telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Stedentrip 4 dagen Parijs

vanaf € 99,-
8,4 Zeer goed!
440 beoordelingen
Superleuke trip met veel highlights en goede chauffeur/gids.
Lees de hele ervaring
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel incl. ontbijt
 • Ontdek Parijs, Versailles én de wijk Montmartre
 • Voordeelpakket incl. stads- en avondtour Parijs én entree Tour Montparnasse bij te boeken
 • Diners ook voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt in Zeeland (Noord-Brabant). Hier krijgt u de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken (niet inbegrepen). Vervolgens rijden we via de Belgische en Franse snelwegen naar Parijs, waar we in de namiddag zullen aankomen bij ons hotel.

Dag 2 Rondrit Parijs en winkelen

We beginnen de dag met een uitgebreide stadsrondrit o.l.v. een Nederlands sprekende gids (zie voordeelpakket) langs de beroemdste pleinen en gebouwen van Parijs. Bij voldoende deelname zal er ook gelegenheid zijn om een boottocht op de Seine te maken (niet incl.). 's Middags kunt u zelf de stad verder gaan verkennen. U stapt uit bij de Opera, vlakbij de grote warenhuizen, waar u aan het eind van de middag ook weer opgehaald zult worden. 

Dag 3 Versailles, Montmartre en avondtour

We laten Parijs vandaag achter ons liggen en rijden naar het lustslot Versailles (niet incl.), waar het sprookjesachtig mooie paleis van Lodewijk XIV ligt. Vooral de uitgestrekte tuinen met vijvers en fonteinen spreken tot ieders verbeelding. 's Middags bezoeken we de pittoreske Parijser wijk Montmartre voor een verrassende ontdekkingstocht langs o.a. de Sacré Coeur en het bekende schilderspleintje Place du Tertre. 's Avonds wordt er een avond-/lichttour georganiseerd door Parijs (zie voordeelpakket), waarbij u met eigen ogen kunt zien waarom Parijs 'de lichtstad' wordt genoemd. We bezoeken de 200 meter hoge Tour Montparnasse, waar u vanaf het dak een prachtig uitzicht heeft over de stad. Na de tour rijden we weer terug naar ons hotel.

Dag 4 Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis via de Franse en Belgische snelwegen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u van een goed verzorgd afscheidsbuffet genieten (niet incl., te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag-programma.
Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Bolderman.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Hoofdstad: Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
 • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
 • Fransen zijn dol op slakken. Er worden jaarlijks in Frankrijk zo’n 500 miljoen slakken gegeten.
 • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.  

Hotel Campanile-Argenteuil 3*

Het hotel ligt in Argenteuil, ten noordwesten van Parijs en is voorzien van een restaurant. Iedere kamer beschikt over een eigen douche en toilet. Tevens beschikt het hotel over een lift. Er is gratis wifi in openbare ruimtes en op de kamer. Op loopafstand van het hotel is een bushalte voor verbinding naar metrostation La Défense.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt te Zeeland (Noord-Brabant) gebracht.

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. 

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Stedentrip 4 dagen Parijs

416 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
440 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer per touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,5
 • Contact met Effeweg.nl 8,5
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:40:18 | 0,09 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch