid heeft om o.l.v. een gids een wandeling te maken door Quartier Latin. Het diner gebruiken we in een restaurant in de stad of in het hotel (dinerpakket).

Vrijdag: Rondrit Parijs, winkelen en avondtour

We beginnen de dag met een uitgebreide stadsrondrit o.l.v. een Nederlandssprekende gids (voordeelpakket) langs de beroemdste pleinen en gebouwen van Parijs. 's Middags kunt u zelf de stad verder gaan verkennen. U stapt uit bij de Place de la Concorde, waar u aan het eind van de middag ook weer opgehaald zult worden. Het diner gebruiken we in een restaurant in de stad of in het hotel (dinerpakket). 's Avonds is er een avond-/lichttour door Parijs (voordeelpakket), waarbij u met eigen ogen kunt zien waarom Parijs de 'lichtstad' wordt genoemd. U kunt de 200 meter hoge Tour Montparnasse bezoeken (voordeelpakket), waar u vanaf het dak een prachtig uitzicht heeft over de stad. Na deze avondtour rijden we weer terug naar ons hotel.

Zaterdag: Versailles en optionele boottocht Seine

's Ochtends kunt u o.l.v. een gids een wandeling maken door de Joodse wijk. Vervolgens laten we Parijs achter ons liggen en rijden naar het lustslot Versailles, waar het sprookjesachtig mooie paleis van Lodewijk XIV ligt. Vooral de uitgestrekte tuinen met vijvers en fonteinen spreken tot ieders verbeelding. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Parijs voor het diner (dinerpakket) en zal er aansluitend (bij voldoende deelname) gelegenheid zijn om een prachtige boottocht op de Seine te maken.

Zondag: Montmartre en terugreis

Na het ontbijt gaan we naar de pittoreske Parijse wijk Montmartre, waar u kunt deelnemen aan een wandeling o.l.v. een gids. We maken een verrassende ontdekkingstocht langs o.a. de Sacré Coeur en het bekende schilderspleintje Place du Tertre. Daarna beginnen we aan de terugreis via de Franse en Belgische snelwegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u van een goed verzorgd afscheidsbuffet genieten (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Stedentrip Parijs

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Campanile Argenteuil 3*

Het hotel ligt in Argenteuil, ten noordwesten van Parijs en is voorzien van een restaurant. Iedere kamer beschikt over een eigen douche en toilet en airconditioning. Tevens beschikt het hotel over een lift. Er is gratis wifi in openbare ruimtes en op de kamer. Op loopafstand van het hotel is een bushalte voor verbinding naar metrostation La Défense.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Hoofdstad: Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
 • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
 • Fransen zijn dol op slakken. Er worden jaarlijks in Frankrijk zo’n 500 miljoen slakken gegeten.
 • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.  

Reisverhaal Marijke

Vandaag thuis gekomen van 4 daagse super reis naar Parijs met vriendinnen. We hebben
genoten van alles...hotel was goed .....heerlijk ontbijt en diner....geweldige chauffeur Joris...mooie excursies...prachtig programma!

Reisverhaal Maurits en Jose

Stedentrip Parijs 9-12 Februari.
Na 8 jaar weer deze trip gemaakt met m'n dochter, weer andere dingen gedaan en wijken gezien,.
Prima hotel en chauffeur Marga bleef onder ale omstandigheden de rust zelve.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:27:53 | 0,3 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch